bugün

/273
tam yaşanılası şehirdir. medeniyet akıyor resmen.
Her cumartesi sevişebileceğiniz bir şehir.
yaşama kaynağımı aldığım memleket...
Sütyen satışlarının en az olduğu şehir.
sonbahar ve kışın, yaz ve ilkbahardan daha çok yakıştığı şehir.
igrenc sicagi olan sehir.
Komünizm, faşizm, siyonizm, satanizm, kapitalizm ve diğer bütün şeytani rejimlerin sonuna ulanarak onlarla bileşebilen gavur kent. Komünizmir, faşizmir, siyonizmir, satanizmir, kapitalizmir...

cesaria evora'dan ausencia'yı bir kez dinlemeden hiçbir insan gitmemeli bu dünyadan. izmir kadar güzel ve hüzünlü çünkü.
içi kapitalist dolu olmasına rağmen konağa gittiğimde deniz kokusuyla bana huzur veren, bazen de gerek burnu havada insanları ile sinir eden yer. Bir Antalyalı olarak o deniz kokusu güzel Antalyamda yok maalesef. Ayrıca çocukluk hayalim olan ege üniversitesinin bulunduğu yer. Allah herkese ömrünün bir kısmını izmir'de yaşamayı nasip etsin.
Simdi cok uzaklarda...
kıskanılan kıskandıran şehir.
Ananızı sksn şehiri.
Dünyanın en güzel şehri,
memleketim.
Şu ülkede rahat, huzurlu bir nefes alacağınız ender şehirlerden.
izmir, güzel bir şehir.... ama gerici bir şehir... kalıplarını kıramayan gelişmeden haberi olmayan, gelişmeyi sadece batının zevklerin yaşamakla olacağını sanan bir şehir...Nasıl bazı mezhepler kendilerinin dışındakileri kafirlikle suçlayorsa, izmirliler de kendi bakış açılarının dışındakilerini gericilikle suçluyabiliyor... Alt yapı olarak Türkiyenin çook gerisinde olan bir şehir... Anadolu, istanbul, Ankara gelişirken kabuğunu kıramayan bir şehir...
Sadece çeşme ılıcaya gittim çok beğendim insanını bilmiyorum nasip olursa tekrar ve tekrar gezmek isterim bu şehrimizi.
yazları sıcak ve kurak, kızları ilik gibi.
izmir’i sevmiyorsun pekâlâ ama hâlâ anlayamadın ki dünyanın her yeri aynı boktur… En akıllıca iş bulunduğu yere tahammül etmek, orayı katlanılır hale sokmaya çalışmaktır.

Sabahattin ali.
Dün geceden beri gevur uzvu gibi yanıyor.
yaş 19, yıllar sonra babamla izmir" e gittim. konak" da bulunan sinemada vanilla sky" ı izledik. sonra dolaşmaya başladık. yanımdan arkadaş grubuyla birlikte bir kız geçti. afalladım. asia argento" nun siyah rimelli, piercingli, asi haliydi. üniversiteye başladıktan sonra britney spears" ın ikizini gördüm. kendine güvenen, erkeklerle rahatça diyalog kuran, tabulara takılıp kalmayan güzel kadınlar tanıdım.
saati sormak için yaklaştığınızda kaçmayan güzel ve ışıltılı kadınların şehri, ege" nin incisidir. insana huzur verir.
ülkenin sözde üçüncü büyük şehri. tabii bu bilinen.
herhangi bir ege kasabasını andıran kent. halkının çoğu da kemalist. yazık.
yaşanılası şehir.
heryıl temmuz 15 agustos 15 arası gavurun amı gibi yanan şehir.
canım memleketim.

ak parti sevdalısı kardeşlerimi kemeraltında, çalıştığım kitabevinde ağırlamak; akabinde çay ikram etmek isterim. cehapeliler küsmesin onlara da ikram ederim.
ama kürtler uzak dursun.
Aklımı, Geçmişimi ve geleceğimi bırakıp cesedimi alıp getirdiğim şehir.
büyük köy.
en sevdiğim şehirlerden biridir Ordan ayrı bi haz alırım.
© copyright 2005 - 2026