bugün

tiksinerek batığım bir gruptur. yaşları 30 a 40 a dayanmıştır. bazıları hayat anlamlarını dandik sözlüklerde ararlar. bazıları oturur ps ms oynarlar bazıalrı da animeymiş çizgi filmmiş bunu gibi dangalakça şeylerle vakit kaybederler.

bu tip insanların hayat amaçları yoktur, çalışırken eve gitsek de bu anime seyretsem havasındadırlar, veya üniversite öğrencisidirler, ders asıp derse gitmeyip otururlar mal gibi bunları seyrederler. ilim irfan yuvasında 5 6 bilemedin 7 yaşındaki çocukların eğlencesiyle oyalanırlar.

yazık bu insanlara.
yaşım 30-40 olmamasına rağmen dahil olduğum gruptur. anime izlemenin, sözlüğe gelip insanlara dangalak demekten daha az dangalakça birşey olduğu kesindir. can yücel olsa güzel birşey derdi;

"anime sensin, kocaman da sana girsin."

ama yok can yücel şimdi. biz de kalkıp böyle diyemeyiz.
(bkz: üzülüyorum cahil insanlara)
japonyada film yada dizi kültürünün nerdeyse tamamen animeden oluştuğunu bilmeyen, hayatında hiç anime izlememiş, izlerse büyüklüğünden bişiy kaybedeceğini sanan küçük zavallı insanların söyleyebileceği hede.
çizgi film izlemenin yaşla alakası olmadığını bilen insanlardır. lakin kazık kadar olmuş bu bünyem hala tekrar tekrar buz devrini * izlemektedir. saçmalayacaksak da böyle saçmalayalım değil mi şeker arkadaşım? etrafta gezen ve yakındığınız 11-12 yaşındaki çocukların rocker mış gibi yapmasının nedeni de bu "büyüdüm olgunlaştım" özentiliğidir. biz büyüdük de ne oldu, bi s.kim olmadı görüldüğü üzere hala çizgi film izliyoruz * . şimdi dağılın huleynn
(bkz: ilahi sen beni güldürdün)
(bkz: sid de seni güldürsün)
(bkz: hem de kocaman güldürsün emi)
animelere 6-7 yaşındaki çocuk eğlencesi dediği halde izlediği takdirde yarısını anlayabileceğinden şüphe ettiğim insanların söyleyebilcekleri türden bir cümledir. ayrıca kimin neden mutlu olduğuna karar verip bunun hakkında yorumda bulunurken hangi doğru eylemi kriter olarak ele almıştır onu da çok merak ediyorum.
insanları olmadık şeylerde, özellikle zevke dayalı durumlarda yaşlarına göre kategorize etmenin olduğu kadar dangalakca bir durum değildir.
* japonya'da prime time'da yayınlanan anime'lerin, ekran karşısında ki genel izleyicisidir.
(bkz: her şeyi bildiğini sanan yazar)*
animelerin tamamının çocuklara yapıldığını sanan cahil cühelanın akıl sahibi olmadan fikir sahibi olduğu ve hatta cin olmadan adam çarpma çabalarıyla kurduğu safsata cümlelerinin asılsız ve gudik iddiasıdır. ayrıca bu işten benim gibi ekmek kazananların varlığını sorsak arkadaşa heralde büzüşesice ağzı daha bir büzüm büzüm büzülerek insanda cinayet işleme duygularını kabartır. günümüzde o kadar iyi anime ve animasyonlar vardır ki oskar almışlardır; misal spirited away. kesinlikle izlenesidir ve bu arkadaşa sabahtan akşama kadar izletip anlamadı bir daha izletip özet çıkarttırıp sokaklarda anime güzeldir diye anırma cezası verilebilir. *
(bkz: kocaman olmak)
gece 24de yayınlanansouthparkdaki artı 18 ibaresini görmeyen, buz devrindeki mesajı kavrayamayan, her şeyi giriş, gelişme ve sonuç olarak değerlendiren, amerikadaki sosyal yapıyı eleştiren family guy, the simpsons gibi dizilerden haberi olmayan, büyüklere masallardan oluşan, herşeyin güzellik tarafından bakılmayacağını anlatan shrek serisinin çocuklara hitap ettiğini zanneden, başlık açayım bok atayım felsfesine sahip kişiden beklenebilecek tespit.
benim tanıdığım anime seyreden insanların hepsi kocaman. buradaki kocaman irilik mi yoksa başka bir şey mi onu da çözebilmiş değilim? anime izleyenlerin yaşları kast ediliyorsa bu durum çok normal. size öyle animeler söylerim ki çoğu yetişkin bile bir bok anlamaz izlerken. bir de hentai hadisesi var ki bunları izlemek için 18 yaşın üstünde olmak gerekiyor zaten.
