bugün
- g i l d e d l i l y27
- kıbrıs barış harekatını ecevit'e mal etmek18
- mazotun litresi 101 lira32
- ekonomi iyiken de akpye oy vermeyenler25
- kahvaltıda kaç zeytin yersiniz7
- mühendis erkek hemşire kadın evliliği4
- 38 yaşında olup 20 liklere çıtır gözüyle bakmak14
- claudian clouds13
- kendinden büyük kadınla evlenmek7
- domates çorbanıza size sormadan kaşar atılması4
- eve gelen misafirin git sinyallerini okuyamaması7
- sözlükte her gün bir yazarı şımartıyoruz44
- terminator gerçek mi oluyor7
- yürüyen merdivende sol tarafta duran kişi5
- sıkıldım11
- erkek parfümü kullanan kadın5
- sözlükteki kaliteli yazarlar41
- ioçk'nin damak zevki2
- avrupa'nın en ucuz akaryakıt fiyatları35
- gammazlar çetesi2
- küs olduğun birine yanlışlıkla selam vermek6
- evde tek başına dans etmek4
- dereotlu poğaça yapan kız2
- chpli biriyle siyaset tartışmak8
- anın fotoğrafı20
- sözlükteki dedikodu gruplarına dahil olmak5
- öcalan a villa tahsis edecek halimiz yok4
- neden dayak yediğini bilmeyen çocuk2
- lümpen sosyalizm ve slogan milliyetçiliği2
- mehmet pişkin4
- boş otobüste yanına oturan insan3
- turşu2
- 3 boyutlu yazıcı2
- misafir varken evin babasının donla gezmesi3
- market arabasını düzgün süremeyen erkek5
- yazarların 2000li yıllarda counter strike nickleri3
- çok açık giyinen kadınların evlilik hayali kurması30
- matematiğin çok zevkli bir ders olması3
- siparişle gelen ketçap paketlerini saklamak5
- kurtlar vadisi pusu'ya fetö soruşturması5
- bir erkeğe ilk mesaj nasıl atılmalı19
- iltica8
- banal kelimesinin çok banal olması4
- güzel ayak mevsiminin kapanmaya başlaması2
- bitmeyen kriz5
- tartıştığı insanın entrylerini gammazlayan tip3
- mazot fiyatlarının suçlusu21
- gözlerimi dinlendiriyorum2
- nervio'ya bir koli mehmet efendi almak2
- arkadaşlar ben uyusam ayıp olur mu4
ankara nin her yerine rahatlikla ulasim imkani veren, her gun cok kalabalik olan bolgenin adidir. kizilay da bol bol isportaci vardir. istenen her sey bulunur.
pakistan depremi nden sonra ilk gün kamp kurarak , en seri biçimde yardıma başlayan,kamplarında bugüne kadar hiç sorun çıkmamış olan,önümüzdeki hafta itibariyle kurulcak olan yeni çadır kentlerin yönetimi başarılı çalışmasından dolayı birleşmiş milletler ce direk kendisine devredilen yardım kuruluşu ..
bayrağı beyaz üzerine tek kırmızı hilaldir..
şu anda kızılhaç la birleşmiş kızılhaç-kızılay olarak iş görmektedir..kızılay müslüman devletleri temsil eder.ama kuruluşu osmanlı imp. tarafından yapıldığı için türk tür aslında.. (bkz: hilal-i ahmer)
bayrağı beyaz üzerine tek kırmızı hilaldir..
şu anda kızılhaç la birleşmiş kızılhaç-kızılay olarak iş görmektedir..kızılay müslüman devletleri temsil eder.ama kuruluşu osmanlı imp. tarafından yapıldığı için türk tür aslında.. (bkz: hilal-i ahmer)
iğrenç ankaranın iğrenç merkezi. ankaralılar için bir derya istanbuldan gelenler için ise sadece bir mahalle kahvesi, mecburiyet caddesi, trafik lambası.
genel başkanvekilliğini sadettin saranın yaptıgı yardım kuruluşu
yardım kuruluşu.11 haziran 1868 tarihinde osmanlı yaralılara yardım geçici komitesi adı ile kurulmuş, 2 kez isim değiştirip 1923 te hilal-i ahmer cemiyeti adını almış, 1935 tarihinde ise atatürk ün emriyle türkiye kızılay kurumu denilmeye başlanmıştır.
