bugün

/273
14 eylül 2012 cuma günü en düşük sıcaklığı 19, en yüksek sıcaklığı 30 derece olacak şehir.
bir hafta kalacağım dünyanın en güzel şehri.
15 eylül 2012 cumartesi günü en düşük sıcaklığı 23, en yüksek sıcaklığı 34 derece olacak şehir.
17 eylül 2012 pazartesi günü en düşük sıcaklığı 20, en yüksek sıcaklığı 29 derece olacak şehir.
büyük aşklar yaşanan şehirdir.

Günaydın necla çorabı yırtık eteği yamalı entaresi yeşil necla günaydın
kahvaltımı kumrularla yaptım bu sabah boyozlara anlattım derdimi
çayım çay kokmuyor fesleğenim yeşil yoksun yok olalı fazla yanım eksik
kadere cilve desen değil bu sensizlik pikapta yalnızlığım çalıyor

bu sefer akşama ben yemek yaptım , öksüzü ben aldım okuldan
yetim kalacak korkumdan gezmiyorum necla
tütünde sarmıyorum artık parmaklarım , parmaklarım acıdı necla
sessizlikle boğuştuğum şu sıralar feryadına hasretim necla

Kemeraltını kapattım gönlümde , pasaportta kahve içeçek hiçbiryer yok artık
göztepeliyim karşıyakalıyım altaylıyım artık necla
bak rakıda içmiyorum artık , ama istersen soğana sumak ekeriz yine
balığa rejimdeyim diyorsan salatayada razıyım

Konaktan yürüdüm ilk gün alsancağa kadar rengi kaçmış bankların
bu nasıl şehir derdin yağmur yağmaz kar görmez
gittin gideli havamız karla karışık yağmur
ben ise karmakarışık necla

tenhalaşmasını bırakmış şehir yeşilleşiyor deniz bozuk atıyor istavritler
midyeciler istifa etti arnavut kaldırımlarını söktüler
kumpiride zeytinsiz yiyorum bak
gönlümde bir dirhem iki karış yara bir merhem olacak yok
dilenciler senin adınla başlıyor dualarına
martılar harmandalından geliyor göçebe güzelyalıya
yüzünü göstersen elini uzatsan ağlayacak agora
revire götürdüler az önce hasta ben refakatçi ben
ve saatçilerde yok öyle çankayada
sahteliğini yitirdi yokluğun olmayışına inanıyorum şu sıralar
en zoruda komşu türkan ablanın hergün seni sorması bana
gitti diyorum inanmıyor , daha dün çamaşır astı diyor balkonda
ertesi gün yine aynı muhabbet ben çıkıyorum balkona sana bagırıyor
her gün çamaşır yıkama necla
işte şimdi oğlumuzu oynatmıyorlar oyunlarda oğlumuz düşmüş uf olmuş offf
işte şimdi rakıya veririm kendimi yanındada şaşal
gidişinin kesilmeyen sancısı işte necla gidişinin kesilmeyen sancısı içte necla
ben burdayım izmir orda
Aşk, medeniyet, özgürlük, yaşam tarzı, 8. harika muhteşem bir yer işte sayın izmir severler.
18 eylül 2012 salı günü en düşük sıcaklığı 20, en yüksek sıcaklığı 28 derece olacak şehir.
her geçen gün insanların gözünde değersizleşeyen şehir. bir izmirli olarak, hemşehrilerimin bu denli vurdumduymaz olması beni üzüyor. sanki bir " republic of fenerbahçe " ya da " otuzbeş buçuk, izmirli değiliz karşıyakalıyız " havası var insanlarda. türkiye'nin diğer illerinden kendilerini farklı görme falan.

abi geçiniz bu işleri, bir insanı aydın yapan doğduğu veya yaşadığı şehir değil, yaşadıkları ve bildikleridir. aydınlık doğduğun şehirle kıçına monte şekilde gelmez ki. aydınlanmak demek neden sonuç ilişkisini çözmek demektir. aydınlık demek herhangi bir partiye körü körüne oy vermek ya da oy sakınmak da değildir. bunun adı bağnazlıktır.

insanları kendimizden uzaklaştırıyor. onu geçtim ben bir izmirli olarak başka şehire gittiğimde " kendini beğenmiş " bir insan olarak önyargıyla karşılaşmak istemiyorum. yerinde ve zamanında güzel konuşan insanlar da var ama geçelim bu biz biliriz ayaklarını. 2 senede 1 aydın olunmaz. aydınsan her dakika gösterirsin aydınlığını.

aydınsan, diğer insanları kendinden soğutmak yerine, onlara görüşünün ne kadar düzgün olduğunu çaktırmadan gösterirsin.

" gııı, bah şu izmirlilere otoriteye karşı geliyorlar ve oldukça mütavazılar, ne kadar da iyi yaşıyorlar " dedirtebildiğni zaman aydınsındır. aydın insan, başkalarını etkileyebilir. iyi yönde etkileyebilir.

üzülerek söylüyourm, aydın insan öğrencikçe halka her ne pahasına olursa olsun yaklaşan insandır.

kal sağlıcakla izmir, yaşa ve var ol!
insanın zorunlu hizmette dazkırıya gittiğinde değerini anladığı yer...
keşke birisi çıkıp,daha bikaç ay önce izmirdeyken "abi tusu kazanıp istanbul'a gidicem,izmir artık küçük geliyo yeaa,hayat istanbul'da mea" şeklinde yavşak yavşak konuştuğum sırada ağzımı kırsaymış.
şerefsizim gözümde tütüyo küçükpark,kordon,karşıyaka,çeşme...
siz siz olun değerini bilin izmir'in,vefasızlık yapmayın.daha da bişi demiyorum.
bugün 3 tane şehidini uğurlamış memleketim.
şehidini uğurlarken ağlamış şehir. ilk yağmurunu düşürdü.
(bkz: güzelim izmir de elin gavurlarının yaşaması)
bir avuç dinazorun elinde her geçen gün geriye saran canım şehrim. bu kadar ihmale rağmen hala güzel hala alımlı.
atatürkün kavgasının şehridir.
24 eylül 2012 pazartesi günü en düşük sıcaklığı 15, en yüksek sıcaklığı 29 derece olacak şehir.
timur un bu memlekete hediyesi, o aldı bize kaldı.*i.ortaylı
Eski adı Smyrna olan ilimizdir.
tanrının bitirme tezidir.
hayat demek, her şey demek. vazgeçilmez 23 yıl demek. anne demek baba demek...
Kızlarıyla ünlü güzide bir şehrimiz. Kızları güzeldir, selülitsizdir, düzgün bacaklıdır, bakımlıdır. Hep kızları meşhurdur ancak erkeleri de oldukça bakımlı, karizmatik ve yakışıklıdır. Başka memleketlerdeki erkekler izmir'in kızlarına bakıp iç çekebilirler, Aynı durum izmir erkekleri için kadınlara da mahsusdur.
görsel
dinsizlerin başkenti.
görsel
bazıları tarafından gavur olarak tanıtılmaya çalışılan fakat bu lafı söyleyenlerden daha türk olan şehirimizdir.
görsel
© copyright 2005 - 2026