bugün

/273
bursa varken 3 kuruş etmeyecek il.

bursa belediyecilik ve tarih alanında izmir 5 posta bpşalır.
sözlüğe baktığımda gözlemledim, günde 5 öğün kıskanılan şehirdir
şakirt yönetimine karşı tek başına, dimdik ve ayakta duran bir şehir olduğu için çok sevilmez ve sürekli çirkin ithamlara maruz kalır.
ortama girmek isteyip giremeyen, kendisine yavşıcak kız bulmaya gelen ama bulamayan genç şakirtlerin memleketlerine döndüklerinde yerden yere vurduğu şehir. *
Ülkeyi 'ibne nedir neye benzer' sorularının cevabıyla tanıştıran şehirlerin aşık atmak istediği şehir.
yaşanılası...
Karşıyaka'da aşık olmanın, Kordon'da demlenmenin, Menemen'de testi yapmanın, Harmandalı Zeybeği'ni Harmandalı'da oynamanın, Foça'da fokları izlemenin, Çanakkale'ye doğru giderken Çiğli'de yada Koyundere'de durup soluklanmanın, Çeşme'de denize girmenin, Bornova'da ders çıkışı sevgiliyi beklemenin, Göztepe'den Üçkuyular'a yada Konağa doğru sahilde yürüyüş yapmanın, Asansör'de Dario Moreno dinleyerek Körfez'i izlemenin, sevgilinle okey veya tavla oynabilmenin, sokaklarda hala Metin Oktay'ı, Ayhan Işık'ı, Gönül Yazar'ı, Sezen Aksu'yu görebilmenin, Atatürkçülüğün, Laikliğin dilde değil gönülde olduğunu hissedebilmenin kısaltılmış adıdır. Yani izmir aslında bir o kadar basit bir o kadar zordur. izmir'li olmak kolay izmir'i anlamak zordur.
23 ağustos 2012 perşembe günü en düşük sıcaklığı 25, en yüksek sıcaklığı 38 derece olacak şehir.
(bkz: tek kelimeyle izmir)
izmir! Benim güzel şehrim.. Genelde izmirli olmayanlar, başka şehirlerde yaşayanlar izmirlilerin izmir'i niye bu kadar çok sevdiğini anlayamıyorlar. Zaman zaman ben de soruyorum kendime ama bulamıyorum cevabını. izmir tutkudur , aşktır! Muhteşem deniz manzarasına dalıp saatlerce düşünülen, sokakta özgürce yürüyebildiğiniz bana hangi yaftayı yapıştırırlar ne gözle bakarlar diye düşünmek zorunda olmadığınız bir yerdir. izmir bir tanedir.
dünyanın en dişi şehirlerinden bir tanesidir .
yabancı iseniz bile şehre sanki gurbetten dönen bir genci kollarına alırmış gibi kucaklayan şehir.
sikicem sıcağını yeter ama diye düşündüren şehir.
kelimeler kifayetsiz kalır namına
doyum olmaz denizine kızına
sen var ol başka bir şey istemem
aşığınım senin taşına toprağına..

bana şiir bile yazdırdın gece gece izmirim..
3 eylül 2012 pazartesi günü en düşük sıcaklığı 21, en yüksek sıcaklığı 33 derece olacak şehir.
kokulu kürtlerin habire bok attığı şehir.
türkiyenin en güzel en sessiz insanı candan ve özelliklede üzüm kokulu semtin cocukları buca ile izmire renk katarlar, atatürkçü milliyetçi devletçi koministlerdir. sosyalist devrimin, devrimcilerin vatanı kavgamın şehri izmir.
2012 öğretmen atamalarında "rehber öğretmen" için sadece 4, yazıyla dört, kadro açmış, güzeller güzeli, ama hayali bile o 4 ile bana çok uzak olan memleketim.

(bkz: kızımız olacaktı) *
4 eylül 2012 salı günü en düşük sıcaklığı 21, en yüksek sıcaklığı 31 derece olacak şehir.
5 eylül 2012 çarşamba günü en düşük sıcaklığı 21, en yüksek sıcaklığı 31 derece olacak şehir.
6 eylül 2012 perşembe günü en düşük sıcaklığı 21, en yüksek sıcaklığı 30 derece olacak şehir.
gideceğim kardeşim izmire orda yaşayacağım seviyorum hem eski kız arkadaşım da orda belki onu da görürüm, mutludur belki de ancak orda yaşayacağim hemde genel müdürlükte çalışacğım
not: bekar yay burcu erkeği
5 kmlik metro calismasini 10 yildir bitirememesiyle meshur chp li belediyenin rekorlar kitabina girecegi an meselesi olan bozuk asfaltlariyla yillara meydan okuyan sehir.
(bkz: köy).
kendini bir bok sanan kızlarla dolu şehir, soğuk erkekleri de ayrı mesele .
lokmasıyla, kumrusuyla, imbatıyla, midyesiyle ve daha bir sürü şeyle meşhur olan güzel memleketimdir. ege'nin incisidir.
© copyright 2005 - 2026