Ankaralıların buluşma merkezi. Kızılaydaki gima yada Ykm nin önünde buluşulur. Ve Ankarada bütün yollar Kızılaya çıkar
ankaralilarin milli maclar(ya da tutulan takimin maclarindan) sonra bulusma merkezi. eski popülaritesi ve güncelligi artik baska yerlere kaptirmis olsa da ankara'nin vazgecilmez carsisi, bulvari,vs.
ankaranın merkezi olarak nitelendirilern yer...ticari taksilerin çok yoğun olarak görüldüğü bir yer aynı zamanda...bir sürü bankanın, ykmnin, gimanın, gamanın olduğu yer...
ankaranın kalabalığından yaka silktiren ama ankaradan uzak kaldığınızda bir karışabilsem şı kızılayın tozuna, toprağına, kalabalığına dedirten ve insanda bağımlılık yapan ankara ritüellerinden.
Bayram ve özel günlerde ünlü sanatçıların gelip konser verdiği meydanlardan biridir
bina başına ortalama üç dershanenin düştüğü semt.
banliyo trenleri ile geliniyorsa gitmek için yenişehir istasyonu'nda inilmesi gereken semt. insana o kalabalıgı huzur verir.
Depolarında hala 1945 tarihli sargı bezi 1965 tarihli konserve barındıran koleksiyoner olduğunu sandığım yardım kuruluşu.
kurban kesme hizmeti vermeye devam eden kurum. 225 ytl.*
son yıllarda kro ve magandalar tarafından doldurulmuş bir zamanların güzide semti.
kanadadan tanesi 1000 dolar olan acil durum cadırlarından 1000 tane alan ama bir işe yaramadığını görünce hepsini türkiye izcilik federasyonu na hediye eden kurum
türkiye' nin başkenti Ankara' nın en işlek semti olan yerdir. türkiye' de ve dünya olan felaketlerde hızır(a.s) gibi yetişen bir kurumdur.
osmanlı versiyonu hilal-i ahmerdir.
yaz kış mini etek giyilen yerdir.
an itibÂriyle başta ödp olmak üzere chp, mhp ve akp'nin sloganlarının 10'ar metre arayla atıldığı, kafa zikmek için acayip uygun bir yere dönüşen, ankara'nın merkezi alanı.
insanların en zor zamanlarında yardımına yetişen türk yardım kuruluşudur.
her tür insan bulunuyor burada. jöle adamlardan çok var özellikle.
Ayın kızıl hali.
Ankara'nın merkezlerinden biri demek isterdim, fakat sonradan aklıma geldi ki, Ankara'da bir kaç merkez yoktur.*Bu merkez önceleri Ulus iken son, son birkaç yıldır Kızılay'a kaymıştır. Bir diğer değişle Kızılay gittikçe Ulus'a benzemektedir. Kozmopolit idi. Sanki, yavaş yavaş "elit"ler elini ayağını Kızılaydan çekmektedir.
bu sebeple mekan daha çok taşradan gelen öğrencilere kalmaktadır. Ayrıca, bakanlıklarda çalışan memurlara * * Hafta içi öğle tatillerinde kızılayda sıklıkla rastlanmaktadır. normal bir günde kızılay nüfusunun yoğunluğunu ayak takımı * *oluşturur. Ulaşımı kolaydır.*ticaret yapmaya oldukça müsaittir. Bu sebeple halen Ankara'nın cazibe merkezlerinden biridir. Kızılay'ı çekici kılan, sokakları * , barları *, kafeleri *, kitapçıları *, sinemaları *,tatlıcıları, simitçileri... vs'dir. Aradığınız herşey Kızılay'da vardır. Bazen aramadıklarınız da *.
Ankara'nın merkezlerinden biri demek isterdim, fakat sonradan aklıma geldi ki, Ankara'da bir kaç merkez yoktur.*Bu merkez önceleri Ulus iken son, son birkaç yıldır Kızılay'a kaymıştır. Bir diğer değişle Kızılay gittikçe Ulus'a benzemektedir. Kozmopolit idi. Sanki, yavaş yavaş "elit"ler elini ayağını Kızılaydan çekmektedir.
bu sebeple mekan daha çok taşradan gelen öğrencilere kalmaktadır. Ayrıca, bakanlıklarda çalışan memurlara * * Hafta içi öğle tatillerinde kızılayda sıklıkla rastlanmaktadır. normal bir günde kızılay nüfusunun yoğunluğunu ayak takımı * *oluşturur. Ulaşımı kolaydır.*ticaret yapmaya oldukça müsaittir. Bu sebeple halen Ankara'nın cazibe merkezlerinden biridir. Kızılay'ı çekici kılan, sokakları * , barları *, kafeleri *, kitapçıları *, sinemaları *,tatlıcıları, simitçileri... vs'dir. Aradığınız herşey Kızılay'da vardır. Bazen aramadıklarınız da *.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar