bugün

insan davranislari ve toplum ile ilgili bilimlerdir.

Ekonomi
Tarih
Egitim
Hukuk
Psikoloji
Sosyoloji
Uluslararasi iliskiler gibi...
coğrafya,
antroploji,
arkeoloji,
politika/ siyaset bilimi, vb. gibi.

gibi bilim dallarını içeren bilim kümesi***
dünyanın belki de en şanssız bilimidir. bu bilime çocukluklarından beri ilgi duyan şahıslar beni çok iyi anlayacaklardır. çocukken "bak ne güzel çocuk merak ediyor okuyor" der ebeveynler. sonraları matematiğin önemi ve neden kafamızın matematiğe basmadığı sorgulanır çevremizde. "ben tarih, coğrafya seviyorum" diyerek kendinizi avutursunuz ama asla o sevdiğiniz dersler ilgi odağı olamaz. matematik ve fen bilimleri her zaman öndedir. gel zaman git zaman lise 1 sonrasında mf mi tm mi ts mi gibi bir ayrıma sokulur öğrenci. hayatında ilk kez kendi istediği derslere girebilecektir, en azından öyle sanmaktadır. zira ts bölümü serseri, it kopuk bölümü olarak anıldığı için olsa gerek zar zor tm bölümünde okunur. yıllar geçen sevdiğiniz bir üniversitede sevdiğiniz, o çocukluğunuzdan beri ilgi duyduğunuz bilimleri okumatasınızdır. artık saygı göreceğinizi beklerken bir gerçeği anlarsınız. sosyal bilimler ne yazık ki sokaktaki adam tarafından dahi önemsiz görülmektedir. zira, sosyal bilimi içeren bir konuyu, konunun eğitimini almış yahut almamış, kendisini geliştirmiş yahut geliştirmemiş, herkes tartışabilmektedir. daha doğrusu öyle sanmaktadırlar. siz asla bir biyologla evrim teorisi tartışmazsınız, asla bir mühendisle mekanik bi mevzuyu tartışmazsınız. lakin herkes sizinle sosyal bilimler hakkında sidik yarıştırmaya devam eder.
ilkokuldayken tümdengelim yaparak gökyüzüne bakar, evrenin sonsuzluğunu düşünürdüm. Sonra o sonsuzluktan insana inerdim. Ama insanı oluşturan sonsuz sayıdaki atomları da düşünüce, evren kendi içinde birçok sonsuzluk barındırır diye düşünürdüm.

işte bu sonsuzluğun en fazla bilinmeyeni, bilim tarafından en aydınlatılmayanı olan insanla ilgili bilim parçacıklarının oluşturduğu bütüne sosyal bilimler denir.
her ne kadar ülkemizde popüler olmasa da, gerçekte dünyayı yöneten kişilerin içinde bulunmuş oldukları bilim alanıdır. hayatımızı sayısal bilimlerden çok daha fazla etkiler.
Harbiden, (bkz: sosyal bilimlerin doğruları saklaması)
böyle bir bilim yoktur olmaz bundan bilim olmaz ben karşı çıkıyorum kıçımızdan bilim uydurduk demenin başka bir yoludur.
türkiye'de gün geçtikçe gelişen bilimlerdir.
sosyal bilimleri yok saymak ya da bu yöndeki temayüller sosyal bilimlerin araştırma konularından biridir. (bkz: epistemoloji) bu konu ile ilgilenir.
heyecan veren bir alan.
gerçekten öyle. gel gelelim ki para etmiyor, ekmek yedirmiyor size.
en çok da buna üzülüyorum, bu kadar güzel ve heyecan verici bir bilimsel alanın ayağa düşmesine. parasızlığı geçtim, ona alıştık zaten. umarım ülkemizde bu alana biraz daha ağırlık verilir.
Zeki adamlara ihtiyaç duyulan bilim dalı .abi sen zekisin kafan basıyo tamam ama gidip tıpta ne geziyosun .bu ülkenin düşünüre ihtiyacı da var .ayrıca iyi para var özellikle benim de içinde bulunduğum (fakat hala bi halt anlamadığım)psikoloji alanında.
konuşarak para kazanılan alanlardır.
çalışarak para kazanan insanların psikolojisini düzeltmek iddiası ile mesela.
kafası ile kazanana fenci, konuşarak kazanana sosyal bilimci denir de üst versiyon tanımdır şahsımca.
zevkli, sizi daha yukarılara çekmeye zorlayan bir alandır.
sorular sorarsınız, farklı insan davranışları ile bunu formülize etmeye çalışırsınız -ki bu imkansızdır-, farklılıkları gördükçe yeni tezler sürersiniz ortaya.
mükemmel bir alandır sosyal bilimler.
sosyal bilimleri bilimden saymayanlar ise geri zekalıdır.
teorik kuramların tarihini bilmeyen dingil, materyalizm şakşakçısı aptallardır.
Maliye , ekonometri , çalışma ekonomisi endüstri ilişkileri ayrı bir bilim degildir. Tüm dünya bunları ayrı bölüm olarak açmaz . Hepsi ekonomi altında derstir.
lisesinde okuyorum.
Üniversiteler bünyesinde Enstitüsü bulunur.
Tarih ve Coğrafya gibi baba ilimlere sahiptir.

Kimse kusura bakmasın matematik, kimya, fizik nasıl bilimse, tarih ve Coğrafya da bilimdir.

Tarih ve Coğrafya bana göre insan Yaşamı sürdükçe işlemeye devam edecektir.
bir konuda dünyanın en iyi üniversitelerinde doktora yapıp geldikten sonra o konuda güncele ilişkin olarak sokaktaki random birinden daha cahil olabileceğin başka bir akademik alan yok.