bugün
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum26
- kızlara bişey soracağım erkekler gelmesin11
- yüzüklerin efendisi abartılmış boktan bi filmdir6
- sinirli kadını sakinleştirmenin yolları14
- samsun da elektrik akımına kapılan 3 işçinin ölümü4
- ayı saldırınca yapılması gerekenler13
- uysaljakoben21
- gammaz olmuşum13
- gece yarısı çalan telefon7
- kadın mı erkek mi belli olmayan yazarlar21
- bayrakları bayrak yapan bayrak imalatçılarıdır2
- her şeyin sanalda olmadığı gerçeği2
- reha muhtar25
- ilşkisini herkese anlatan kızlar7
- kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması7
- hayatın artık aşırı monoton gelmesi2
- aquila bicipite8
- kadınların zeka seviyesi3
- türkiye dünyanın 16 avrupa'nın 6 ekonomisidir2
- denize sıfır bir ev sahibi olmak3
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba7
- çıplak ayakla misafir karşısına çıkmaya utanmak3
- koca2
- başımın tatlı tatlı dönmesi4
- geceye bir söz bırak3
- minyon kadın siniri5
- eski dizileri izlemek3
- osuruk kokusunun kalıcılık süresi6
- aşık olunca yapılan salaklıklar3
- kemal kılıçdaroğlu35
- kel erkek3
- hiç evlenemeyecek gibi hissetmek4
- elit olmak için gerekenler13
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- güzel ayaklar mevsiminin gelmesi9
- kadınların erkeklerde aradıkları şeyler2
- ankarada masaj yaptırmak2
- ona bir şey söyle16
- bir erkeğin instagram kullanma amacı2
- bir kadına alınabilecek en güzel hediye7
- gocu26
- daha önce erkeklerle aynı ortamda oturmuş kız2
- yazarların 2005 yılı maaşları7
- ikinci evliliği yapanları anlayamamak21
- toplu taşımaya binen kızın asıl amacı4
- bizim delilere bakayım4
- ekşi sözlükte 2 yıldır çaylak olmak2
- yemek yemek mi güzel giyinmek mi5
- hapse düşünce hemen koğuş ağasını dövmek9
- tek arkadaşının olmaması10
entry'ler (119)
python ile markdown ile editör sistemi kullanacaksan gereksiz boşlukları çözemezsen delirmemen için bir sebebin olmayacak.
Hiç sevemedim kendisini. Sitenin teması ve sistemi fi tarihinden kalması.
Bu yazıyı kırbaçlama usulu ile yazacağım. Belki birazcık iflah olursunuz. Ayrıca yazı biraz uzun olacak.
Bende bir Linux kullanıcısıyım ama gördüğüm şeyleri anlatmak yerine susmayı tercih ederdim ta ki dün akşama kadar. Bir Linux dedim diye olay çıktı. Oraya geleceğim ama bazı konuları konuşmanın tam zamanı diye girişi bitiriyor ve asıl meseleye geçiyorum.
Kırbaç 1: Çok Fazla Dağıtım ve Masaüstü Ortamı Cehennemi
Linux’un en ciddi sorunu. 100’lerce dağıtım var ama sadece 5 tanesi düzgün bir şekilde yapılmış olmasıdır. Bu dağıtım bolluğu aslında kafa karıştırmaktan fazlası değil. Herkes bir dağıtım yapıyor ama bir kaç gün sonra mezara gömülüyor. Tüm enerjilerini boş işlere yatırarak hem kendine hem de sonrakilere yazık ediyor maalesef.
Bir diğer mesele ise masaüstü ortamları. Günümüzde 5 – 10 tane masaüstü ortamı var ama hepsi birbirinden dertli. Kimisi sorunsuz olmasına rağmen, aptalca hatalar yapması. Kimisi ise, varlığı ziyan olması. insanların kafasını karıştıran fazlalıklardan başka bir şey değil açıkçası. Geliştiriciler, bu saçmalıklarla zamanlarını ziyan ediyorlar farkında bile değiller.
