bugün

Bilimkurgu sinemasında (bkz: 2001 a space odyssey) ile çığır aşmış, (bkz: the shining) ile birçok filme ilham olmuş, çekim açısı olarak ders kalitesinde işler çıkarmış, (bkz: barry lyndon) filminde tablo gibi görüntüler vererek dönemin hissini yansıtmış, (bkz: paths of glory) filminde savaş ve savaşın gerekliliklerine yönelik ciddi çıkarımlarda bulunmuş usta yönetmen. Ancak günümüzde kendisi (bkz: eyes wide shut) filmi sebebiyle illuminati konularının aranan konu başlığı haline getirilmiştir.
neredeyse tüm filimlerinin taparcasına hayranı olduğum, aşırı dengesiz, muazzam yönetmen...seviyorum lan seni...
sinemanın dahisi.
Tamamen popüler kültürün efsaneleştirdiği yönetmendir.
sinemtografideki başarısını kimse sarfı nazar edemez ama ben tarzını sevmem ve filmlerini bir iki istisna hariç genel olarak sıkıcı bulurum.
Zafer yolları adlı filmi gerçekten tam bir savaş karşıtı, aynı zamanda savaşın nasılda "büyük" adamların keyfi uğruna ya da "devletin bekası" adına "küçük" insanları acımadan harcadığını ve savaşın nasıl bir endüstri olduğunu gözler önüne seriyor. Gerçekten bu kadar güzel bir anlatımı bu kadar kısa sürede filme aktarmak ( yaklaşık 1,5 saat) ancak bu yönetmene yakışır.

Not: bu filmi izledikten sonra "full metal ceket" filmini de kesinlikle ve kesinlikle öneririm.

iyi seyirler.
shining seti
görsel
stanley kubrick ve kız kardeşi Barbara Kubrick
görsel
görsel
Otomatik portakal gibi bom bok bir filme imza atmış yönetmen, bazı avellere göre ise bu film sanat eseri bi şahesermiş, siktirin ordan sizin sanat anlayışınızı düdükliyim emi.
Tarihin en iyi yönetmenidir. Onlarca farklı çekim tekniğini kullanmıştı. Işık olarak bazı sahnelerde sadece mum ışığı kullandığı bile olmuştu. Tek nokta perspektifi tekniği harikadır. Mükemmeliyetçiliği ve kontrol çılgınlığı vardı. ilginç bir şekilde uzaya hiç gidilmediğini savundu ve bana göre çektiği en iyi film olan Space Odyssey'in yapım yılı 68, Armstrong'un aya çıkış tarihi 69. Bu da aya çıkış görüntülerinin Kubrick stüdyolarında çekildiği yönünde iddiaları ortaya çıkarmıştı. Mason olduğu söylenir ancak son filminde masonları açıkça gösterdiği için ölümünde etkileri olduğu söylenmekte
gelmiş geçmiş en iyi yönetmendir.
dogwille filmini iki defa izledim, üçüncüyü de izleyebilirim. içinde çok vurucu dersler var. ben ona filimlerini tanrısı ve efendisi diyorum.

sinemanın duayenlerinden olan birinden bahsediyoruz önünde saygıyla eğiliyorum.
hiç bi zaman bi marvel filmi, ne bileyim bi hızlı ve öfkeli çekemeyecek olan vasat yönetmen.

entel doyurur. bize gelmez.
dahi mükemmel ötesi efsane yönetmen.
kralı gelsin diyeceğim de kralı da biziz
Kuşkusuz bir isimden öte bir ekoldür.
Benim için 1. Sıradadır yönetmen olarak. Sonra tarantino gelir. Ama a space oddysey yapan insan olamaz gerçekten, yıllar önce..
Görsel anlamda sinemada devrim bu adamdır. Ha karakteri orospu çocuğu ama yönetmen sette tanrıdır sözüne iki ayaklı bir kanıt. Neyse bugünlük bu kadar makul yorum yeter ben itliğe dönüyorum
Değişik bir kafa.
filmlerinin çoğunu daha sonradan yerleştiği ingiltere' de çekmiş deha yönetmen.
Her filmi dandik. Son filmi hadi yine ilginç sahneler var ama ne konu ne diyaloglar anlaşılıyor filmlerinde. christopher nolanda onun gibi keşke onu da öldürse illuminati.