bugün

Özel üretime önem veren sistem.
Bireyselliğe önem veren sistem.
Piyasa serbestliğine ve mülkiyet hakkı özgürlüğüne önem veren sistem.
görsel
insanların güçlü ve zayıf olarak ayrıldığı bir rekabet sistemidir. Duyguları reddeder ve insanların hayvani güdülerinin ortaya çıkması için çabalar.
Kimseye zorla bir şey aldırmaz.
isterseniz üç bin liralık telefon yerine iki yüz liralık telefon kullanma şansınız var.
Kapitalizm insanın hırsının sonucudur. Ve kapitalizmden daha sıkıntılı olan devlet yönetiminin kötü olmasıdır.
Mesela türkiye'de halk köyde rahatça geçinebilecek durumda olsa idi kapitalizme çok daha az maruz kalacaktı ve şehirlerde yığılma olmayacaktı.
Bu yığılma ile birlikte insanların sonradan görmeliği arttı.
Bunu da herhalde kapitalizm sağlamadı.
Kapitalizm belki iyi değil ama o kadar da kötü değil. Alternatifi de pek yok. Dünyanın öbür ucundaki adam iki tuşla muş'un köyünden haberdar olabiliyor.
Kapitalizm'i bir sistem olarak görüp bok atmak da çok sağlıklı değil. Sonuçta kötü olan insan " gölgesini satamadığı ağacı " kesiyor.
uzun uzun yazmaya gerek yok. sen asgari ücretle it gibi şirketin beklentilerini yerine getirmeye çalışırken bizzat senin kıçından ter akıtarak kazandırdığın paralarla sen halihazırda emek sarfederken birilerinin maldivlerde tatil yapmasıdır. sermayesi olmayan kendini sermayesi olana kiralar. insan onuruna ters bir sistemdir. ama şükürcü orospu çocukları yüzünden hiçbir zaman yıkılamaz.
Dünyanın bir şekilde ilerlemesi için gerekli bir sistemdir. Herkes fabrikada çalışan adama bok atmış, şükürcü demiş sizin fikriniz saygı duyarım ama o adam fabrikada çalışmasa o fabrika nasıl ürün verebilir ya da bir seçme şansı olsa kim gider fabrikada çalışır. Dünya dediğin budur zaten birileri parasıyla huzursuz ve sağlıksız yaşarken birileri fakir ama mutlu olabilir. Velhasıl hiçbir şey dört dörtlük olamaz ve değildir de.
Pkk'ya mayın satar, sana mayında patlamayan araç satar. Pkk'ya daha güçlü mayın satar; araçların mayında patlar,verdiğin ücret boşa gider ve sana daha güçlü araç satmayı teklif eder.

Kapitalizm aynen böyle bir şeydir.
işini en iyi yapan sosyalizmde hakkettigini alır.emeğe göre mantigidir bu.vergi sistemi kapitalizmle başlamaktadır bu 1.
2.sosyalizmde herkesin emegine gore verilmektedir.suanki sistemde adaletsizlik vardir.kapitalizm verimsiz müsriftir.kapitalizm şuan dönen gdo nun kaynagidir bu mu üretmek ,emek insan sagligini insan yasamini hiçe alan bu sistem kâra ve mala odaklanir.topragi toprak yapan ondan ürün saglanmasini calisan isciler ciftciler maaşlarini alirken zorluk cekecek isini en iyi yapacak ama patron mülk sahibi alacak o parayi cebine kapitalizm budur.kapitalizmi bilmeden kapitalizmi savunan yazar baya bi güldürmüştürr.
Eşitlik kelimesini ve sosyalizmin eşitlikten ne kastetdiğini anlamayan kişinin beyanlari bak bu işte komediydi.Toplumdaki bir insanin diger kisiye ustunlugu yoktur.Doğanin kanunu dedigin şey bir zincirdir.Buna eşitlik veya eşitsizlik olarak bakmak ancak böyle bir beyinle olur.Ama şu da varki doğadakiler yaşam için mücadele ediyorlar canlilar örnekle.Ama insanin yaşamini etkileyen sistem esitsizlikle birlikte rol almaktadır.Daha iyi bir yaşam için mücadele etmek benim görevimdir.Eşitlik her zaman gereklidir.Zengin olup sonradan komünist olan birçok kişi vardir.Bir adam işte sürünecek alacagi asgari ucret olmayacak birde cocuguna bakacak parasinin yarisi borca gidecek bu mu düzen ?değil.Ölüm oranları artmakta korsan olarak işciler calistirilmakta,güvenlikleri olmamakta,yaşamlari tehlikeye sokulmakta,sınıflaştırılmışlar.Toplumun icindeki meslekler zincir gibidir.Icinde doktoru iscisi muhendisi ogretmeni ciftcisi vardir.Ciftci olmasa o ekmek olmayacak,Doktoru olmasa sağligin tehlikede,Ögretmeni olmasa ilim nerede? iscisi olmasa mobilyalar esyalar nerede ve zincirden isciyi sıyırmaya çalışanlar bilsinler ki o zincir kopar.Eşitlik herkesin hakkidir.Ezilenin hakkidir.Kapitalizmdeki gibi para için insanlari tehlikeye atmaz.Büyük savaşlar kapitalizm ugruna oldu nufus yariya indi.Suan reklamcilar urunu tanitmaya mi calisiyor algi yapip markanin lukslugu ile luks markalari halka mâl etmeye mi ?Oysa A sabununu alan B sabununu alana gore ustun degil ama A sabunu marka onu alirsan toplumda yer bulursun.Marka her zaman iyidir,marka olunca ne oluyor işlevine bakmadan aliniyor.Iphone gibi?neden iphone alan samsung alana gore havali dusunuluyor.Hepsi kapitalizm sayesinde.Neden kadinlar oyuncak bebege donusturuluyor?Faizler,vergiler.kisacasi kapitalizm soygunculuktur.
"Merhaba Ben Kapitalizm!
Küçük kızlarınızı Barbie Bebeklerle büyüttüm.
Bugün sizden estetik operasyon için para istiyorlar diye neden şaşırıyorsunuz!
Çıkarlarım uğruna kocaman bir moda endüstrisi yarattım!
istediğimi de elde ettim, 17 yaşındaki kızların çoğu dış görünüşlerinden rahatsız.
Ben Kapitalizmim!
Bir kadının bir moda dergisini 15 dakika karıştırması kendi vücudunu beğenmemesine yetiyor!
Ben Kapitalizmim!
Kadınlara sesleniyorum! Lütfen birer obje haline geldiğinizi aklınıza getirmeden Victoria's Secret'a koşun.
Victoria's Secret ülkelerine Türkiye de eklendi, avuç içi kadar çamaşıra 80$ verince çok mutlu olacağınızı garanti ediyorum!
Ben Kapitalizmim!
Yine başardım! Bütün kadınları dolapları tıka basa dolu olduğu halde giyecek hiçbir şeyleri olmadığına inandırdım.
Ben Kapitalizmim!
Dünyayı sarışın kadınların güzel olduğuna inandırdım, bu yüzden Asya kıtasında 300 milyon kadın düzenli olarak beyazlatıcı sabun kullanıyor.
Ben Kapitalizmim!
Benim yüzümden dünyada 600 milyon obez ve 1,4 milyar aç insan var!
Ben Kapitalizmim!
Starbucks için kahve üreten bir çiftçinin oradan bir bardak kahve satın alabilmesi için 3 gün çalışması gerek!
Ben Kapitalizmim!
Uzak Doğu'da 6-12 yaş arası kızlar 200$ gibi komik bir paralarla seks kölesi olarak satılıyorlar.
Ben Kapitalizmim!
15 yaşındaki bir çocuğun iPad alabilmek için böbreğini sattığını duyunca zevkten dört köşe oldum!
Ben Kapitalizmim!
Tayland'da Disney fabrikası için çalışan bir çocuğun Disneyland'e girecek parayı çıkarması için 55 gün çalışması gerek.
Afrika kıtası dünyanın altın rezervlerinin % 90'ını elinde bulundurmasına rağmen, dünyada sadece 4 tane Afrikalı milyarder var.
Afrika kıtasından her sene 8,5 milyar $ değerinde pırlanta çıkıyor, kıtanın açlık sorununu çözmeye yetecek miktar.
Madonna'nın sadece Londra'da 8 evi var, ortalama 600 evsize barınak olabilecek büyüklükte.
Sizin hayatlarına özendiğiniz Hollywood yıldızlarının % 64'ü kokain bağımlısı.
Yılda 20 milyon çocuk açlıktan ölürken siz aynı tişörtü haftada iki kez giymeye utanıyorsunuz.
Ben Kapitalizmim ve siz hangi tanrıdan bahsediyorsunuz!
Müslümanlar 5 yıldızlı Kabe manzaralı otellerinde, “ibadet” ederlerken..
Bütün dünya Hıristiyan bayramı Noeli sırf alışveriş yapıp eğlenmek için kutlarken..
Artık farkına varın, taptığınız tek tanrı benim!.."

(bkz: meyra can)
emperyalizme dönüşmeden önceki halidir.
ve her zaman var olan ve kazanan sistemdir.
filmde eski rus kozmonotu sergei'in anlattigi bir fikra vardir: sovyet rusya dagilmis, yillar sonra iki eski komunist partili arkadas bir araya gelmis konusmaktalar. birincisi soyle der: dostum, cok kotu bir sey farkettim. bize komunizmle ilgili anlatilan hersey yalanmis. . digeri soyle cevap verir: ben daha kotusunu farkettim. bize kapitalizmle ilgili anlatilan hersey dogruymus .

(bkz: los lunes al sol)
Günde 1 dolara kakao çekirdeği toplayan işçilerin çikolatanın tadını bilmemesi.
Düşünülenin aksine insan ömrü için belki uzun ama insanlık için kısa bir zaman sonra sona ereceğini düşündüğüm, baş belası köle sistemi, yeni nesiller artık bu sistemin kölesi olmayacaklar.
Ta amk ben bu sistemin.
bizlere sürekli farklı ihtiyaçlar doğuran sistem.

bu sistemin de bir yararı olması gerek. yoksa onca insan neden destekler ki?
Sömürülmemek için tek çarenin sömürmek olduğunu bilmeyen vasıfsızlar tarafından bok atılan sistem. Herif gerçek hayatında 30 liralık çakma ayakkabıya burun kıvırıp gider marka giyinir, ama burada serbest piyasayı itin götüne sokar. Kendinizle çelişiyorsunuz, yapmayın.
Dünya'nın gelişmesini son yıllarda aşırı yavaşlatan sistemdir. Aynı zamanda kaynakların boşa harcanmasına da sebep olur.
Komiktir ki tam tersini yaptığını iddia eder.

insanların kendi hayvani güdüleri bitmeden kapitalizmi (kapitali kontrol eden insanlar istemediği sürece) bitiremezsiniz. Kimse elindeki gücü, tekrar oluşacağı neredeyse kesin bir durum için bırakmaz.

Tüm silahlı kuvvetlerin, silah üreticilerinin bu adamların yönetiminde olduğunu da düşünürsek, artık ele geçirilmiş olan bu sistemde biraz daha güç elde etmeye çalışmak dışında, kendi çiftliğini kurma gibi seçeneklerde bulunur. Kendi çiftliğini kurma seçeneğide insanlığın bugüne kadar elde ettiği kazanımları bir kenara atıp, her şeyi zor yoldan yapmaya kalkışmak demek.
bu dünyadaki kaynakları eşit bölüşmeme hastalığıdır. insanların aç gözlülüğünün sistemleşmiş halidir. adama 5 odalı bir evde yeter aslında ama o 25 odalı bir ev alır. 25 odalı 100 ev alır. harcayamayacağı kadar para kazanmak ister. evsizler umurunda değildir. en pahalı arabayı ister. sadece görgüsüzlüktür. herkes eşit olsaydı kime hava atacaktı bu adiler değil mi ama? hayattan ne s.kim zevk alacaklardı sonra? tek bildikleri şey "para " insanlar asgari ücretlerle çalışıp bu ADAMLARI zengin ettiği sürece bu çark böyle devam edecek. en baştaki 8 dilimlik pastanın 7 dilimini de kendisi yiyecek. kalan 1 dilimin ise yarısını üsttekilere dağıtacak. kalan yarısını ise tüm işçilere pay edecek.
maktülün ailesine kan parası verip hapisten katil kurturabileceginiz sistem.
(bkz: 3 milyon karşılığında davadan vazgeçen aile)
Üçüncü dünya ülkelerine göre değildir.
" Ver Allah ın verdiğine, vur Allah ın vurduğuna " felsefesini savunan; diyanet ve çoğu hocalarında onay verdiği ekonomik sistem.
iPhone almak için bir çocuğa böbreğini satmayı isteten sistem.