sözlükte çığır açan yeni bir tabir. son derece itici ama hoşuma gitti*
(bkz: kocaman olan ama konuşmayı bilmeyen insanlar)
anime konusunda yeterli bilgi sahibi olmayan * insanlarca ortaya atılmış önermenin muhattapları. * *.
kültür fakiri ve genelleme yapma hastası olan at gözlüklüler çetesinin animeseverlere taktığı kulptur.büyük ihtimalle bu kişiler küçükken çok çizgifilm izledikleri için babalarından baya bi sopa yemişlerdir.ki bunun bi dışavurumunu yaşıyorlardır şu an.hayal güçleri fındık kabuğunu doldurmaz.animenin tanımını dahi bilmezler (ama ne hikmettir ki izleyenleri sevmezler) o yüzden o 6-7 yaş çocuk eğlencesi sanarlar.bu nedenle anime "çocuk işidir" diyen biriyle tartışmak yersizdir,çünkü sırf kendisi sevmediği için anime izleyenleri kötü kategorisine sokar.30 da olsam 40 da olsam zevk aldığım sürece,televizyonlarda da sabah programları,televole olduğu sürece,anime izlicem,manga okucam.ve böyle eleştiriler yapan sığ su balıklarına da gülücem
(bkz: başlığa takmak)
animelerin çoğunun herhangi bir biçimde bir çocuğa seyrettirilmesinin pek uygun olmadığını bilmeyen -ki seyrettirilse bile o çocuğun anlayamayacağı birçok şey vardır- şahs-ı muhterem tespiti. kendisine hiç olmazsa, diğer türlerinden geçip biraz uçlara kaymak suretiyle "hentai" ve "yaoi" kelimelerini google da araştırması önerilmektedir. (vs vs...)
anime izlemenin ne demek olduğunu bilen insanlardır. Bir death note serisinin birçok hollywood yapımı filmden çok daha heyecanlı, akıcı ve tüyler ürpertici olduğunu; bu tür serilerin zaten yetişkinler için yapıldığını, çocukların seyretmesinin sakıncalı olduğunu bilen insanlardır. bir Texhnolyze'ın david lynch'in birçok filmiyle yarışabilecek bir seri olduğunu bilen insanlardır. elfen lied'daki insan doğrama sahnelerinin zaten yetişkinler için yapıldığını bilen insanlardır. Basilisk adlı anime serisinde seyretttiği hiçbir hollywood filminde olmadığı kadar duygulanan ve hüngür hüngür ağlayarak seyreden; full metal alchemist'i tüyleri ürpererek ve iki kardeşin yaşam mücadelesini gözleri dolarak izleyen insanlardır. grave of the fireflies animesini boğazında bir yumrukla ve gözlerinde yaş kalmamış bir şekilde seyredip bir daha seyretmeye yüreği dayanamayan insanlardır. Serial Experiments Lain ve ghost in the shell gibi serilerin Matrix gibi çığır açmış filmlerce taklit edildiğini, tarantino gibi büyük yönetmenleri etkilediğini bilen insan tipidir. (bkz: uzar gider)
animasyon bölümü mezunudur ve ya bazı animelerin küçük çocuklara değil aslında kocaman insanlara hitap ettiğinin farkına varmış kişidir.
biz anime hayranlarının, sanılanın aksine ne kadar büyük bi hazineden haberdar olduğunu yıllar sonra anlayacaklar belki de.

ayrıca anime yaşta değil baştadır. öyle ki bazı animelerin konuları çoğu filmden, dizi den daha derin ve anlamlıdır. izlerken kendinden birşeyler bulursun(biliyorum çok klişe). özellikle bi karakterle kendini özdeşleştiriyorsan işte gerçek anime zevkine o zaman sahipsindir.

uzun zaman geçse de etkisinden kurtulamadığım anime sayısı hiç de azımsanmayacak kadardır.
(bkz: claymore)

(bkz: death note)

(bkz: school rumble)
eğlenceli bir ruha sahip insanların yapacağı aktiviteler.
lost izleyen insandan daha falza zevk sahibi olan insanlardır.
anime keyif işidir... insanın sınırlarını zorlamaktır. hayal gücünün enginliğidir. bunu yitirmemiş olan kocaman adamların ilgisini çekebilmektedir.

iyisi güldürür, kötüsü süründürür...

(bkz: hellsing)
hiç anime serisi tamamlamamış kocaman insanın yaptığı gubidik tespit.
animenin büyüsüne kendini kaptırmış insanlardır .
animenin yaşı olmaz .
Turkiye de cekilen abidik gubidik hepsi birbirine benzeyen dizileri izleyenlere yeg tutulması gereken insanlardır