bugün

/790
önümüzde ki 30 yıl şampiyon olsa ne olur bu saatten sonra. yöneticileri şikeden hak mahrumiyeti cezaları almış, gencecik futbolcuların kanına girip onları şikeye teşvik edip futbol hayatlarını bitirmiş ama bir tüpçüyle ekonomik çıkar gereği anlaştığı için bir tek gram ceza almamış, cas davası bizim onurumuz deyip tüpçüden garantiyi alınca anında çark edip davasını geri çekmiş, 58. madde değişemez diye aylarca kıçını yırtıp sonra değiştiren tüpçü olunca gıkını çıkarmamış, yaptığı onca pisliği yanına kar kalmış bir klubü ve onu tutan destekçilerini kim karşısına alıpta " ulan ne gol kacırdık, ulan nasıl yendik, ulan amma top oynadık, ulan amma kötü hakem vardı sahada vs. vs. vs. " futbol içerikli konuşmalar yapar ki. bundan sonra maruz kalacakları tek muhabbet futbolla ilgili " ulan onca şike yaptınız, onca gencecik adamın kanına girdiniz, onca türk futbolunun içine sıçtınız ama bir gıdım ceza almadınız" olacaktır. belki puanını kaybetmedi, belki oynadığı ligi kaybetmedi, belki şampiyonluğu kaybetmedi fenerbahçe ama bir gıdım olan onurunu,şerefini, haysiyetini kaybetti.
yaşanan onca olumsuzluğa rağmen her iki kupada da finale kalan, bazıları ısrarla kabul etmek istemese de türkiye'nin gelmiş gelecek en büyük futbol takımıdır. bu kadar olumsuzluğa rağmen elde ettiği başarı bazılarının canını acıtıyor ki hala, şike yaptılar, yöneticileri şöyle, taraftarı böyle bık bık bık etmekten utanmıyorlar. neyse efendim, siz istediğiniz kadar konuşun, fenerbahçe şampiyon olsun ya da olmasın, türkiye'nin tek ve en büyük futbol takımı olduğu gerçeğini değiştiremezsiniz.
akıl sağlığına attırılası adamların eleştidiği en büyük takım, en büyük camia.
lan bu saatten sonra şampiyon olamazsak umurumda dahi değil, bu takımın oyuncuları, teknik heyeti ve tüm branşları bu toprakların en büyüğü olduğunu ıspatladı. artık susun ve ağlamanız bitsin a.q. ağlakları sizi be!
yaşanan onca olumsuzluğa rağmen her iki kupada da finale kalan, bazıları ısrarla kabul etmek istemese de * türkiye'nin gelmiş gelecek * en büyük futbol takımıdır. *
çok gülüyorum yaa..
türkiyenin en büyük takımıdır ifadesine bir türlü anlam veremiyorum galatasarayla aralarında ligte en fazla 1 2 şampiyonluk fark vardır, türkiye kupası desen malum ,avrupa desen belli hala ısrarla yazılması saçmadır, en büyük camiasıdır denilirse daha bi kabul edilesidir.
bir beşiktaşlı olarak pazar günü oynanacak maçta destekleyeceğim takım, oyuncularını kaybetmesi, itibarını kaybetmesi, başkanını kaybetmesinin yanı sıra şampiyonluğa oynayan takım, üzülerek kabul etmeliyim ki türkiyenin en başarılı kulübüdür.

edit: ulan gassaraylılar, 5 6 yıldır daha konuşamıyordunuz, 5 10 maç aldınız diye götünüz mü kalktı?
gün içinde "ibrahim akın'ın ibb-fb maçında şike yapması ve cezasının onanması ve bu vahim olayda kulüp yöneticilerimizin de yer alması sebebiyle tüm türkiye'den özür diliyoruz" açıklaması beklediğimiz kulüp. gerçekten büyük ve namuslu bir kulüpse aziz yıldırım metris'ten nihat özdemir ve ali koç da kulüp binasından bu açıklamayı yapmalıdır.
(bkz: fenere çifte kupa zoruna gitmesin)
hala başka takımın mal bir taraftar toplulugu tarafından akıl verilmeye çalışılan kulub. lan mal arkadaşım, siktirip gitsene kendi kulubune akıl vermeye. veremessin degilmi? çünkü orda egoist bir hocan var, seni bile sikip atar.

