bugün
- 40 yaş altı sözlük bebeleri10
- zayıf erkeklerin agresif olması9
- sözlükte kavga bile çıkmaması5
- merhaba arkadaşlar beni hatırladınız mı8
- sözlük kızlarının 30 luk teyzeler olması8
- ben kararımı verdim5
- bir kadını kaybetmenin en kısa yolu6
- bir erkeği markete yollamak4
- klima açıp yorgan altında uyumak4
- fırından alınan ekmeği dilimletmek4
- sözlükte kaos olsun istenmesi2
- geceye bir 90 lar şarkısı bırak2
- reşit olmadan sözlük yazarı olmak4
- arzu edilene ulaşıldığında anlam ifade etmemesi5
- sözlükteki şişmanlık güzellemesi2
- sözlük kızları toplansın bir şey diyeceğim4
- gianni infantino3
- kırk yaşına gelip hala sözlük yazarlığı yapmak2
- beyaz ekmek yiyen vatan hainleri3
- yolda yırtılan market poşeti2
- şişman kızların çok neşeli olması7
- fransızcadan türkçeye geçmiş kelimeler5
- işimizin başındayız uludağ sözlük2
- besle kargayı6
- günün şiiri23
- neşemizi de çalamazlar ya2
- yanarak ölmek2
- kadir inanır'ın kürt olması4
- neşemizi öldürdüler4
- mutfağa su içmeye gidip tostla dönmek2
- kadınların piç erkek tercihi17
- küresel affetme günü3
- 7 temmuz 2026 abd belçika maçı8
- şişman kız vardı yuzır ne oldu ona3
- istanbulda hava durumu5
- karı kıza para yedirir misiniz17
- elle yiyip şişeden içenler5
- kurtuluş savaşı'nın müfredattan kaldırılması26
- izmir'de başörtülü kadını sahilden kovan seküler21
- dinozorların gerçekten yaşadığını sanan cahiller10
- en çok hoşa giden doğa olayı11
- elle yemek yemek4
- erkek adamın erkek sevgilisi olur3
- ona bir şey söyle12
- herkesin bir felsefesi varmış gibi yapması2
- osururken götten alev çıkması12
- primo levi2
- bir kadınla bir erkeğin yakın arkadaş olması13
- imamoğlu'nun 1 günde 3 davaya girmesi20
- hayata tutunamamak2
29 Eylül 1916'da istanbu'da doğmuş olan yazar.
Edirne Kız Öğretmen Okulu, Gazi Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü'nü bitirdi. Londra'da ve New York Üniversitesi'nde çocuk ve gençlik edebiyatı, çocuk ve gençlik psikolojisi, sorunlu çocuklar, eğitim tarihi, eğitim psikolojisi, yetişkin psikolojisi, 19. yüzyıl Rus edebiyatı konularında kurslar gördü. Yirmi bir yıl Türkçe edebiyat öğretmenliği yaptı, dört yıl Amerika Bölgesi Kültür Ataşeliği ve Öğrenci Müfettiş Yardımcılığı ve Müfettişliği görevlerinde bulundu. TRT, BBC ve Kıbrıs Bayrak radyolarında haftalık konuşma programları ve çocuk saati yazar ve yönetmenliği yaptı.
Anılarla Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'de Süreli Çocuk Yayınları, Almanya'daki Çocuklarımızın Başarısızlık Nedenleri, Anneler Sizin için, Çiçekler Sevgiyle Büyür, Yaşamak, Onuncu Sigara, Kocaman Bir Örümcektir Zaman, 99. Kat Şiirleri adlı inceleme, araştırma, öykü, şiir, roman, anı türlerinde kitapları olan ismet Kür'ün 19 adet de çocuk romanı bulunmaktadır. Ayrıca yüze yakın radyofonik oyunu bulunan ismet Kür'ün 4 tane de tiyatro oyunu vardır.
Edirne Kız Öğretmen Okulu, Gazi Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü'nü bitirdi. Londra'da ve New York Üniversitesi'nde çocuk ve gençlik edebiyatı, çocuk ve gençlik psikolojisi, sorunlu çocuklar, eğitim tarihi, eğitim psikolojisi, yetişkin psikolojisi, 19. yüzyıl Rus edebiyatı konularında kurslar gördü. Yirmi bir yıl Türkçe edebiyat öğretmenliği yaptı, dört yıl Amerika Bölgesi Kültür Ataşeliği ve Öğrenci Müfettiş Yardımcılığı ve Müfettişliği görevlerinde bulundu. TRT, BBC ve Kıbrıs Bayrak radyolarında haftalık konuşma programları ve çocuk saati yazar ve yönetmenliği yaptı.
Anılarla Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'de Süreli Çocuk Yayınları, Almanya'daki Çocuklarımızın Başarısızlık Nedenleri, Anneler Sizin için, Çiçekler Sevgiyle Büyür, Yaşamak, Onuncu Sigara, Kocaman Bir Örümcektir Zaman, 99. Kat Şiirleri adlı inceleme, araştırma, öykü, şiir, roman, anı türlerinde kitapları olan ismet Kür'ün 19 adet de çocuk romanı bulunmaktadır. Ayrıca yüze yakın radyofonik oyunu bulunan ismet Kür'ün 4 tane de tiyatro oyunu vardır.
92 yaşında olmasına rağmen konuşmasından, neşesinden, hareketlerinden hiçbir şey kaybetmemiş edebiyatcı. yüzünü görmeden dinlendiği zaman 92 yaşında olduğuna inandıramazsınız kimseyi.
(bkz: onuncu sigara)
değerli yazarımız pınar kür'ün annesi olan üstat. kendisi de yazardır ancak henüz hiçbir kitabını okuma fırsatı bulamadım. ama şunu diyebilirim ki pınar kür gibi müthiş bir yazar yetiştirmişse, kendisinin kitapları birer şaheser niteliği taşıyor olabilir.
saçlarını açık maviye boyatmış kişi.
ekranlardan kızı pınar kür'ü de hatırlıyoruz.
atalarımız gerçekten doğru söylemiş;
armut cidden dibine düşüyormuş !
ekranlardan kızı pınar kür'ü de hatırlıyoruz.
atalarımız gerçekten doğru söylemiş;
armut cidden dibine düşüyormuş !
Kendisi bugün yaşlılık nedeni ile vefat etmiştir. Kızı Pınar Kür annesinin eylül ayında geçirdiği beyin enfarktüsünden beri yatalak olduğunu ve ileri yaşı nedeniyle iyileşemediğini söylemiştir. ismet Kür aynı zamanda başka bir yazar olan Halide Nusret Zorlutuna' nın da kardeşiydi.
kendisini de kaybettik. son günlerde vefat haberi vermekten gülemez oldum.. mehmet ali birand, toktamış ateş, ahmet mete ışıkara derken şimdi de ismet kür hayatını kaybetmiştir.
allah taksiratlarını affetsin mekanı cennet olsun.
allah taksiratlarını affetsin mekanı cennet olsun.
Öğretmenliğinin yanı sıra inceleme, araştırma, öykü, şiir, roman, anı kitaplar, radyo ve tiyatro oyunları yazdı. Halide Nusret Zorlutuna’nın kardeşi, Pınar Kür’ün annesidir.(d. 1916,istanbul – ö. 2013,istanbul)
1916-2013 yılları arasında yaşayan kadın edebiyatçı (ismi yanıltmasın) pınar kür'ün annesidir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar