bugün
- kız tavladığım için içerlenen sözlük geyi15
- sözlükteki yazarların çok ahlaklı olması6
- anın görüntüsü23
- evli bir adama aşık oldum sözlük25
- galatasaray büyüklüğü7
- türkçeye sistemli saldırı7
- konuşurken yanlışlıkla tükürmek6
- muhallebi köpürtmek4
- her yerden engelleyen kız6
- tayt6
- travelerin aşık olduğu evli adam3
- memesiz kızlardaki özgüvenin kaynağı18
- ispartalı kızlar9
- arkadaşlar bakar mısınız7
- gey ve şey kavgası5
- sözlükte ortamın çok gergin olması5
- hoşlanılan kızın evli bir adama aşık olması2
- kendi gölgesinden korkan insan2
- damarsız tüysüz manisa yaprağı17
- kaş bıyık alınca yüze gelen güzellik6
- aşık olmuş kızın suratına nah çekmek2
- kırdığımız kalbi tamir etmek4
- popo liposuction6
- ellerim bos gonlum hosu israil'e göndermek2
- hoşlanılan kızın ıspartalı çıkması5
- güne acı bir gerçek bırak7
- ispanya'nin terör bitirme formülü41
- devlet bahçeli'nin öcalan'a selam göndermesi47
- anadol2
- küpe4
- ben divayım5
- hangi manifest kızısın6
- traveler vs iock6
- yakışıklı olmayan ve kassız erkekler niye var8
- öbür sözlükten gelen yazarlar8
- ioçk hırkası3
- fatma betül sayan kaya69
- cumartesi günü yapılabilecekler3
- travelerin içince pisleşmesi3
- from gold from dust28
- parcalandim toparlanamiyorum36
- hazaryada kağan neden yavudiliği seçti3
- meksika açmazı macerası7
- libidonun anlden pik yapması2
- arsa kapatmak3
- kız görünce değişen erkek4
- oyum ak partiye4
- nureddin zengi tugayları2
- emevi dini2
- gs'nin 8 şampiyonluğu iptal edilecek7
Türkiye ' nin yakın tarihini en iyi ve doğru şekilde anlatan , dolayısıyla toplumu bilgilendirme ve bilinçlendirme özellikleri açısından gösterimdeki diğer tüm kalitesiz ve mantıksız dizilerden büyük üstünlükleri bulunan hayranı olduğum dizi . Oyuncuların performansları da takdire şayandır .
dün yayınlan bölümüyle bir defa daha takdirimi toplamış dizidir. 'bana sağcılar ve milliyetçiler cinayet işliyor dedirtemezsiniz' diyen sülüman'ın sözlerinin mutlaka tersinden anlaşılması gerektiğini bir defa daha göstermiştir. * (bkz: 16 mart 1978)zeynep'e yapılanlar akla rahmetli uğur mumcu'nun yıllar önce yazdığı şu satırları getirmiştir *:fidan gibi genç kızlardık. hayat, şakırdayan bir şelale gibi akardı gözbebeklerimizden.
yirmi yaşında, yirmi bir yaşında, yirmi iki yaşında, işkencecilerin acımasız ellerine terk edildik.
direndik küçücük yüreğimizle, direndik genç kızlık gururumuzla.
tükürülesi suratlarına karşı bahar çiçekleri gibi, taptaze inançlarımızı fırlattık boş birer eldiven gibi.
utanmadılar insanlıklarından, utanmadılar erkekliklerinden.
hücrelere atıldık ey halkım, unutma bizi...
yaşar'ın yeğenine cemil meriç'n yazdıklarını okuyup ardından 'ben bunları yıllar önce peri padişahının mavi gözlü kızına' okumuştum demesi harun'a duyulan büyük aşka rağmen vay be dedirtmiştir.
yirmi yaşında, yirmi bir yaşında, yirmi iki yaşında, işkencecilerin acımasız ellerine terk edildik.
direndik küçücük yüreğimizle, direndik genç kızlık gururumuzla.
tükürülesi suratlarına karşı bahar çiçekleri gibi, taptaze inançlarımızı fırlattık boş birer eldiven gibi.