(bkz: fenerbahçe yoksa sizde yoksunuz)
http://vimeo.com/34233703

işte böyle bir kulüptür.

sene başından beri fenerbahçe ye şeref dersi vermeye çalışan yavşaklar izlesin.
"Kurulduğu günden beri milyonlarca çocuğu akla hayale sığmayan rüyalar içinde sevindirip kanarya gibi göklere uçuran Fenerbahçe’nin, itiraf edelim, rakipleri olsak ta hepimizi cezbeden esrarlı bir sihri var…

Futbol, spor, evet büyük maddi imkanlar, çim sahalar, büyük transferler ister, kabul. Ama bunların hepsini aşan bir büyük sihir. Hintlinin biri bahçesini ingilizler’in çim sahalarına özenip ingiliz çimi gibi kesilmesini istemiş, ne kadar uğraşsa becerememiş, bahçıvan sonunda dayanamayıp, bu ingiliz çimi, beşyüz yıl her gün sağdan sola yukardan aşağı beş yüz yıl biçilerek oldu…

Karşınızda yüz yılın her haftası sahaya çıkmış bir takım var, üstelik yüz yılın her haftası o sezonun en önemli en nefes kesen maçına…

Ve bu ülkede doğup büyüyen her insanın adını ezberden bildiği Lefterler Canlar Cemil Turanlar Rıdvanlar…

Bu muhteşem hatıranın büyük anısına, bu yüzden bugün Fener tribünleri susarken en azından bana düşen, SEN ÇOK YAŞA FENERBAHÇE diye bağırıp yarınlardaki enfes maçlar için soylu rakibimin hafızasını sıcak canlı ayakta tutmaya çalışmak." nihat genç.

en büyük değil, tek büyüktür fenerbahçem.
türkiyenin en büyük takımıdır. buna anlam veremeyen bir g.saraylı arkadaşımız var biraz yukarlarda.

cevap verelim.

fenerbahçe bu ülkenin resmi ulusal ve uluslarararası turnuvalarda en fazla resmi kupa kazanmış futbol takımına sahiptir. 87 resmi kupası vardır. g.sarayın ise 79 resmi kupası vardır.bu 79 kupaya uefa ve süper kupada dahildir.

fenerbahçe 18 süper lig eski adıyla 1.lig şampiyonluğuna sahiptir. ama 9 tane daha türkiye şampiyonluğu vardır. 6 milli küme, 3 tane türkiye futbol şampiyonası şampiyonlukları mevcuttur.

g.saray 17 süper(1.lig) şampiyonluğu dışında 1 milli küme 1 tanede türkiye futbol şampiyonası şampiyonlukları vardır.

beşiktaş da 13 süper(1.lig) 3 milli küme, 2 tane de türkiye futbol şampiyonası şampiyonluğu yaşamıştır.

böylece toplamda fb 27 gs 19 bjk 18 türkiye şampiyonluğu yaşamışlardır.

buradan da anlaşılacağı üzere fenerbahçe açık farkla ülkenin en fazla şampiyon olan takımıdır.sonuçta bu ülkede 1959'dan öncede türkiye ligleri oynandı.ayrıca en başta belirttiğim üzere en çok resmi kupa kazanan takımıdır da fenerbahçe.

peki en büyük olmak için sadece futboldaki kupa sayısı yeterli mi elbette değil.zira bu kulüpler aynı zamanda spor kulüpleri.diğer spor branşlarına baktığımız zamanda fenerbahçenin özellikle son 10 yıldaki çıkışıyla çok açık bir başarı üstünlüğü mevcuttur.

