bugün

herkesin sanal bir makinaya bile olsa kurup denemesi gereken işletim sistemidir. kafanızdaki soruları bu şekilde azaltır ve kullanıp kullanmamaya karar verirsiniz.
Neden itin götüne sokulmaya çalışıldığını anlamadığım işletim sistemi. Ciddi ciddi yerden alıp yerlere vurmuşsunuz amk. Hayır burada Linux'a bok atan heriflerin neredeyse hepsinin cebinde muhakkak bir android telefon var. Windows'u öve öve bitiremeyenler lumia telefonları da itin götüne sokmakta ki bu da ayrı bir saçmalık. Androidin bir linux olduğunu bilmeden mi yapılıyor bu kadar sikik sikik yorum anlamıyorum cidden.
Öncelikle linux bir işletim sistemi değil bir işletim sistemi çekirdeğidir. Son 6-7 seneyi saymazsak amacı feysbuk tivitır instagramdan başka Bi bok olmayan sooşıl davarlara hitap eden bir sistem değildir. Zaten üretim amacı da son kullanıcıyı zevkten dört köşe yapmak değil, ağ-server kurulum, yönetim ve güvenliğini sağlamaktır. Günümüzde Microsoft Windows serverı ne kadar geliştirse de halen linux serverların daha çok tercih edilmesini de fan boyluğa bağlarsınız heralde kodumunun cahilleri.
Zorla sövdürüyorsunuz amk.
win 10 un yanına kuran arkadaşlardan yardım istediğim normal kullanıcılar içinde gayet yararlı bir zımbırtıdır.
windows 10 yanına ubuntu distrosunu kurabildiğim fakat daha sonrasında kurcalarken bir şekilde çökerttiğim zımbırtıdır.

o bu değil de konuya hakim arkadaşlara bi iki şey danışıcam gören bi mesaj kutumu aydınlatsın lütfen.
hakkında sayfalarca yazılabilecekken en basitinden pipelining gibi bir olaydan dolayı bile kullanmaya tercih edilebilecek işletim sistemidir.Sadece facebook twitter kullanıcısı iseniz bulaşmanıza gerek yoktur.
linus'un unix yorumudur.
linux tabanlı işletim sistemlerinin çokluğu hakkındaki görüşlerimi buraya aktarmak istiyorum, belki bazılarınızın kafasında soru işaretleri vardır.

bence, linux'u özel ve eğlenceli kılan şey distrolardır. kullanıcılar tarafından rağbet gören distrolar hayatına devam eder, sevilmeyenler ölür, tıpkı doğal seçilim gibi. mesela fuduntu diye, fedora ve ubuntu'yu birleştirmeye çalışan bir distro vardı, ama sevilmedi ve yapımı durduruldu. yani demek istediğim şu ki: bir distro varsa kullananı da vardır, ve seçenek sayın sonsuz. windows gibi sadece bir arayüzle yetinmiyorsun, yüzlerce seçimin var.
ve linux'u linux yapan şey, seçme hakkındır, şahsen benim seçme hakkıım olmasaydı direk windows'a yönelirdim ama linux, felsefesi sayesinde linux'tur. bence linux, bir çekirdekten çok daha fazlası.
ben şahsen linux'u kimseye zararı olmayan, kapitalist(kötü anlamda kullanmadım) bir ekonomik düzen olarak görüyorum. her distro bir hisseyi temsil ediyor ve değeri yüksek hisseleri distrowatch isimli siteden görebiliyor ve yatırımını iyi yapıyorsun.
eğer bir hisseye yatırım yapılmazsa hisse değer kaybediyor ve sonunda ekonomi çöküyor, hisse ortadan kayboluyor.
işte bu yüzden ne kadar çok distro, o kadar iyi. distrolar linux'un felsefesini ayakta tutar. linux dünyası, dev ve dünyadakinin aksine eğlenceli ve zararsız bir ekonomik sistemdir. bir ekonomik sistem yatırımcı olmadan ayakta durur mu? durmaz tabi. işte bu yüzden yatırımcılar sayesinde seçme hakkına ve özgürlüğe sahip olursun, tıpkı liberal bir ekonomik sistemdeki gibi, ayrıca bu sistemde fiyat diye bir şey olmadığı için hisse sahipleri seni düşük fiyatla kandıramaz, her şey bedavadır zaten. yani linux distroları mükemmel ve eğlenceli bir ekonomik sistemi temsil eder.
"put the fun back into computing. use linux, bsd."
bu cümle distrowatch'ın (distro "borsası" takip sitesi) sloganı gibi bir şey ve bu cümledeki "fun" kelimesinin temsil ettiği bir şey var.
tabi ki bütün bunlar benim kendi düşüncem, belki de hatalıyımdır.
sanılanın aksine oldukça stabil bir platform oluşturan çekirdek.
microsoft'un oyun şirketlerini kendine bağlaması sonucu kimse linux'u tercih etmiyor bu yüzdende linux gelişip microsofta rakip olamıyor.

aslında bakarsanız microsoft gelişimin, rekabetin önünü kapatan tek şey.

linux her şeyde fark atıyor ama, oyun konusunda büyük şirketler, çok iyi biliyorum ki microsoft yüzünden.

yoksa linuxa uyumlamak programı çocuk oyuncağı. basit bir işlem nispeten. uyumlu olarak çıkarmıyorlar ki oyunu microsoft gücünü korusun.
oyun konusunda büyük atılımlar yaşayan işletim sistemi.

wine'de directx 10/11 desteği yeterince geliştiğinde * bak seyret neler olacak.
SteamOs konusunda bilgi sahibi olmayan yazarları göstermiştir.
zamanı gelecek herkesin linux kullanacak diye bir sözüm var. bin yıla kadar gerçekleşecek.
windows kullanıyorum ama linux'u tercih ederim.
kullanım oranı yüzde 2.33 olan işletim sistemi.
Günümüzde masaüstü alanında popülerliği artmakta olan açık kaynak kodlu işletim sistemilerinin çekirdeğidir. Ülkemizde başta tsk ve bazı bakanlıkların bünyesinde kullanılan pardus sistemi de linux tabanlıdır.
çekirdek-işletim sistemi tartışması bir kenara bırakılırsa, yeni başlayanlar için öncelikle iyi bir deneyim gerektirecektir.
yeni başlayan son kullanıcı için windows ile dual boot modunda bir linux sistemi daha akıl kârıdır. böylece;
-bir uygulamada yetersizlik oluştuğunda diğer sistemden sorun çözülebilir.
-uyumluluk problemleri en aza inmiş olur.
-linux'tan soğuma gibi bir durum oluşursa windows'a geri dönmek kolaylaşır.
eğer kullanıcı linux'a tam olarak uyum sağladığını düşünüyorsa windows'u os-uninstaller ile kaldırıp diskleri birleştirebilir.
ben de çok denedim hatta 3 yıl aralıksız linux kullandım neredeyse uzmanlaştım öyleki istediğim zaman zorlanmadan arch linux kurabiliyordum ama sonra microsoft flight simulator ile tanışınca linux maceram da sona erdi..
Oyun oynamayan Klasik bir kişisel bilgisayar kullanıcısının kullanması gereken sistem. Ms win artık çok hantal açılması, kapanması ve güncellemesi ayrı ayrı sıkıntı. Kur güzelce hem pc nin ömrü uzar hem de sen vakitten kazanırsın. ilk başlayanlara mint ya da ubuntu tavsiye ederim.
Kodlama mantığı üzerine yapılan, iş amaçlı, günlük kullanıma uygun ve güvenliği windowsa göre daha güçlü olan bir işletim sistemidir. Artık türkçe versiyonu mevcuttur. Kali-linux versiyonu genellikle siber saldırılar amacıyla kullanılır. Oyun oynamak için elverişli bir işletim sistemi değildir.
virüsler ile uğraşmak istemeyenlerin kullandığı işletim sistemi.

virüs dosyaları kurulumda virüs içerikleri aradan yüklenmediğinden dolayı.

komuta onay vermediğiniz sürece virüs bulaşamıyor pc'nize.

hatırladığım kadarıyla böyleydi.

tabi bu işin ehli değilim.

not : linux'da exe yok. unutmuşumm..
Android tabanlı telefon kullanıyorsanız size hizmet eden kernel'dir.

Coder'ı Linus torvalds, insanlığa bunu ücretsiz sunduğu için bir ton alkışı hak etmektedir.
Son kullanıcı için ne kadar zor ve karmaşıksa teknoloji firmaları için o kadar vazgeçilmez ve tekeldir.
Sunucu ve mobil piyasasında yaygın olarak kullanılan, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda ise pazar payı düşük olan işletim sistemi çekirdeği.

Aslında masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için de oldukça kullanışlı bir sistemdir.
Bu entry yi yazdigim isletim sistemidir.
Eger kullanmaya hakimseniz windows'un yuzune bakmazsiniz.
geçmeyi düşündüğüm işletim sistemi.
güncel Önemli Başlıklar