Kırbaç 2: Ego Yarışmaları ve Donanım Sorunları
Linux geliştiricilerin an can alıcı noktası, ego yarışmaları‘dır. Kendilerinden başkalarına hem varlığına hem de düşüncelerine katlanamıyorlar. illa hep benden başkası kullanmasın, bilmesin veya önermesin modundalar. Herkes bir şeyler kodluyor ama ne amaçla kodladığını kendinden başkası bilemiyor veya anlamıyorlar. Görünüş dersen ayrı facia, tasarım desen Windows 98’den bile hallice. Anlayacağın, durum çok vahim.
Biraz da çuvaldızı kendime de batırayım demek için, donanım uyumsuzluğu cehennemini deşeyim. Her kafadan ayrı bir şey çıkıyor. Sürekli her çıkan yeni donanımda acaba benim Linux’ta çalışacak mı gibi, sorularla zamanlarını kemiren bir meseleye dönüşüyor. Bu sadece kitlenin değil ama büyük kısmı onlarında problemidir.
Kırbaç 3: “Skill Issue” Saçmalığı
Şimdi Linux’un büyümesini baltalayan soruna geçeyim. Bir sorun yaşayan herkesi korkutarak kaçırtan bir terimdir, skill issue. Kendilerine bir kale inşa edip oraya sığındıkları da limandır ayrıca. Bu sadece sorunlar için değil, bazen kendi kendilerine firma isimler ile dalga geçerlere ve sonra onları düzelttiklerinde normal insanlarla uğraşırken bile kullandıkları bir sözcüktür.
Bir diğer dert ise, insanların önerilerini dahi dinlemeden saniyesinde söyledikleri bir kelimedir. Bu kişiler, Linux’a diğer rakipleri bunlar kadar zarar vermemişlerdir. Bunların iflah olması imkansız, o yüzden düzelmeleri için bir psikoloğa gidip randevu almaları gerekiyor. Bu kişilerin yaptıkları, insanlara tepeden bakmak oluyor.
Son Olarak
Bu yazıyı dün akşam yazsaydım, belki bu kadar merhametli olmazdım. Umarım bir gün bu Linux tek sayı lanetlerinden kurtulur ve çok sayılı bir değerlere geçmesi tek temennimdir.
Bende bir Linux kullanıcısıyım ama gördüğüm şeyleri anlatmak yerine susmayı tercih ederdim ta ki dün akşama kadar. Bir Linux dedim diye olay çıktı. Oraya geleceğim ama bazı konuları konuşmanın tam zamanı diye girişi bitiriyor ve asıl meseleye geçiyorum.
Kırbaç 1: Çok Fazla Dağıtım ve Masaüstü Ortamı Cehennemi
Linux’un en ciddi sorunu. 100’lerce dağıtım var ama sadece 5 tanesi düzgün bir şekilde yapılmış olmasıdır. Bu dağıtım bolluğu aslında kafa karıştırmaktan fazlası değil. Herkes bir dağıtım yapıyor ama bir kaç gün sonra mezara gömülüyor. Tüm enerjilerini boş işlere yatırarak hem kendine hem de sonrakilere yazık ediyor maalesef.
Bir diğer mesele ise masaüstü ortamları. Günümüzde 5 – 10 tane masaüstü ortamı var ama hepsi birbirinden dertli. Kimisi sorunsuz olmasına rağmen, aptalca hatalar yapması. Kimisi ise, varlığı ziyan olması. insanların kafasını karıştıran fazlalıklardan başka bir şey değil açıkçası. Geliştiriciler, bu saçmalıklarla zamanlarını ziyan ediyorlar farkında bile değiller.
Kırbaç 2: Ego Yarışmaları ve Donanım Sorunları
Linux geliştiricilerin an can alıcı noktası, ego yarışmaları‘dır. Kendilerinden başkalarına hem varlığına hem de düşüncelerine katlanamıyorlar. illa hep benden başkası kullanmasın, bilmesin veya önermesin modundalar. Herkes bir şeyler kodluyor ama ne amaçla kodladığını kendinden başkası bilemiyor veya anlamıyorlar. Görünüş dersen ayrı facia, tasarım desen Windows 98’den bile hallice. Anlayacağın, durum çok vahim.