sportif başarılar yanısıra büyüklüğün bir başka kriteride kulüplerin tarihleri,taraftarlarıdır.

bu açıdan baktığımızda fenerbahçe tarih bakımından diğer kulüplerden ayrılır.çünkü ülkesinin kurtuluş mücadelesinde aktif rol oynamış bir kulüptür.hem saha içinde işgal kuvvetlerinin takımlarını evire çevire yenerek esaret altındaki istanbulluya ve anadoluda kurtuluş mücadelesi veren türk insanın umut moral aşılaşmıştır hemde saha dışında anadoluya silah-cephane-para-insan kaçırılmasında önemli kavşaklardan biri olarak büyük hizmetler vermiş bu uğurda 2 tane de şehit vermiş bir kulüptür.

elbette mekteb-i sultanililerinde tüm baskılara fransız esaretine rağmen önemli hizmetleri olmuştur ancak ne g.sarayın ne de o dönem saray kuşatması altında ahmet fetgeri ve birkaç arkadaşı dışında kurtuluş mücadelesiyle alakası olmayan beşiktaşın böyle bir tarihi yoktur.

ayrıca g.saray ve beşiktaşta f.bahçe gibi 1918-23 arası dönemde işgal kuvvetleriyle maçlar yapmıştır.ama onlar f.bahçe kadar başarılı olamamışlardır.

beşiktaş işgal kuvvetlerinin takımlarıyla 11 maç yapmış 2 galibiyet 3 beraberlik 6 mağlubiyet almıştır.

galatasray işgal kuvvetlerinin takımlarıyla 23 maç yapmış 8 galibiyet 9 beraberlik 6 mağlubiyet almış

fenerbahçe ise işgal kuvvetlerinin takımlarıyla 50 maç yapmış 41 galibiyet 5 beraberlik 4 mağlubiyet almıştır.

dolayısı ile bu açıdanda fenerbahçe büyük bir fark yaratmış ve nitekim üstlenilen bu anlamlı görev ve bu görevdeki muavfakiyet fenerbahçenin diğerlerine göre çok daha fazla taraftar desteğine sahip olmasına etken olmuştur.

bugün itibariyle en az fenerbahçe kadar g.sarayın da taraftarı vardır.beşiktaşta hatırı sayılır bir taraftara sahiptir.ama hiçbiri fenerbahçe taraftarı kadar takımına bağlı değildir.bunu 3 temmuzdan beri herkes net biçimde gördü görüyor.işte bu bağlılık sosyolojik bir altyapı neticesinde meydana gelmiştir.o kurtuluş savaşında üstlenilen kutsal görevin tezahürüdür devamında elde edilen sık şampiyonlukların tezahürüdür.diğer kulüplerde böyle bir tarih ve sık başarı var olmadığı için zira gs ve bjk çok zaman dönemsel seri şampiyonluklar kazanmıştır dolayısıyla da asla taraftarlarında fenerbahçeliler kadar bağlılık aidiyet mevcut değildir.

o sebeple de zaten kombine bilet satışlarına bakıyorsun,seyirci ortalamalarına bakıyorsun açıkara fenerbahçe önde,

reytinglere bakıyorsun açıkara fenerbahçe maçları önde,kahvehanelere bakıyorsun fenerbahçe maçlarında tıka basa dolu,digitürk abonelerine bakıyorsun yarısı fenerbahçeli,

ürün satışlarına bakıyorsun fenerium rekorlar kırıyor.diğerlerinin toplamından fazla ciro yapıyor,

gsm operatör satışlarına bakıyorsun fenercell açıkara önde,

bir tarafta 350 bine dayanmış fenerbahçe taraftar kart abonesi varken diğerleri böyle bir taraftar kart projesine cesaret bile edemiyorlar,

bir tarafta cezalı maçlarda hemde 3 kez 50 bin fb'li kadın ve çocuk taraftar stadı doldururken diğer taraftakiler böyle bişeyi hayal bile edemiyorlar,

bir tarafta 100 milyon tl'lik tahvil satışı 2 gün içinde kapış kapış giderken, diğer tarafta tv'lerde yardım kampanyaları düzenledikleri halde birkaç milyon doları bile toplayamanlar var.

