bugün

/73
Kumardan vazgeçerse belki müziği bırakır diye dua ettiğim sanatçı.
şarkılarının öldükten sonra değer kazanmasından korktuğum gerçek bir sanatçı.
(bkz: the final biber)
(bkz: asrin hatasi)
birkaç dakikada yaptığı basit melodilerden oluşan fason üretim şarkılarıyla türk popüler müziğini ucuzlattıkça ucuzlatmış, buna rağmen necip türk milleti tarafından kabul görüp zaman zaman beğenilmiş bir şarkıcıdır. teoman'ın izinden gidip müziği bırakması şeklinde bir arzu, birçok müzikseverin gönlünde taht kurmuştur.
bir justin bieber değil.
'Serdar Bey,bundan sonraki ilişkilerinizde, karşınızdaki kişide aradığınız kriterler nedir' diye soran muhabire, 'ne kriteri kardeşim.Kriter mriter kalmadı. Akıllı olsun dedik olmadı. Kültürlü dedik olmadı.Evinin kadını dedik olmadı. Kriter mriter yok bundan sonra...' diyerek; çözümlemesindeki ve öğrenilmiş çaresizliğindeki samimiyetiyle, yıllarca süren antipatimden sonra az da olsa saygımı kazanmış şarkıcıdır.
"birlikte olduğu manken ve dansçılara rağmen bi' insan nasıl abazan olabilir yauv?" sorusunda "bi' insan".
en iyi albümü nefes'tir.
+ serdar ortaç'ın gram şarkısı nasıldı?
- Bütün acıları yazıyorum vasiyetime
Sana yakışanı yapıp onu oku o zaman
Gram acımadı kötü diye vaziyetime
Sana yakışanı yapıp onu koru o zaman
kem küm tak tuk...

+ neyse ya boşver sezen aksunun seni kimler aldı nasıldı?
- Yürüyorum hasretin acının üstüne
Sığmıyorum dünyaya dar geliyor
Geceler mi uzadı bu karanlık ne
Gönlümün bayramları şenliği söndü
Seni kimler aldı kimler öpüyor seni
Dudağında dilinde ellerin izi var
Deli gözlerin gelir aklıma
Gülüşün öpüşün iç çekişin gelir

+ oyy! oyy! hadi bir de candan (erçetin)den yalan patlatalım mı?
(-) with (+):

Geri döndüren gördün mü geçmişi
Boşa soldurdun o nazlı gençliği
Bir avuç Toprak için yor kendini
Dünyada ölümden başkası yalan
Yalan başkası yalan
Zaman kendine benzetmez herkesi
Hesapsız açar baharlar pembeyi
Açmadığın dalda sözün geçer mi
Yalan başkası yalan
Sitem etme haberi yok dağların
Ellerini gözlerinle bağladın
Faydası yok geç kalınmış figanın
Yalan başkası yalan

özet : bilmem tanımlayabildim mi.
hayranı olanların zeka seviyesinden şüphe ettiğim açık ara türkiyenin en kötü şarkıcısı. bakın şarkıcı diyorum müzisyen sanatçı ya da besteci demeye dilim varmıyor. burdan kendisine çok güzel laflar hazırladım ama hukuksal yönden göte girebileceği için yazmıyorum.

kendisine yönelik en büyük korkumsa bir 15 20 sene sonra kendisinden efsane diye bahsedebilecek nesillerin olmasıdır. o efsaneyse michael jackson peygamberdir.
evlat olsa sevilmez,o derece yani.
vokalistlerinin hepsi konservatuar şan bölümü mezunu olan şahıs.
hatta doktora filan yapan da var aralarında.
fakat bir patron olarak kendisinden çok memnunmuşlar ve iyi para veriyormuş. *
gereksiz insan abidesi. hayranlık duyanların zevklerini anlamakta güçlük çekilir.
''jötem ille de jötem, emret uğruna dağları aşıp gelem'' gibi onlarca saçma şarkının sahibi olan gereksiz insan. ''atatürk yolunda bu vatan bizim, ellerin değil'' diye bağırarak sahneye atladığı gece asker kaçağı olarak ortalarda dolanmaktaydı. iyi çatal bıçak fırlatır ama hakkını yemeyelim.
şarkı sözü, besteleme vs olayının logaritmasını çözmüş insan. istediği zaman şakı yapıp hit yapabiliyor onu. ilginç bir insan.
hazaralara benziyor. ayrıca garip bir biçimde 20 yıldır müzik yapan bunu bize sike sike dinleten, bir gecede 80 tane söz yazıp 300 tane beste yapan ve sadece bunları am em e ve g akorları ile gerçekleştiren ilginç adam..
müziğin istenmeyen çocuğudur.
konserleri çok eğlenceli olur.
artık güzel şarkı yapmıyor diyebiliriz ama verdiği besteler göz ardı edilemez. aşkın nur yengi; karalım,
sibel can; kanasın, padişah,
bengü; korkumdan ağladım,
ajda pekkan; resim vb aklıma gelenlerdir.
not: düzeltmesi yapıldı uyarı gereğince.
kendisi hakkında youtube'da bir videosunun altında şöyle bir yorum vardır:

"müziğin babası serdar ortaçtır. çünkü anasını sikti."

bu adamın eli öpülür aga, saygıyla önünde eğilinir o ne güzel yorumdur amk!
topu topu 7 nota var kaç ayrı beste yapılabilir ki? Lafinin sahibi sahis. Sovmendir kendisi, bir sanatci degildir...
Sevenlerine ''şarkı sözleri anlamsız ve basit'' dendiğinde '' amaaa onuooon 3000 bin tane daha şarkısı var hazırda yazılmıış'' diye savunulan ve anlamsızlığını 1 milyon şarkıda yazsa atlatamayacak popçu kişisi.
Bütün müziğin içine sıçan, müzikten soğutan herif.
kliplerine ve şarkılarına her tanık olduğumda bu şarkı kaç yıllık dediğim halbuki yeni çıktığını öğrendiğim o krişe şarkıların popçusu. dediklerine göre beste fabrikası. doğrudur çöp ve poşet kelimeleriyle bile şarkı yapan insan o küçümsememek lazım.
© copyright 2005 - 2026