bugün

/790
başkanı elbet bir gün değişecek spor kulübü.

eskiden aziz yıldırım tezahüratını tüm stad yapardı şuan stadın çeyreginden zor duyarsınız, aykut kocamanda aynı şekilde tezahüratın başlaması ile bitmesi bir oluyor yuhlamalar ıslıklamalar v.s sonuç olarak taraftar bazı şeyleri görmeye başladı.

iki A gidene kadar fenerbahçeliye huzur yok.
rakibinden farklı olarak ondan nefret etmeyen takım.

bizim kitabımızda nefret yok.
kelimelerin kifayetsiz kalacağı boş zamanımda o aşkı uzun uzun dile getireceğim, tutkunun ve karşılıksız sevmenin tarifi.
27 senedir fransız takımlarıyla yaptığı maçlarda galibiyet alamamış takım. son galibiyetleri; (bkz: 18 eylül 1985 bordeaux fenerbahçe maçı)

aynı takımın 4 ekim 2012 b mönchengladbach fenerbahçe maçına kadar tarihinde alman takımlarına karşı galibiyeti dahi yoktu.

bugün marsilya maçını kaybetmeleri taktirde ufak bir ihtimal de olsa gruptan çıkma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklar.

umarım bu sefer fransa'dan en az bir puanla dönmeyi başarırlar.
bu sene kendi adına ilkleri başardığından bu akşamda başarılı olacağını düşündüğüm takım. ön elemede roman takımını bayadır kendi sahasında yenilmediği halde yenmiştir, rumları gene deplasmanda uzun zamandır yenilmemesine rağmen yenmiştir. bunlar çok büyük başarı mı hayır ama umut verici başarılardır. kazanma alışkanlığı edinmek güzel. umarım puan veya puanlarla dönerek bizleri mutlu ederler.
27 senedir fransız takımlarını yenemiyor muymus nasıl olur yahu?

(bkz: 22 nisan 2012 galatasaray fenerbahçe maçı)
Sahtekarlıktan, şikecilikten ve çetecilikten hüküm giyenlerin, sahte çürük raporu ile askerden kaçanların, Atatürk’e suikast düzenleyenlerin hangi kulübün ‘şerefli’ taraftarları hatta başkanları oldukları kamuoyunun malumudur.
ulu önderimiz mustafa kemal atatürk'e suikast düzenlemek isteyen başkana sahip idi bu camia.

sonuç mu? tabi ki asılarak geberdi şerefsiz.

görsel

(bkz: fenerbahçe nin şanlı tarihi)
türkiyenin en muhteşem takımıdır. kesinlikle kakatasaray gibi değildir.
uefa avrupa ligi c grubundan lider olarak çıkmayı garantileyen takım. bu netice.

hatice'ye bakacak olursak, marsilya maçında yine kötü futbol oynadık. ekstra bir golle öne geçtikten sonra sahada hiçbir şey yapmayan bir fenerbahçe vardı. rakibin her yüklenişi bir pozisyon doğurdu.

aykut seni kınıyorum ve sana hazırladığım laflar tükendi artık.

sonuç olarak gram zevk almasam da şaka maka gruptan lider çıktık.
marsilya maçında kötü oynamayıp, tam aksine gerekeni yapıp istediğini almıştır.
uefa avrupa liginde 2012-2013 sezonunda fırtına gibi esmektedir.
son maçta m.gladbach ile berabere kalmasını istediğim takım. rekora sokayım, bu fransız piçleri çıkmasın bir üst tura.

edit:mor kulhani ve cikolata manyagi sağolsunlar uyardılar, marsilya ikili averajdan zaten elenmiş. iyi olmuş köpeklere. o zaman rekor için saldır fenerbahçem. *
avrupa'da gruplarda en fazla puan toplayan türk takımı ünvanını, birkaç sene önce uefa'da 15 puan toplayarak kazanmıştır.
eskişehirspor un intikamını marsilya yı eleme eşiğine getirerek almış türk takımı.
üzerinde türlü oyunlar oynanmasına rağmen yoluna emin adımlarla devam eden takımım.

diğer takımların kör taraftarlarını geçtim kendilerini "fenerbahçeli" olarak gören insanlar tarafından acımasızca eleştirilmesini anlayamıyorum. takım şu anda uefa avrupa ligi grubunda yenilgisiz lider ve turu garantilemiş. rakiplerinden biri marsilya ki avrupa şampiyonluğu var. m.gladbach ise iki kez uefa kupasını almış bir takım.
bunların önünde lidersin, daha ne konuşuyorsunuz.

