bugün

entry'ler (12)

kanyak

Nescafe'yi adam eden, sek içildiğinde en hızlı kafa yapan, içler ısıtan güzel içki. Malesef 2011 sonu itibarıyla üretimine son verilmiştir. Haydin bu güzel içkinin imalatına son veren mey içki'yi mail bombardımanına tutalım, kanyağımızı geri alalım.

bira

Reklam etmek gibi olmasın ya da olsun ama Tuborg Gold'dur. Glukoz şuruplu tırı vırı biralara tenezzül etmeyiniz.

jack daniel s

Kendisi için yalnız adamın içkisi denir. candır. sek içilmelidir.

manhattan

dünyanın en abartılmış, şişirilmiş şehridir. o meşhur times meydanı'na ilk indiğinizde "bu muymuş lan?" diyerek hayalkırıklığı yaşamamanız düşük bir ihtimaldir. şansınızı zorlar, empire state'in bulunduğu caddeye gider, oradan üşenmeyip central park'a kadar yürürsünüz, ama zihninizde hâlâ "bu muymuş lan?" sorusu çınlar durur. bir süre sonra gökdelenlerden dolayı gökyüzünü göremeyip darlanmaya başladığınız bu şehrin en ilginç tarafı, ülkenize döndükten birkaç yıl sonra özlemeniz ve bir kere daha gidip bu sefer adamakıllı gezmek istemenizdir. onca "bu muymuş lan?" sorusu, yerini "nasıl yani lan?" sorusuna bırakır.

football manager

Evli adamın karısı tarafından terkedilme, bekar adamın annesi tarafından her gece "sen daha yatmadın mı?" sorusuyla karşılaşma sebebi. ileri derecede bağımlılık yapar. başlanmadan önce doktora danışılmalıdır. tam son oyunu oynayıp kaydedip çıkmaya yemin etmişken scout'larınızdan birisinin getirdiği raporda 18 yaşında bir wonderkid keşfetmenizle yemininizi bozdurur, birkaç saat daha devam edeceğinizi garanti eder.

hasret

Eğer gerekli yeteneklere sahipse, kişiyi şair ya da besteci yapan duygu. Sadece şiir yazma ya da beste yapma yeteneği tek başına yeterli olmuyor. Kişinin bam teline basıp üretime sevkedecek etken lazımdır ki o da hasrettir. Zira âşıkken üretilmez, âşık olduğuna hasret çekerken ya da ayrılınca üretilir. Bu duygu yaratılmamış olsaydı ne çok sanat eserinden mahrum kalacaktık Yarabbi!

sevgiliden ayrıldıktan sonraki ilk hafta

Aşk yaman idiyse ve ilişki uzun sürmüşse, unutmak için gereken 6 aylık zor sürecin ilk haftasıdır. Çeşitli denemelerle geçer. Bu denemelere örnek olarak hergün ayrı marka enerji içeceğini votka ile kombine etmek, tekilanın shotları arasına birer şişe bira sıkıştırmak, cilayı rakının arkasından değil arasında yapmak gibi teşebbüsleri sayabiliriz.

sergio oliva

60'ların sonuna damgasını vurmuş, faaliyet gösterdiği sporun en yüksek mertebesi olan Mr. Olympia'lığa üç kere ulaşmış efsane vücut geliştirmeci. Arnold Schwarzenegger'i kariyeri boyunca müsabakada yenebilmiş üç vücutçudan biridir. 1969 Olympia'da Schwarzenegger, Oliva'ya yenildiğini beyan eden anonsun ardından sıkı bir küfür patlatmış, bunu otobiyografisinde de yazmış, yıllar sonra Oliva da o an ne kadar öfkelendiğini itiraf etmiştir. Müteakip yıllarda Arnold, Oliva'yı her zaman yenmiş, ama Oliva'nın yıllar sonra verdiği bazı röportajlarda Arnold'un, Olympia'yı düzenleyen IFBB'nin başında bulunan Joe Weider'le olan karşılıklı çıkar ilişkisinin, bu mağlubiyetlere sebebiyet verdiğini anlatmıştır. "Karmaşık" diye tabir ettiği bu ilişkinin, kendisinden başka birçok vücutçunun daha hakkının yenmesine de sebep olduğunu, müsabakalarda Weider'in seçtiği hakemlerin, Weider'in isteklerine göre kazananı belirlediğini iddia etmiştir. Bir başka beyanatı da o yıllarda Arnold ve kendisi de dahil birçok vücutçunun steroid kullandığı itirafı olmuştur. Joe Weider hegamonyasına ve sektörü yönlendiren supplement firmalarına karşı yaptığı cesur açıklamalarla dikkat çeken Sergio, aslında Kübalı bir polis memurudur. Kendisinden sonraki birçok vücutçuyu steroidler yüzünden devasa ve estetikten uzak vücutlara sahip oldukları gerekçesiyle beğenmeyen Oliva, kol çapı kafa çapını geçen ender vücutçulardandır. Takdir edilmemesi nâ-mümkündür, "the myth"tir.