bir tarafta cemaat eliyle kendisine yapılan operasyona karşı 100 bin kişi toplayıp bağdat caddesinden kadıköye yürüyen fenerbahçeliler varken, diğer tarafta uefa kupasını aldığı günün ertesinde takımla taksimde buluşurken bile 10 bin kişiyi zor getirenler var.

bu örnekler çoğaltılabilir yazmaya kalksam sabaha kadarda sürer.tüm bu kriterler gösteriyorki fenerbahçe taraftarının takımına bağlılığının yanında diğerlerinin esamesi bile okunmuyor.işte bu bağlılığın nedenidir tarih ve başarılar.

örneğin süper ligde fb 18 kere şampiyon oldu gs 17 kez. fakat fb tam 17 kez de lig 2.si oldu.gs ise sadece 9 kez 2.olabildi. yani 53 sezonun 35'inde fenerbahçe şampiyonluğa oynadı.nitekin şu son 10 seneye baktığımızda da farklı bir tablo yoktur.şampiyonluk yarışının daimi üyesidir fenerbahçe sadece partneri değişir.bu sezon g.saray geçen sezon ts ondan önce bursa ondan önce gs ondan önce bjk onda önce bir daha gs... bu hep genellikle böyle olmuştur.

o nedenle hiçbirşey durup dururken olmaz.fenerbahçe demek tarih-taraftar ve şampiyonluk demektir.o yüzdende ülkenin en büyük en popüler kulübüdür.

o yüzdende zaten 2.büyük g.saray, 3.büyük bjk ve 4.büyük trabzonun en büyük rakibidir.zira herkes 1 numarayı kendine rakip görür onu kıskanır.bu ispanyada real madrid için böyledir almanyada bayern için yada örneğin yunanistanda olympiakos için. değişmez yani.

dolayısıyla ben en büyüğüm diye ortaya çıkıp rakibinden daha az resmi kupaya daha türkiye şampiyonluğuna sahip olacaksın ve hiçbir kriterde fenerbahçe taraftarıyla yarışamayacaksın ayrıca nedense ülkenin diğer büyük kulüpleri seni değilde fenerbahçeyi en büyük rakip görecek onu kıskanacak ve tüm bunlar böyle kabak gibi ortada dururken kalkıp hayır fenerbahçe en büyük değil ben en büyüğüm diyeceksin.adama gülerler.
taraftarı "bakın fenerbahçenin başarıları ve kupaları bunlar bunlar o yüzden en büyük fenerbahçe" deyip orgazma ulaştığı kulüp.

canım benim o halde gir galatasaray'ın başarılarını oku ya da ben de aynı şekilde galatasaray'ın başarılarını ve kupalarını tek tek yazıp koyayım ve galatasaray bu ülkenin en büyük kulübü diyeyim. hoş, öyle de yapıyorum.

geçen gün bir göztepe taraftarıyla konuştum, akıllı mantıklı bir adam. ısrarla göztepe'nin türkiye'nin en büyük kulübü olduğunu iddia ediyordu, ne diyeceğimi bilemedim. 1998 yılında 30 kişiye top oynayan altay'ın taraftarının "türkiye'nin en şerefli kulübüyüz" ısrarınada...

