/273
bisiklet sürmenin intihardan farksız bu izmirde. şoförler sanki pet şişe görmüş gibi ezmek istiyorlar adamı. hiç yakıştıramadım sana izmir, otur sıfır.
görsel
görsel
modern çagdaş ve atatürkçü olan rte ye göre gavur bir şehrimizdir.
türkiyenin 3. büyük şehridir. memleketimdir. taşından, toprağına, denizindeki kum tanesine kadar sevilesi baş tacımdır. türkiye nin en yaşanılası şehridir.
Yaşamaktan zevk aldığım, Kordon, Karşıyaka, Güzelyalı, inciraltı, Asansör gibi semtlerde aşkın, dostluğun, sevginin paylaşıldığı Türkiye'nin ve Ege'nin incisi güzel ilimizdir.
mükemmel bir hava var. tam da dışarda omzuna hırkanı atıp, nargile içmelik.
Bir zamanlar yaşadığım ve şu an ulaşmak için yola çıktığım şehir. ömrü yollarda geçen biri olarak güzel bir durak olacak benim için.
Bir zamanlar yaşadığım ve şu an ulaşmak için yola çıktığım şehir. ömrü yollarda geçen biri olarak güzel bir durak olacak benim için.
Gecekonduların sehri. Pek yaşanılacak bir tarafı olmayan sehir. Denizi olmasa bir numarası olmayan sehir.
sabah 7de şirinyerden konağa otobüsle gitmenin imkansız olduğu şehir.
iyice şantiyeye dönen şehir. gün geçmiyor ki bi yerler kazılmasın, delik deşik edilmesin, sonra hiç birşey olmamış gibi günlerce öyle bırakılmasın.

geçenlerde kordonda yürürken belediye başkanımız aziz kocaoğlu'na denk geldim, yanımdan gülerek geçti, sanki herşey dört dörtlükmüş gibi keyfi yerindeydi. kaç yıldır bitmeyen metronun ikinci ayağının bittiğini sanıyor olabilir, hatay semtinde heryerin delik deşik olduğundan da haberi yok muhtemelen.

bu entry'i girerken elektrik de kesildi, öyle hiç birşeyin tadı yok bu aralar.
görsel
10 kasım 2012'de saat 12 de Cumhuriyet meydanında en büyük Atatürk portresinin insanlardan oluşturulacağı şehir.
15 gündür içinde olduğum, ama bir ton sıkıntıdan dolayı tadına varamadığım şehir. buraya sevgiliyle bir kaç saatliğine gelince çok daha keyifli. yine de sevilen şehir. ayrılınacağı zaman hüzün yaratan şehir.
görsel
anket yapılsa türkiye nin en güzel 1. ya da 2. güzel şehri olacak şehir.
insanıyla, şehriyle, yaşam tarzıyla türkiyenin en güzel kentidir. insanın burnunda buram buram tüter. ayrılalı 12 yıl olmasına rağmen ismini her gördüğünde ah ulan dedirtir.
en çok sevdiğim ve özlediğim şehir. belki de sevdiğim kıza oksijen* bahşettiği için öyle düşünüyorumdur. ama hala çekirdeğe çiğdem denmesi olayını anlamadım amk.
büyük beklentilerle gidilen, hayal kırıklıgı yaratan şehir olmuştur. istanbulda yaşayan insanlar için fazla durgun ve sıradan.
bu kadar güzel konuma sahipken nasıl böyle rezil bir yer haline getirilir diye hayret ettiğim güzelim şehir. ama yine de alıştın mı bırakmaz zor oluyor. bir yaşam şeklidir izmir.
denizi pislikten geçilmez.

yanlış anlaşılmasın mecaz yapmadım.
yaşadığım yer.
gördüğüm izmir :
http://www.fotokritik.com/kullanici/aliklopedi
görsel
benim yokluğumda zirveler düzenlenen, bayramlaşılan, ben varken hiç bir bok yapılmayan şehir.
yavaştan sonbaharın hissedilmeye başlandığı şehir.
© copyright 2005 - 2026