bugün

bir dönem arabaların arkasında yer alan bir stickerdı. atam izindeyiz'e karşılık olarak, dinciler tarafından çıkarılan bir şey.
hangi huzur? diye sorulası sav.
tam tersi olması gereken söz.
komik buldugum sloganik yaklasim.
sapanca'da bir alabalik tesisi vardi **. orman icinde, hos, sevilesi bi yer. orada "cimenlere basmayiniz" ibaresinin durmasi beklenen kucuk levhalar uzerinde boyle yazardi. pek bi gulmustum ilk seferinde. "simdi burdan ne mesaji cikarmaliyiz?" diye epey de bir dusunmus, bir daha gulumsemistim. sanki cimenlerin uzerine belli araliklarla serpistirilmis olan o yerden bitme levhalar gizli bir yol gosteriyor da, onlari takip edersem ormanin derinliklerinde huzuru bulacakmisim gibi.
"nirvanaya gider" falan ibareleri de dosenebilirdi mesela alternatif olarak. *
teorik olarak doğru bir önermedir.bunun anti tezini savunanlar ise önermeyi kendilerine düşman ve engel görerek huzuru inançsızlıkta ve anıtkabir de arar.komiktir,hiç bir mantığı yoktur.hristiyan dogmasının elle tutulur yanı vardır fakat bu önermenin anti tezini savunmak insanların aldıkları oksijeni doğru düzgün kullanamadıklarına işarettir.*
(bkz: dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlar)
klasik bir müslüman söylemidir.

huzurun islamda oldugu ispatlanmamis olsa bile inancin ve motivasyonun önemi ile dogrulugu kabul edilebilir.
bir donem arabalarin arka camlarinda siklikla yer edinmis sticker yazisi.
(bkz: huzur isyanda)
(bkz: huzur namazda)
görsel
depresyona girerseniz ne kadar doğru bir önerme olduğunu anlarsınız.
kafayı iyice dine imana takanlar için doğru olan önerme. onlar huzurludur, bütün hayatları tevekkülle geçer, kader zaten yazılmıştır, amel defteri sağdan sağdan önlerine gelecektir, oooh ne hoş.
her türlü haltı yerler de akılları namazda olduğu için cennete demir atacaklarını düşünürler. başka bişey düşünmeye gerek de yoktur, vaad edilenleri elde etmek için güzel insanı oynamak yeterlidir. o da boş tutar kafayı zaten, iyice huzur verir.

buna benzer kenevirden yapılan birşey daha var, böyle huzur muzur, börtü böcek. ama biraz daha pahalı, bir de üstüne baklava istiyor insanın canı.
ama bu bedava...e huzur islamda, pardon islam da!
huzur x te sözünün islamiyete uyarlanmış şeklidir.
islamı yaşamamış kişilerin, doğru bulmadığını ifade edebildiği gerçek.
Terörizmin "huzur kitle katliamındadır" sloganından araklanan söz öbeği. Yakında bunun extreme versiyonları da çıkar. (bkz: Huzur islamda hareket namazda sağlık oruçta)
(bkz: biri kalp krizi gecirirken namaza devam edilmesi)

bunlar ve beraberindeki 1,3 milyar (bununda yarısını çık) insan huzurlu, müslüman olmayan 5 milyar insan huzursuz.

kim dediyse aferin çok iyi düşünmüş..
kişinin huzuru islamı içselleştirmesin de.
(bkz: huzur magazalari)
(bkz: huzurum kalmadı)
elbeteki bir şeylere inanmak huzur verir ama bunu islam diye sınırlamak yanlış olur. eğer islamı şerri yönetim olarak düşünüldüyse islam devletlerinin hiç birinde huzur yok.

ama bir kişi saf duygularla allah'a inanır inancını yobazlıktan korumayı başarırsa, o kişinin huzur bulmama olasılığı yok. fakat huzur islamda diye inanmayanlara dikte ederseniz o zaman zulüm islamda olur.
bazı kesimleri rahatsız eder .niye diye sorarım kendime.acaba islamı buldular da huzuru mu bulamadılar .sonra kendime cevabımı veririm.
eğer islamı bulup huzuru bulamadılarsa onlar islamı bulduklarını sanıp başka bir şey bulmuşlar .
beni çok rahatsız etti bu yazı. çünkü doğrusu huzur islamdadır. da nın bu cümlede ayrı yazılması gariptir.
huzursuzluğun islamı yaşamaktan değil de yaşamamaktan kaynaklandığı anlaşılırsa
niye anlatıyorum ki.
denedim gördüm. hakkaten öyle. ama bu iş sadece kelime-i şehadet getirmeyle olmuyor. o zaman huzur bulamıyorsun. islam felsefesi üzerine kafa yormak, ciddi şekilde aramak ve bulmak gerekir. tam olarak bulmak zor ama o yolda da huzur var. Bizim milletin huzursuzluğu ise önceliklerini yanlış belirlemeleri ve islam'ı sadece 'elhamdülillah müslümanım' demekten ibaret zannettikleri içindir. sen birisine borç takarsan, erzurumdan emekli olup izmitte oturuyorum diye devletten yolluk parası almayı kar sayarsan vs vs vs vs... sonra 'neden mutsuzum, neden şöyle neden böyle' dersin.

tanım: doğru sözdür.

düz tepkiler için edit:

pekala arkadaşım, bir düşünelim:

normal vatandaş bir iş yapar ve beğenilmesini ister değil mi? Şimdi çok özenerek birşey yaptınız ve bu şeyin övgü alacağını beklerken övgü almadı. şimdi bu kişi ateistse buna içerleyebilir veya olgun karşılar. yalnız büyük ihtimalle hakkı yendiği için vs üzülecektir. müslüman bir kimse ise 'yoksa benim nefsim çok mu büyümüş ki övgü istiyorum. benim halim hiç iyi değil' diyebilir. bu durumdan müteessir olabilir. ancak biraz araştırmış ve azıcık olsun derine inmiş bir müslüman 'ben yaptığım işten övgü almak istiyorum, bu aslında benim hamlığımdandır. nefsimi biraz ezmem gerekir, ancak benim övgü alma isteğim benliğimden ve yaratılışımdandır. benim arzularım bir anlamda yaratıcının o'nu tanımam için insanlara verdiği bir ipucudur, sınırsız ışıktan bir hüzmedir. bu şekilde ben yaratıcının, yarattığı güzel şeylerden dolayı övgü istemesinin manasını anlama şansına sahip oluyorum. yani yaratıcı kendisini tanımam ve anlayabilmem için böyle bir duyguyu bana bahşetmiş. bu ne büyük bir onurdur, ne büyük bir hediyedir! demek ki bir güzelliğe baktığımda 'maşşallah' demeliyim. 'ne güzel' değil, 'ne güzel yapılmıştır' demeliyim.' diyebilir. bu şekilde nasıl bir değere sahip olduğu hakkında, asıl görevi hakkında ve bir insan olarak ne kadar değerli olduğu hakkında ipuçları elde eder. gözünü açar. işte o zaman tavşanın tüylerinin ucuna doğru çıkmış olmaz mı biraz? huzur bu değil midir? bunu aramaya değmez mi? yoksa din yalnızca bir 'sanrıdır' deyip bunca anlamı, ipucunu elinin tersiyle itmek kendine bir zulüm değil midir?

not: örnek tamamen küçük bir örnektir. simgeseldir.
huzur islam da, öteki ne? *.