ben her zaman aziz yıldırım'ın başkanlığını taktir ettim, adam ticaret adamı, pazarlamayı iyi biliyor, iyi de yapıyor. şimdi sen kalkıp son 10 yılda aziz yıldırım'ın ticari zekasıyla oluşturduğu bir şablonu gösterip "bak bizim kartlarımız bu kadar satılıyor" dersen bu kelime oyunundan başka bir şey değildir. bir fenerbahçe taraftarına 3 yıl önce galatasaray store'da ürün çizimlerini yapan kişilerin "çift katlı atkı" nın ne olduğunu bilmediğini anlatmıştım. bu da bizim liseli alaylı kavgamızın bir örneği, eleştirisiydi.

bu ülkede 531 yıldır galatasaray'ın ismi duruyorken sen kalkıp "bu ülkenin en büyük kulübü fenerbahçe'dir" diyemezsin. ülker el atmadan önce basketbol şubesinden haberdar olmayan bir kulüpten bahsediyoruz. biz kendi basketbol takımlarımıza "yenilmez armada" derken...

diyorlar ki, bizim bayan taraftarlarımız 50 bin kişi stada giderken diğerleri hayal bile edemiyorlardı. niye etsinler? galatasaray taraftarı bu yıl bir kez olsun ceza almadı. ayrıca o stadın tüm zorluklarına rağmen, saatlerce çekilen eziyete rağmen maç başı ortalaması 34.635 olup, 2011-2012 sezonunda en çok taraftar toplayan kulübün galatasaray'dır.

sen kalkıp işgal kuvvetleri dönemindeki maçları sayarsan benim burada sayacağım maçları sen gördüğünde dudakların uçuklar, lokman hekim gelse o uçuk tedavi edilmez bunu bilesin.

diyorlar ki, medyada şöyle raiting böyle raiting... biz o medyanın fenerbahçe'ye nasıl çalıştığını çok iyi biliyoruz, yıllarca passat medyası diye bir tabir vardı. hoş, şike davasında aziz yıldırım'ın galatasaray aleyhine ve fenerbahçe lehine yaptırdığı (yalan) haberleri tek tek okuduk biz, böyle raiting'in amına koyayım çok afedersin.

velhasıl; böyle madde madde uzatırsam sabaha kadar yazarım burada. o yüzden herkes kendi kulübünün en büyük kulüp olduğunu düşünebilir, bir sorun yok bu konuda... ben de ve tüm galatasaray taraftarı da galatasaray'ın bu ülkenin en büyük kulübü olduğunu düşünüyoruz.

senin o borsada işlem gören kağıtlarını ben elimdeki sadece bir tane araziyi satarak bütün kağıtlarını toplayacak sermayeye ulaşırım, o yüzden kendine gel. *
sizin farkınız maalesef bu. rakibinizin üstünlüklerini hiçbir zaman görmez, inkar edersiniz. ben bir galatasaray'lı olarak, yukarıda galatasaray'ın büyüklüğünü anlatırken galatasaray'ın eksilerinden de bahsettim, fenerbahçe'nin artılarından da. zira olması gereken buydu. ama kalkıp, yok herkes bize düşman, herkes bizi yenmek istiyor, zirvede hep biz varız, piyasa değeri şudur budur dersen biride çıkıp sana "hoooop" der.

bugün girin galatasaray'ın başlığına, yüzlerce kişi galatasaray'ın türkiye'nin en büyük kulübü olduğunu söylemiştir. ama rakibini aşağılayıcı ya da rakibiyle mukayese edici örnekler verenlerin sayısı nadirdir. genellikle kendi başarılarını ortaya koyar, kendi tarihiyle övünür.

aramızdaki fark da budur.
türkiye'de ki tek rakibi galatasaray olan kulüp. gerisi ise havadır, civadır, fasondur!
babanın öğrettiği ilk şeylerdendir. geceleri hastahanede nöbette olduğu için maçlarını birlikte izleyemediğim, izleyebildiğimiz tek maçı** da kaybettiğimiz, bir maç uğruna hayatımda ilk ve şu ana dek son kez ağladığım, henüz geçen hafta kargoyla yolladığı elbiselerin en üstüne formasını özenle katlayıp koyduğu biricik babamın biricik takımı. biricik takımım. 4 yıllık yurt hayatımın sonlarına doğru artık futboldan nefret eder hale gelsem de fener aşkı her zaman en güzel duygularımı ve en güzel anılarımı sakladığım yerde duracak. artacak, ama eksilmeyecek bu sevgi. eksilirse baba sevgisi eskiyecek zira. sözün özü; fenerbahçe, baba deyince akla gelen 3. şeydir. (sevgi, aile, fenerbahçe)
(bkz: tescilli hırsız fenerbahçe)

ŞiKE YAPILDIĞININ ispatı aşağıdadır;

ŞEKiP MOSTUROĞLU: 1 YIL (Eskişehirspor-Trabzonspor maçı sonucunu etkilemeye teşebbüs)
CEMiL TURAN: 1 YIL (Fenerbahçe-Ankaragücü müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüs)
iBRAHiM AKIN: 3 YIL (Fenerbahçe-iBB maçı sonucunu etkilemek)
AHMET ÇELEBi: 2 YIL (Fenerbahçe-iBB müsabaka sonucunu etkilemek)
ÜMiT KARAN: 2 YIL (Eskişehirspor-Trabzonspor maçı sonucunu etkilemeye teşebbüs)
SERDAR KULBiLGE: 2 YIL (Gençlerbirliği-Fenerbahçe müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüs)
CENGiZ DEMiREL: 1 YIL (Gençlerbirliği-Fenerbahçe müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüs)
YAVUZ AĞIRGÖL: 1 YIL (Fenerbahçe-Ankaragücü müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüs)
MEHMET ŞEN: 1 YIL (Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı sonucunu etkilemeye teşebbüs)

kaynak :ntvspor
Günaydın Türkiye...
Bugün en az 10 tane Fenerbahce aleyhine başlık açılacak,
Bugün en az 50 kişi Geçen yıl sahada kaybettiği Fenerbahceye çamur atarak,ince ayarlardan medet umarak kupa isteyecek,
Bugün en az 3 gazete,televizyon yanlı yayınlarıyla seyirciyi tahrik etmeyi sürdürecek,
Ama hiçbiri emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklar.
Fenerbahce yarın birgün daha büyüyecek... Önünde hayalleri peşinde Galatasaray...
oy kaygısıyla hükümet tarafından, ceza alması engellenen kulüp. fenerbahçeliler eskiden galatasaray için cemaatsaray derlerdi şimdi asıl onlar cemaatbahçe oldu.

başbakanın konuyla ilgili açıklaması
http://www.ligtv.com.tr/h...er-ile-kurumler-ayrilmali

Edit: Ekleme.

Beyni olan insanlar ibrahim Akın'ın,Serdar Kulbilge'nin şikeden hak mahrumiyeti aldığını ancak o gelen parayı veren kişi veya kişilerin,kurumların ceza almadığını gördüğünde anlar açık bir kayırmanın meydana geldiğini. Kaldı ki o kadar iddianame olmasına rağmen PFDK'ya göre Aziz Yıldırım sözde suçsuz olduğu halde mahkeme tarafından hala tahliye verilmemesi de ayrı bir komedidir.
şampiyon olmuş veya olmamış önemli değil yeter ki bu kenetlenmesini ve birlikteliğini devam ettirsin.
(bkz: tescilli hırsız fenerbahçe)
sorsan 17 takım beraber, bunlar yalnız.
sorsan herkes bukalemun.
sorsan sadece bunların rengi belli.
sorsan kendilerinden başka kimseyle uğraşmazlar, diğerleri bunlarla uğraşır.