çok sesli müzik

Türk müziği ve batı müziği camiasının hâlâ birbirini yemesine sebep olan mevzu. Batı müzikçiler, müziğin sadece çoksesli olabileceğini, teksesli müzik olmaması gerektiğini ateşlice savunup türk müziğini küçümserken, türk müzikçiler batı müziğini fazla mota mot olmakla ve duygusuzlukla suçlar. iki güruhun da hem haklılık, hem de yanılma payları vardır. belki de aslolan, klasik batı müziği dışında, tabiatında zaten çoksesli olan müziklerin dışındaki müzikleri de çoksesli yapabilmeye çalışmanın gerekliliğidir. türk musikisinin çoksesli olması gibi bir zorunluluk olmamakla beraber, yapılacak dişe dokunur denemeler de müziğin ve müzisyenlerin ufkunu açabilecek çalışmalar olabilir pekala. bu yapılırken ise kafayı piyanodan kaldırıp, türk musikisinin ses sistemine göre çoksesli çalışmalar yapılması tercih sebebidir. aksi takdirde türk müziğinin piyanoya "nisbeten uygun" birkaç makamı üzerindeki cılız çalışmalardan öteye geçilmesi zordur.

serdar ortaç

birkaç dakikada yaptığı basit melodilerden oluşan fason üretim şarkılarıyla türk popüler müziğini ucuzlattıkça ucuzlatmış, buna rağmen necip türk milleti tarafından kabul görüp zaman zaman beğenilmiş bir şarkıcıdır. teoman'ın izinden gidip müziği bırakması şeklinde bir arzu, birçok müzikseverin gönlünde taht kurmuştur.

orhan gencebay

Türk müzik tarihinin en enteresan karakterlerinden biridir. Çok küçük yaşlarda tanbur öğrenmesi, ilerleyen yıllarda kendisi için müzikal açıdan her zaman büyük bir avantajı olmuştur. "Popüler kültür ve orhan gencebay arabeski" adlı sosyolojik araştırma kitabında yayınlanan röportajlarında, türk musikisine ne kadar ilgili ve hakim olduğu açıkça anlaşılmaktadır. nitekim türk musikisinin bestenigar, eviç, nikriz gibi ustalık ve bilgi isteyen makamlarında yaptığı şarkılarından bazılarını albümlerinde seslendirmiştir. eserlerinin birçoğu, klasik bir türk sanat müziği orkestrasıyla çalınsa, aslında tipik son dönem sanat müziği eserleridir. fakat burada eleştiriye maruz kalan ve yıllarca trt sansürüne takılmasına sebep olan konular, şarkılarında kullandığı karamsar ve acılı arabesk içeren güftelerle orkestrasında türk musikisi sazlarından ziyade bağlama, elektro bağlama ve arap tavrıyla çalan yaylı gruplarına yer vermesidir. bir diğer eleştiri konusu da 70'li yıllardaki mısır müziği ekolünden fazlaca etkilenmesidir.
zaman zaman rock ve blues tandanslı altyapılarda çalışmalar yaptığını öne sürse de, bunlar bu alanlarda uzman olan müzisyenler tarafından yetersiz olarak görülmüştür. tüm bu olumlu ve olumsuz eleştirilerle orhan gencebay, türk müzik tarihinin ciddi bir dönemine damgasını vurmuş ve çok müzisyeni etkilemiş önemli bir müzisyendir.

insanın aşık olduğunu anladığı an

âşık olma potansiyeli yüksek kişilerde önce dipsiz bir melankoliyle aynı semptomları göstererek başlayan andır. Fiziksel değişimler başlar. Ateşli, ağır bir hastalığa tutulmuş gibi olunur, iştah kesilir, alkol vb. esritici maddeleri kullanma iştiyakı artar. Fakat aynı zamanda sevinçle en yakın rıhtıma gidip saatlerce seyirtmek ve neş'e dolmak da arzulanan şeyler arasındadır. işin kötüsü, ne arzulandığı tam olarak bilinmemektedir; akla ve kalbe düşen kişi müstesna.