bugün

Sadece ama sadece süs diye var. Yükleme paket çıkmak sunucu aramak eziyet. Bir eklenti kurmak bile sıkıcı. Bilmiyorum son çıkanlar çok aptal çalışıyor.
görsel
Sudo apt-get install sevgili.
Error: unable to locate packages.
:( :(
kesinlikle son kullanıcıya hitap etmeyen açık kaynak işletim sistemi. hiç bir zaman da son kullanıcıya hitap edeceğini sanmıyorum.

orta ve ileri düzey bilgisayar kullanıcılarının kullanmasını tavsiye ediyorum.

"ben hackerim abiii kali linux kullanıyorum" diye ortalıkta gezen görürsem klavyeyi yanlamasına götüne sokarım.
Çok basit bir kurulumu vardır ve oldukça hızlıdır. Kullandığınız internet sitelerinin çoğunun alt yapısı linux’dır.
lubuntu da değil de backtrack kullanırken internet sorununu ben de yaşamıştım.

linux mint tavsiye edilir. hiç sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. bayadır da kullanmadım. bozmuş olabilirler.
en rahat kodlama yapılabilen işletim sistemi olduğunu duymuştum.
evimde, okulda arch linux kullanarak destek verdiğim, anti-windows olarak kabul gören os. (bkz: arch linux)
ubuntu gibi distrolar sayesinde son kullanıcıya fazlasıyla hitab eden işletim sistemi. kullanıcılar zihin tembelliğinden çok fazla düşünmeden gidip windows'lu bilgisayarları alıp kullanmaya başlıyor. sonra sorun yaşayıp çözemediklerinde windows 10 başlığındaki gibi ağlaşıyorlar. çok zor değil gerçekten, ister çift olsun ister sadece linux olsun geçmek. artık kablosuz ağlar vs. de çok iyi çalışıyor. en iyisi windows'u kaldırmadan bir kaç hafta ubuntu kullanıp alışmak. ubuntu ile yapamadığım hiç bir şey şu ana kadar (güncel oyunlar hariç ki onlarla işim olmuyor zaten)
Linux; bilgisayar işletim sistemlerinin en temel parçası olan çekirdek yazılımlarından bir tanesidir. GNU Genel Kamu Lisansı ile sunulan ve Linux Vakfı çatısı altında geliştirilen bir özgür yazılım projesidir.
Online linux dersi açmayı düşünüyorum.

14 hafta, haftalık 2 saatlik ders. dersler türkçe olacak.

ücret olarak toplamda 14 hafta için 5 doları uygun buldum.

Bu tip dersler almış kişiler cevap yazarsa sevinirim: Sizce 100 civarı online öğrenci bulabilir miyim bu ücreti ödeyecek?
bu işletim sistemini kullananlar kendilerini herkesten daha üstün görüyorlar nedense. windows: ortalama mehmet, mac-os: zengin kimse ve linux: iq seviyesi yüksek, ücretsiz yazılım kullanan yarı-tanrı inek.
bir işletim sisteminden ziyade üniversite hocam aklıma geliyor. adam özgür yazılımın, linux'un beden bulmuş hali adeta. merhaba desen terminalden dönüt alıyorsun. yürüyen ubuntu.
microsoft veya apple olmayan her işletim sisteminin çekirdeğidir.
görsel
Yıllardır piyasada ve bu kadar yaygın olmasına rağmen Hiçbir şeyi desteklememesine şaşıyorum. Windows'a geçmek istemiyorum ama bu da pek sürdürülebilir gelmiyor. Tek tıkla halledilebilecek şey için amele gibi komut yazmaktan yoruldum.
iyi, hoş hızlı, güzel. Lakin sıradan kullanıcı için ızdırapdan başka bir şey değil.
başka bir yerden gelince oh be dünya varmış, kendimi evimde hissettim dediğin işletim sistemi.
Linux Mint kullanan uzaylıyım. Sanırım, herkese göre değil bu sistem. Aşağıya özelleştirmelerimi çakayım. Bakıp bakıp delirin.

görsel
10 sene once butun versiyonlarini denedigim sistem. Program kurmak bile tam bir eziyetti hepsinde. Bide çok kolay die reklam yapıp duruyolardı nesi kolay?
Ayrıca windowsta 100 tane tab açıyosun banamısın demiyor aynı program mozillaya linuxta iki tane tab açıyosun saniyesinde patlıyor.
Sonra yok çok güçlüymüş acaip şeker bişeymiş diye cilalayıp duruyolar linux şirketleri.
Yahu programın güçlüsü şekerimi olur sizinki çalışmayıp patlıyor kardeşim.
Dandik isletim sistemiydi halada bisey degistigini sanmıyorum.
üstteki arkadaş kullanmayı bilmediğini özetlemiş.

xfce sürümlerini dene.
görsel
program yüklemek için yazılım kütüphanelerini kullanır. apt-get yazar, paket ismi + enter'e basarsınız. sadece ihtiyaç duyduğunuz programları kurma opsiyonunuz olduğu için windows kadar bloatlı değildir. bu da aynı ram ile 100 sayfa açabiliyorken şimdi 200-300 açabileceğiniz anlamına gelebilir.
ama gelmeyebilir de.
görsel
yaklaşık altı senelik linux kullanıcısıyım, allaha şükür linux ne kullandığım makineye zarar verdi binlerce virüsle, ne de gündelik işlerimi halledebileceğim uygulamalar için kallavi bir meblağ ödemek mecburiyetindeyim.

windows un tek işlevi oyunlarda (linux ta proton diye bir alternatifi var ) on fps fazla alıp, cad cad programı açmak.
en ekonomik işletim sistemi:

office, not, kodlama, surfing, dizi film izleme işlerinin çoğunda debian dan istifade ediyorum sebebi de belli, kullanılan sistem belleğine bakın!

görsel
güncel Önemli Başlıklar