şimdi sözlüğe rakipleri için yaptıkları entrylere bir bakın, bir de yukarda yazdıklarıma.*
canım benim ben fenerbahçe ülkenin en fazla şampiyonluk alan en fazla resmi kupaya sahip dolayısıyla en büyük kulübüdür diyorum.

sen çıkıyorsun bende sana cinconun başarılarını yazarım diyorsun.

gülüm benim ben gs hiçbir başarı kazanmadı demiyorum ki sana.ben en büyüğüm diyorum çünkü daha çok başarım var diyorum.galatasaray 2.büyük ben ondan daha başarılı oldum tarih boyu. haliyle en büyük benim diyorum.

anlamakta zorlanıyorsun galiba.

rakamlar ortada.alınan kupalar ortada.tarih ortada.

cevap verebiliyor musun. yok!

hep yuvarlak cümleler. yok efendim galatasaray sayfasında kimse rakiple uğraşmıyormuş yok ya!

galatasaraylılar kendi sayfalarında da hatta şu sayfada da her türlü maydonozluğu yapıyorlar.geç bu işleri.ben yukarıda kime cevap verdim.

fenerbahçenin en büyük olduğunu kabul etmek istemeyen ama somut bir argumanda ortaya koyamayarak abuk sabuk ifadelerle fenerbahçeye laf atan bir g.saraylı kardeşimize cevap verdim.

peki o bana cevap verebildi mi? hayır!

bana cevap yetiştirmeye çalışan yine bir başka gs'li yani sensin gülüm benim.

e hani siz rakiple uğraşmıyordunuz.

birde şu 531 seneye koptum.yavrum benim o 531 senenin büyük bir kısmı adınız mekteb-i sultaniydi.ve bize ne senin eğitim kurumu olmandan.eğitimde yarışmıyoruz.en başarılı eğitim kurumunu konuşmuyoruz.konumuz spor.

şu seyirci ortalamalarında evlere şenlik.sen bir de fenerbahçenin seyirci ortalamasını yazsana oraya canım benim.geçen trabzon maçındaki 15-20 bin kişiyi gördük seyrantepede.gerçekten çok dolduruyorsunuz stadı.biz sizin geçmiş sezonlardaki seyirci ortalamalarınızıda biliriz.fenerin basketbolda euroleague'deki seyirci ortalaması daha fazlaydı.

taraftar kartla ilgili yorumlarına fazla bişey yazamayacağım kusura bakma.zira öyle şeyler yazmışsınki insan gülmekten diyecek laf bulamıyor.demek aziz yıldırım iyi ticaret erbabı o yüzden kart satabiliyor fenerbahçe.senin yönetimindekiler çiftçilikle mi uğraşıyordu.

sonuç itibariyle çatlasanızda patlasanızda fenerbahçe hemde açıkara bu ülkenin en büyük spor kulübüdür ve bunuda sizler gayet iyi biliyorsunuz ama gerçeği ifade etmek qoyuyor size.

fenerbahçe tarihiyle başarılarıyla taraftarıyla en büyüktür bunu da defaatle ispatladı şu en zor günlerinde tüm cemaat operasyonlarına rağmen dimdik yılmadan mücadelesini sürdürerek ve tüm bukalemunlara kapak takarcasına 2 kupada son ana kadar yarışarak bir kez daha büyüklüğünü göstermiştir.
galatasaraydan daha başarılı olduğunu zanneden taraftarları var lan resmen..
görsel
rte; fenerbahçe'yi aklamamıştır, fenerbahçe'yi akladığını sanmıştır. hala da öyle sanmaktadır.

biz ilk günden beri karşı çıktık "kişilerle kurumları ayıralım" cümlesine, ki hala da karşıyız.

ya paşa paşa küme düşürürsün arkadaş, ya da bütün yöneticilerimin hak mahrumiyetlerini kaldırırsın ve hapiste olanları da beraat edersin.

böyle "orta yolu bulayım" demekle, hiçbir yere varamazsın.

"herkesin gönlünü edeyim" dersen, hiç kimsenin gönlünü edemezsin.

tıpkı "orta yolu bul" emri verdiğin yıldırım demiören'in, hiç kimsenin gönlünü edemediği gibi...
© copyright 2005 - 2026