bugün

egenin o muhteşem ikliminin varlığını hissettirdiği, suyunun bile kana kana içildiği, güzel memleketim. kurşunluda o şarıl şarıl akan suyun kenarında piknik yapmanın vermiş olduğu zevki başka bir yerde bulmak imkansızdır. ayrıca tarihte ilk defa paranın bulunduğu lidya krallığı da salihlinin sınırları içerisindedir.
yerli ahalisi 3 kuşak öncesinde genelde muhacırdır. Yugoslavya, bulgaristan,bosna hersek,arnavutlukve yunanistandan kaçan türklerden oluşur. Rahat,neşeli insanlardan oluşur. son 10 yılda kentin dokusu epey değişmiştir.
gece gece aklıma gelen ve arama kısmına yazar yazmaz 2 sayfa halinde başlığı çıkan memleketim. suyuna kurban olunacak yer.
manisa'nın epey nüfuslu bir ilçesi.
üzümüyle tanındığını bildiğim ilçe.
an itibariyle sky turk'te lokomotif adlı programda tanıtılıyor.
*
canım memleketim her ne kadar pislik almış başını yürümüş olsada faizcilik meslek olarak popüler olsa da canım memleketim. Havası suyu bir başkadır.
süper bir kirazı var. şiddetle tavsiye edilir.
kendini özlettiği belli olan güzelim ilçem gördükçe vay annesini diyorum.
manisa nın odun köftesi , suyu , kara parası ile meşhur ilçesi.
24 sene belediye çatısı altında ayakta durabilen, nâdir tiyatrolardan birine sahip olan ilçe.

(bkz: Salihli Belediyesi Şehir Tiyatrosu)
Suyu hiç biryerde olmayan , köftesi , kafeleri , Çınarlı caddesi , Sevgi Yolu , Susam , ,Her Gs-fb maçında olay çıkan Mavi göl kafe , gibi muazzam mekanları olan güzel ilçem .
*
hayatınızın ilk 22 yılını burada geçirmişseniz ve sonradan büyük bir şehre gidip 6-7 ay sonra ilk kez gelmişseniz ve gittiğiniz büyük şehirde (alışmadık götte don durmayacağından) damacana sulara para vermek yerine çeşmeden su içmişseniz o güne kadar güzel güzel kafanıza diktiğiniz salihli suyu artık tad alma duyusunun sıfır noktası gibi gelir. yani suyun berraklığı ve tadının yalınlığı adeta vücudunuzun bios'unu kötü etkiler ve rahatsız edici bir hal alır.
manisa'nın ilçelerinden biridir. gelişmiş bir ilçedir, hatta bir aralar il yapılacağı şayiaları bile çıkmıştır. bununla birlikte hala aşırı ve yüksek yapılaşma yoktur. şehir içinde bazı boş geniş arsalar, tarla alanları falan bulunabilmektedir. köyleri ile geniş ve verimli tarım alanlarına sahiptir.
yapılacak hiçbir aktivite olmayan üç adımda bir cafe veya internet cafe olan tüketim şehridir. apaçisi boldur.
Diyarbakır ilinin Ergani ilçesine bağlı bir köy.

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: ergani/#5120290)
çok net rakamlar var beyler elimde!

geçtiğimiz ay türkiye istatistik kurumunun yaptığı araştırmaya göre; salihli nüfusuna kayıtlı her 8 kişiye, 19 tane motorsiklet düşüyormuş.

bir salihlili olarak haberi okur okumaz, kurumu arayıp araştırmayı yapan ekibin kıdemlisiyle konuşmayı başardım.

bendeki nasıl bir şanssa, seviyesiz bi adama rastladık haceli.

- beyfendi, çok abartılı rakam değil mi bu? sanki uydurmaca rakamlar gibi geliyor insana.
+ az bile yazdık amına koyim, akülü motorları saymadık daha. salihli halkı içip içip çevirmeye girmiş, ehliyeti de kaptırınce vermiş akülü motorun gözüne.
- iyi günler.
Erzincan ilinin Kemaliye ilçesine bağlı bir köy.

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: kemaliye/#5120572)
an itibari ile trt nin seyran programında tanıtılan ilçemdir kendileri.
üniversiteye giderken özleyeceğimi sandığım ama yanıldığım ilçem. trafik ışıklarında 1 otomobile karşılık 9 motorsiklet vardır. sanayisi de o kadar gelişmiş falan değildir, emekli kentidir. halkı çalışmaktan çok gezmeyi sever. tefecileriyle ünlüdür. dışarıdan göç almaktadır. halkın refah seviyesi genel olarak yüksektir. ısınma için jeotermal enerjisini kullanan bir ilçedir. şehri güzelleştirmek için halka eziyet çektiren bir belediyesi vardır.(her ne kadar oy versemde) gezilecek yerler; kurşunlu kaplıcaları bide kipa. başka da bi skimi yoktur bu memlekette ama ne hikmetse dışarıdan gelenler çok beğenmektedir.
Esasen; ilçe adına bakıldığında her köşe başında salih isminde bir kişiye rastlayacağınızı sandığınız ve bu sebeple adının turgut isimli kişilerin fazlaca bulunduğu! 45 km. batısında bulunan turgutlu ilçesi gibi salihli olarak belirlendiğini düşündüğünüz, ama yanıldığınız ilçedir.
yozgat ilinin yerköy ilçesine bağlı bir köy.

ilçenin bütün köyleri için;

(bkz: yerköy/#9895108)
bok atılsa da şikayet edilse de iki bayram gidilmeyince özlenen şehir. izmir, turgutlu, manisa hattının 4. ayağı oluşu ve önemli şehirlere ulaşımının kolay olması sebebiyle potansiyeli olan ilçedir. ülkedeki bir çok ilin eline verecek kapasitededir.
insanları kıyı ege insanlarına göre kat be kat çalışkan olan bir ege ilçesi.
ahmet selçuk ilkan ın şiirine vasıl olmuş biricik memleketim.
ege'nin en büyük 3. ilçesidir. yaşanılası bir kenttir. doğası ve mesire alanları yerli turisti çekmektedir.
öğrenci gurmesi bir salihli'li olarak türkiye'nin en iyi kokoreçi salihlidedir diyebilirim hatta kocaçeşme mahallesindeki sosyete kokoreç çok iyidir gelirseniz bir deneyin dostlar.