Biraz da çuvaldızı kendime de batırayım demek için, donanım uyumsuzluğu cehennemini deşeyim. Her kafadan ayrı bir şey çıkıyor. Sürekli her çıkan yeni donanımda acaba benim Linux’ta çalışacak mı gibi, sorularla zamanlarını kemiren bir meseleye dönüşüyor. Bu sadece kitlenin değil ama büyük kısmı onlarında problemidir.
Kırbaç 3: “Skill Issue” Saçmalığı
Şimdi Linux’un büyümesini baltalayan soruna geçeyim. Bir sorun yaşayan herkesi korkutarak kaçırtan bir terimdir, skill issue. Kendilerine bir kale inşa edip oraya sığındıkları da limandır ayrıca. Bu sadece sorunlar için değil, bazen kendi kendilerine firma isimler ile dalga geçerlere ve sonra onları düzelttiklerinde normal insanlarla uğraşırken bile kullandıkları bir sözcüktür.
Bir diğer dert ise, insanların önerilerini dahi dinlemeden saniyesinde söyledikleri bir kelimedir. Bu kişiler, Linux’a diğer rakipleri bunlar kadar zarar vermemişlerdir. Bunların iflah olması imkansız, o yüzden düzelmeleri için bir psikoloğa gidip randevu almaları gerekiyor. Bu kişilerin yaptıkları, insanlara tepeden bakmak oluyor.
Son Olarak
Bu yazıyı dün akşam yazsaydım, belki bu kadar merhametli olmazdım. Umarım bir gün bu Linux tek sayı lanetlerinden kurtulur ve çok sayılı bir değerlere geçmesi tek temennimdir.
Markdown benim için hayati öneme sahip.
(bkz: chatgpt) ile kullanılarak sistemini kodladığım ve (bkz: bootstrap) kullanarak yaptığım tasarımına sahip bir (bkz: markdown) destekli bir (bkz: php) scriptidir. Kendisi benim elimde çıkmasına rağmen kodları herkese açıktır.
Denemek ve bilgi almak isterseniz;
https://firekubo.atesingucu.com.tr/index.md
Amacım reklam yapmak değil bilgilendirmek.
Denemek ve bilgi almak isterseniz;
https://firekubo.atesingucu.com.tr/index.md
Amacım reklam yapmak değil bilgilendirmek.
Kanal ilgimi çekiyor. iyi bir anime filmleri yayınlatılabilirse önü açılır.
Çocukken çok PC oynardım ve insanlara zorba davranırdım. Zamanı geri alsam da kendimi pataklasam. :D
Linux'e tapıyor muyum, bilmiyorum. Fakat kendisine hastayım.
Nereden geldi aklıma yahu durup dururken? Sanırım özledim şarkılarını.
Twitch yasaklandı.
Ekşi sözlük açılmış ama Uludağ Sözlük gibi kaliteli değil.
Tonikaku Kawaii izleyin yahu.
Linux'un kahramanın mario tarzı bir oyunu. Oyun Türkçe dahil bir çok platformda var. Ayrıca eklenti desteği de var. Unutmadan diyeyim, oyun güncelleme alıyor.
https://www.supertux.org/
https://www.supertux.org/
Kafamızda mı çalışmasın? O zaman beyinsiz beyinsiz gezelim.
Günaydın millet.
Firefox, Chrome tabanlı olmayan tek kendine has tabanlı tarayıcıdır. Buna sahip çıkalım yoksa piyasa tekelleşir.
NES oyunlarını Türkçeleştirmeye başladım. Eğer istediğiniz bir oyun varsa söyleyin.
Eee ben hep öyle alıyorum.
Midem kaldırmıyor artık Türkçe şarkıların kalitesizliğine.
Bir bilgisayarcının yaptığı ana kart lehim sonrası kabus gibi hayatıma giren lanet bir çöplük. Halbuki ben (bkz: Linux) ile mutluydum.