bugün

Netflix, Kore yapımı Squid Game adlı dizinin ikinci sezonu için onay verdi. Dizinin yazarı ve yapımcısı Hwang Dong-hyuk ile ikinci sezon için anlaşma imzalayan Netflix'ten yapılan açıklamada, "Yeni bir tur başlıyor" denildi.

Birinci sezonun başrol oyuncusu numara 456, yani Song Gi-hun adlı karakteri canlandıran Lee Jung-jae ve gizemli bir karakteri canlandıran Lee Byung-hun, ikinci sezonda da yer alacak.

Dizinin ilk sezonunda yarışma için oyuncu seçen ve takım giyen isimsiz bir karakteri canlandıran Gong Yoo da ikinci sezonda muhtemelen geri dönecek.

ilk sezonda ölümcül bir oyuna katılan yarışmacılardan kazanan, 45,6 milyarlık bir nakit ödülün sahibi oluyordu.

Pazar akşamı Netflix'in sosyal medya kanallarından yapılan açıklamada, yönetmenin 12 yıl önce hazırladığı ancak sadece geçen yıl yayımlanan diziye duyulan ilgi için teşekkür etti:

"Squid Game'in ilk sezonunu hayata geçirmek 12 yıl aldı. Ancak Netflix'teki en ünlü dizi olması 12 gün sürdü. Yazar, yapımcı ve yönetmeni olarak diziyi izleyen ve seven herkese teşekkür ederim."
ikinci sezonda, canımız ciğerimiz goblinimiz gong yoo yu daha çok görmek en büyük dileğimiz. Gerçek bir Kore dizisi müptelasıyım.
(bkz: ay hadi inşallah)
Ben şanslıydım hype yapmadan önce seyretmiştim tam tadıyla izledim...

Devamını da izlerim walaa.
çılgın atıyoo.

görsel
görsel
gelmedi gitti dedirtipduran siktiğimin dizisi.

1. sezon yayınlanalı 3 sene olmak üzere. önüme şaheser koymanızı bekliyorum. 3 yıl lan 3 yıl! alt tarafı birkaç bölüm çekip hepsini bir anda yayınlayacaksınız. bağımlı olanlar 1 gün içinde silip süpürecek zaten diziyi. o sebeple bu kadar geçen süreden sonra, ortaya şaheser konmasını beklemek her izleyicinin hakkı.
bu saatten sonra milletin hevesi kaçtı, aynı tadı vermeyecek. zaten konusu da güzel ilerlemeyecek. bakarım bi ama çerezlik niyetine. hatta beğenmezsem listemden bile kaldırırım. tebrikler netflix yine güzel bi diziyi sıçıp batırmayı başardın.
ilk sezonu tekrardan izledim sırf 2. sezon için. artık hazırım gelsin.
beyendiğim sezon.
rezil gibi bir sezon olmuş saçma sapan bir şekilde bitti zaten devamı olacak herhalde olmazsa zaten daha saçma olmuş olacak.
rezil bir sezon mu oldu?

senin ülkende daha iyi bir proje varsa göster. sen kim, güney kore dizisini beğenmemek kim. haddinizi bi bilin ya.
ilk bölümünü seyrettim.
ilk bölümü seyrediyorum şimdi. Ses yapmayın.
bence ilk sezon kadar iyidi.
güzeldi fakat 2 tane çok absürt nokta vardı.

ilki klasik netflix filmi olmasından kaynaklı araya lgbt birey sokması. öyle bir lgbt birey yapmışlar ki neredeyse başrol o. ister istemez sempati duyuyorsunuz kadına (veya adama). Başarılı bir karakterdi ama netflix'in her yere bir lgbt şeysi sokması gerçekten baydı.

ikinci olarak çok açık şekilde bu filmde uyuşturucuya özendirme var. Şu rapci oe karakter bir hap alıyor ve hapı içtikten sonra tüm sinir stres titremeler geçiyor, eğlenceli ve rahat bir ruh haline geçiyor etkisi altına girince. Sonra yancısı diğer oe de aynı haptan istiyor ve bu ikisi her oyun öncesi bu haptan alıyorlar. Yeni sentetik maddelerden olduğunu söylüyor. Herkes gergin ve korkarken bunlar gülüyor eğleniyorlar, yani mahalle yanarken bunlar saçını tarıyor tabiri caizse. Bunu gören gençler ve hatta belki yaşı büyük kişiler diyecek ki " ulan bu hap ne güzel bir şeye benziyor bende kendimi iyi hissetmiyorum, o zaman bundan kullanayım derdimi sıkıntımı alır" gibi düşünebilirler. Malum uyuşturucu yaşı artık çok düştü bu denilebilir. Çok rezil bir durum gerçekten.

Onun dışında beğendim
ilk sezonda kore li top bulamadıkları için 2. Sezonu çekmişler. 3. Sezonda da siyahi non-binary koreli sokuştururlar araya bir tane tertemiz.
Adamlara bakıyorum da diziye kendi ahlaki değerlerini öyle güzel yansıtmışlar ki, 2 kat erdemli olma, 1 yaş büyük bile olsa birbirine abi, abla demeler.. Bizim ahlaki anlayışımız işimize geldiği gibi yaşa amk, çocuktan kaç yaş büyüksündür daha altı bezliyken sen liseye falan geçmişsindir, seni kendine rakip görür, kendini kendince senden üstün görür götüm, sana abi demez, adınla hitap eder. Çok var böyle dalyarak bizim ülkede. Aramızda bile vardır çok eminim.