utanmadılar insanlıklarından, utanmadılar erkekliklerinden.
hücrelere atıldık ey halkım, unutma bizi...
yaşar'ın yeğenine cemil meriç'n yazdıklarını okuyup ardından 'ben bunları yıllar önce peri padişahının mavi gözlü kızına' okumuştum demesi harun'a duyulan büyük aşka rağmen vay be dedirtmiştir.
dinci kisvesi altında her nevi pisliği yapan milli görüşçülerin gerçek yüzlerini bu bölüm büyük bir cesaretle ortaya dökmüş dizidir.
ah %47; kimlere oy verdiniz siz böyle, dedirtti herkese..
ah %47; kimlere oy verdiniz siz böyle, dedirtti herkese..
BU HAFTAKi BÖLÜMÜNDE MARAŞ OLAYLARININ SADECE BiR BÖLÜMÜNÜ GÖSTERMEKLE YETiNEN DiZi. OLAYLARIN BAŞLANGICINI ALEVi VATANDAŞLARIMIZIN EVLERiNiN BELiRLENiP KAPIYA iŞARET KONULMASINI GÖSTERDiLER AMA BUNDAN DAHA DA KÖTÜSÜ ARALIK AYININ O SON GÜNLERiNDE iNSANLAR YENi BiR YILA GiRMEYE HAZIRLANIRKEN BiZiM 110 VATANDAŞIMIZ ÖLDÜRÜLDÜ ORADA. KADINLAR TECAVÜZE UĞRADI HAMiLE KADINLARIN KARNI DEŞiLiP BEBEKLERi ALINDI. TAMAM BUNLAR GÖSTERiLECEK Mi BiLiNMEZ AMA BÖYLE BiR OLAYIN VARLIĞINI GÖSTERMESi NEDENiYLE DAHi HELAL OLSUN DiYORUM BU EKiBE.
AYRICA NECDET MARAŞ OLAYLARINI KONUŞURKEN BiR MiLLETVEKiLi ŞU CÜMLEYi KURDU:2BiR DARBEYE ZEMiN HAZIRLIYORLAR TIPKI 12 MARTTA OLDUĞU GiBi'
AYRICA NECDET MARAŞ OLAYLARINI KONUŞURKEN BiR MiLLETVEKiLi ŞU CÜMLEYi KURDU:2BiR DARBEYE ZEMiN HAZIRLIYORLAR TIPKI 12 MARTTA OLDUĞU GiBi'
bu akşamki bölümde bahçelievler katliamının üstünde durmayarak hayal kırıklığına uğratmıştır.
tarihi gerçekleri olduğu gibi sunduklarını ve tarafsız olmaya çalıştıklarını düşünsem de her solcunun çok iyi her ülkücünün de çok kötü olarak yansıtıldığını düşündürten dizi. bir tek yaşar arada kalıyor sanırım. onun hakkında da pek emin olamıyor insan.
63. bölümde ışık ile yaşar okulun önünde yerde otururlarken arka fonda müzik ile beraber çevredekilerin konuşmaları geliyordu kulaklara. fakat aynı ses bandı iki ya da üç kere dönüyordu. ''diğer yazdığımız pankartlar nerde??'' ve ''hala bi haber alamadık'' replikleri dönüp durdu. yakıştı mı hiç tomrisciğim. aşk olsun*.
edit: bu yazıyı eksileyen zihniyete ne diyeceğimi bilmiyorum. tomris giritlioğlu bile yazar olsa eksilemez yani.
edit: bu yazıyı eksileyen zihniyete ne diyeceğimi bilmiyorum. tomris giritlioğlu bile yazar olsa eksilemez yani.
geçen 30 yılda hiçbir şeyin değişmediğini gösteren dizi. o zaman da polis mazlumlara (polisin bir devrimci öğrenciye silah çekmesi sahnesi) silah çekiyordu bugunde çekiyor. o zamanlar emniyet amiri coplatıyordu bugun vali coplatıyor.
hiçbir olaya objektif yaklaşmayan dizidir, artık yeterdir biraz araştırıp düşünüp çekilmesi gerektir.
kurtlar vadisi takımını delirten dizi.
bazen keşke o günleri yaşasaydım bazen de iyi yaşamamışım diye düşündüren dizi. memleket nereden nereye gelmiş diyemiyorum bu diziyi izlediğimde çünkü bir arpa boyu yol gidilememiş. canlara kıyılmış, fikirler bastırılmış her şey alt üst edilmiş ama hiçbir şey değişmemiş. insanın canı acıyor. insan olduğumuz için güzel yaşamayı hakkediyoruz ama hala bunu görmeyip geriye gidiyoruz! Yazık!
üç dörtlük ritme sahip nihavent bir şarkıdır.
sinirleniyoruz, ağlıyoruz, tartışıyoruz, hala aynı yerde saydığımızı anlıyoruz, oh iyi yapmışlar diyoruz, şerefsizler diyoruz, ben olsaydım diyoruz, ya benim başıma gelseydi diye düşünüyoruz, arada gülümsüyoruz, genelde hüzünlüyoruz, sorguluyoruz ama asla amaaan dizi işte diyip geçemiyoruz.
tanım: bir ülkenin gerçeklerini anlatan tv dizidir.
tanım: bir ülkenin gerçeklerini anlatan tv dizidir.
bugün, köy ve mahalle kolhozları kurulan ve sosyalist bir anlayışın sağcı solcu tüm halk tarafından türkiye de ilk ve tek kabul edildiği yer olan Fatsa'dan bahseden dizidir.**
Ayrıca daha önce belgesellerde defalarca verilmiş ve genç nesil tabana inememiş Türkiye gerçeklerini ve olaylarını araya serpiştirdiği aşk hikayeleriyle gündeme sokan, bilenlere hatırlatan, bilmeyenlerde soru işaretleri bırakan yarı didaktik dizidir. Başta taktirimi kazanması biraz güç olmuştur çünkü yaşanılanlar yumuşatılarak verilmektedir. Dönemi yaşayan duyarlı yurttaşların içini cız ettiren bir dizidir.
Ayrıca daha önce belgesellerde defalarca verilmiş ve genç nesil tabana inememiş Türkiye gerçeklerini ve olaylarını araya serpiştirdiği aşk hikayeleriyle gündeme sokan, bilenlere hatırlatan, bilmeyenlerde soru işaretleri bırakan yarı didaktik dizidir. Başta taktirimi kazanması biraz güç olmuştur çünkü yaşanılanlar yumuşatılarak verilmektedir. Dönemi yaşayan duyarlı yurttaşların içini cız ettiren bir dizidir.
bu ülkede insan hayatının ne kadar ucuz, ne kadar değersiz olduğunu gösteren dizidir. bütün ülkeyi öldürdüler lan. zaten onlar öldürmese ülke birbirini biçmeye dünden razı. maraş olayları biraz yüzeysel kalmış olsa da bu olaylardan bi'haber bir kesimin en azından akıllarına yerleştirmiştir. sürekli olayların provokasyon olduğunu üzerinde durulmuştur. nasıl bir provokasyon ki insanları bacak kadar çocukları, hamile kadınları öldürmeye itmiştir. nasıl bir provokasyon ki dün beraber oturdukları komşularını ertesi gün diri diri yakmışlardır. şöyle bir provokasyon 'müslüman türkiye' ne mal bir milletiz ki defalarca aynı tuzağa düşebiliyoruz. zannetmeyin ki bunlar geçmişte kaldı, aynı şeyler daha büyük bir şiddetle tekrar yaşanacaktır. sadece gerekli kıvılcımı beklemektedir. eğer yaşanmayacak olsaydı maraş olaylarından sonra çorum katliamı olmazdı. ya nasıl yaşayabildi bu insanlar, nasıl normal bir hayat sürmeye devam ettiler anlamak mümkün değil. ben provokatörlere kızmıyorum, eğer bir millet bu tür katliamlar için bir kıvılcım bekliyor ve hemen ardından bu cinayetleri işleyebiliyorsa zaten katildir, zaten canidir. bunun provokasyonla falan alakası yok. toplu katliam bu. bilerek ve isteyerek 'müslüman türkiye' çığlıklarıyla gerçekleştirilen bir katliam ve sizler hala bunların günümüzde de yaşanmasına izin veriyorsunuz. yahu provokasyonlar bacak kadar çocuk öldürülür mü? hamile kadının karnındaki bebek öldürülür mü?