ligde ise hakeme gaipten duyduğu seslere kart verdirtecek kadar oynuyor işte. rahat bırakırlarsa şu anki kadro ligi sikip atacak. rüya takım dedikleri gs önümüzde diz çöküp tövbe isteyecek. rahat bırakırlarsa!

uefa avrupa liginde final uzak değil. fenerbahçe çok koşarak ve sahaya iyi yayılarak rakip takımları oynatmıyor. millet de rakipte bir bok yok sanıyor. iyi yoldayız, bastır fenerbahçe, sen her şeyin en güzeline layıksın. renklerine gurban..
her zamanki gibi fenerbahçe balı yine işlemiş, avrupa ligi'nde en şanslı kurayı çekmişlerdir.

bitik bir marsilya, 80'li yıllarını mumla arayan mönchengladbach ile avrupa tecrübesi olmayan ael limassol'u çekmek her babayiğidin harcı değildir.
1-0 öne geçtiği marsilya maçının son 15 dakikasını kendi kalesinin önünde oynayarak izleyenleri, taraftarını uyuz etmiş takımdır. bu mudur taktik, bu mudur stratejik derinlik? yakışıyor mu grup lideri takıma kahpe bizans savunması yapmak, yaptırmak?
bu takımı tutanlara ibne diyen ibnelerin padişahıdır.
grubu lider tamamlayacağı için taraftarları tarafından avrupanın en birincisi ilan edilmiş varoş takım.

geçen sene de beşiktaş grubu lider tamamlamıştı. hemde bu fenerbahçe'nin sikindirik grubu gibi bir grup değil, en baba takımların olduğu grubu lider bitirmişti.

hiç birimiz de çıkıp helolo beşiktaş şampiooooon diye bağırmadık.

fenev farkı burada da kendini belli ediyor yani. tabiki de.
dün babamla tartıştım akşam üzeri.

kendisi de benim gibi fanatik fenerbahçelidir.

tartışmamız bitti kapattım telefonu.

normalde babamla aram çok iyidir,arkadaş gibiyiz.

ulan durduk yere moralim bozuldu.

her neyse saat 10 gibi fenerbahçe'nin maçı için tv karşısına geçtim.

yenilirsek üzüntüm birden ikiye çıkacaktı durduk yere.

başladım maçı izlemeye, maç ortada gidiyor.

sonra bekir'in mükemmel golü geldi.

1 dakika sonra da babam aradı.

oğlum 'gördün mü golü','alacağız kupayı' gibi sözler söyledi.

bende inşallah baba bu sene alırız kupayı diyorum.

her neyse telefonu kapattım ve babamla kavgalı olduğum aklıma geldi.

ama fenerbahçe sevdası unutturmuştu bize dertlerimizi.

belki de daha uzun sürebilecek küslük fenerbahçe sevdası nedeni ile hemen son bulmuştu.

babama hep teşekkür ederim beni fenerbahçeli olarak yetiştirdiği için.

çünkü fenerbahçe sevdaların en büyüğüdür.
babadan oğula geçen sevda, aşk.
Avrupa başarısıyla sevindirmiş futbol takımı.

Ama bu güzel takımın taraftarları melo'nun kurtardığı penaltı için 'bir adım öne çıktı' diye çingene hesabı yapınca insanın midesi bulanıyor. Biraz centilmen olun be, ortasaha oyuncusu penaltı kurtarmış, karı gibi ağlayacağınıza adam gibi tebrik edin. Bunların yüzünden futboldan soğudum.
3 temmuzun etkisinden kurtulamamış camia

bu kudurmalar, galatasaray'ın her maçından sonra koparılan yaygaralar hep bu yüzden. anlıyorum onları aslında

allah kurtarsın, azizden..
ufak tefek bir şekilde adaletsizliğe uğradığında ''hak''tan bahseden bir kısım taraftara sahip olan futbol takımı.

haksızlıklar ''başkaları''na yapılıp dilsiz şeytan gibi susar iken sizler, aynı durumlardan muzdarip olunca nasıl da çözülüverdiniz, haktan hukuktan bahsederek.

yazık ulan, ayıp ulan.
adaletin mekanı mevkisi olmaz.
varsa herkes için vardır.

öğrenemedi gitti bir kısmınız bu durumu, beyinsizler.
© copyright 2005 - 2026