keşke her anını işleselerdi bu oalyların. polisin, devletin nasıl oturup izlediklerini, bazı kişilerin amaçlarına gitmek için yüzlerce insanı naısl gözden çıkardıklarını detaylıca anlatabilseydi. olsun en azından fikir vermiştir. okuyup öğrenip ders alırsınız belki ya da yarın 'müslüman türkiye' naralarıyla bir katliam da siz yapar, kapı komşunuzu, ilkokul arkadaşınızı, masum bir bebeği de siz öldürür adına da provokasyon dersiniz.
ne garip bir ülkeyiz ki abdi ipekçi'nin katilleri şu an el üstünde tutuluyor, hem de onun mirasında.
çobanının kim olduğu belli olmayan bir milletiz biz.
keşke her anını işleselerdi bu oalyların. polisin, devletin nasıl oturup izlediklerini, bazı kişilerin amaçlarına gitmek için yüzlerce insanı naısl gözden çıkardıklarını detaylıca anlatabilseydi. olsun en azından fikir vermiştir. okuyup öğrenip ders alırsınız belki ya da yarın 'müslüman türkiye' naralarıyla bir katliam da siz yapar, kapı komşunuzu, ilkokul arkadaşınızı, masum bir bebeği de siz öldürür adına da provokasyon dersiniz.
ne garip bir ülkeyiz ki abdi ipekçi'nin katilleri şu an el üstünde tutuluyor, hem de onun mirasında.
çobanının kim olduğu belli olmayan bir milletiz biz.
salon sosyalisti kıvamındaki karakterleriyle sıkan ve saçmalayan dizi.
geçen bölümde duvarda "lütfen cep telefonlarınızı kapatın." gibisinden uyarı bulunduran dizi.
bu akşamki bölümüyle erdal eren'i de senaryoya dahil edecek dizidir.*
zaman evveL ütopik ve saçma düşünceLeri yüzünden asıLan kişiLer'in üstünden deLice prim sağLayan dizi.. o öLen kişiLerin düşünceLeri iLe bu dizi'nin yaptığı şey örtüşür mü?.. sorumu bu öLen kişiLeri savunanLar cevapLasınLar..
haberlere göre sanırım milliyetçiler bu filmde kendi partilerinin ve flamalarının suçlu gibi gösterilerek, kendilerini kötü gösteren bu film hakkında dava açacaklarmış.tabi bence bu mantıklı bir davranış olmaz.madem dizilerde siyasi propaganda devri başladı ,milliyetçiler de tersi senaryolar içeren yeni bir dizi yaptırabilir.elbette bu diğer partiler için de geçerli.örneğin fazilet partililer de 28 şubat darbesini anlatan senaryoya sahip dizi çektirebilirler.zaten ayvayı yemiş olan televizyon kanalları böylece daha ilginç bir hale gelirler.bu arada tv de siyasi mesaj veren diziler yasal mı bilemiyoruz.yasalsa tüm partiler kendilerine has diziler yaptırabilirler.yok eğer yasal değilse rtük üyeleri orada ne iş yapıyorlar sormak lazım.
an itibariyle erdal eren'i göstermiş dizi.
edit: fiziksel olarak çok benzetmişler.
edit: fiziksel olarak çok benzetmişler.
dün itibariyle yayınlanan bölümünde erdal eren'e yapılmış tüm şerefsizlikleri afişe etmiş dizi.
bu cuma yani 23 mayısta sondan 3. bölümü yayınlanacak olan dizi.
sonuçta*; bir çemberimde gül oya etkisi oluşturamamıştır bu dizi. gelecek dönemde başka bir yoldaşın maceralarını izlemek üzere.
sonuçta*; bir çemberimde gül oya etkisi oluşturamamıştır bu dizi. gelecek dönemde başka bir yoldaşın maceralarını izlemek üzere.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar