bugün

/790
adam gibi adam recep tayyip erdoğan diye pankart açmış taraftara sahip kulüp. asıl komiği mesut yılmaz'ı bitirdiklerini sanıyorlar. mesut yılmaz'ı siz değil yaptıkları bitirdi.

edit: galatasaray herhangi bir dalda şampiyon olmasın diye galatasaray'ın rakiplerine yatan kulüp. basketobl'da sahadan çekilmek futbolda bile bile lisansız oyuncu oynatıp aman ne me lazım deyip büyük futbolcusuna penaltı bile kaçırttırmış kulüptür ayrıca. 8 nisan 1951
yaptıkları şikeye rağmen hayasızca puan ve lig hesabı yapabilen rezillik abidesi.

haysiyet, onur, gurur yerlerde yılan gibi sürünüyor koskoca futbol klubünde.
şike yaptığını hala mahkemesi görülürken önceden tespit eden süper zekalar var. adamların iki haftadır canı çıktı çağlayan'da git söyle sonucu da evlere dağılsınlar bari.
derdi federasyonun alacağı kararda olmayan camiadır. onu istedikleri gibi alabilirler. ama önce tazmin edecekleri rakamları belirlesinler. sonra bakarız.
siz rahat olun.
Şike yaptığı halde ligden düşmeyen, lobisi sağlam olan takımdır.
zamanında neden göt yemeyip, küme düşürülemediği başkaları tarafından da yavaş da olsa idrak edilen takım.
O kadar tazminatı ödemeyi kimsenin gözü yememiş anlaşılan. Tabi çok konuşanlar var, onlarla hesap daha kesilmedi.
Ha bu arada medya birden lal oldu sebebini anlayamadık.
telegol programında adının daha çok anılması gereken camia.
la bi program yapın haftasonuna da götümüzle gülelim!
Kendilerini bir şey sanan, kendi başlarına ayrı bir devletin mensuplarymış gibi davranıp (Fenerbahçe Cumhuriyeti), insanların antipatisini kazanan taraftarlara sahip kulüp. Tüm taraftar böyle değil fakat bu şekilde davranan bir taraftar çoğunluğu var.
üç beş kelimeyle tarif edilemeyecek kadar büyük bir camia. * *
şu an taraftarı çağlayan'ı inletmektedir.türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşudur.iyi ki fenerbahçeliyiz dediğimiz durumlardan sadece biridir.
1983 yılına ait formayı evde pırıl pırıl saklamaktır fenerbahçe.
tsunami'nin diğer adı olacak. çok yakında!
görsel
gugıl'a "en şerefsiz spor kulübü" yazınca fenerbahçe.org çıkıyormuş.
gugıl'a bir de "spor kulübü" yazmayı dene bakalım hangi sonuçla karşılaşacaksın?

Spor lafını duyunca, yapıştırıyor gugıl fenerbahçe.org u..
sen gibi çoluk çocuğun onu kullanacağını ne bilsin mnıskim?
hayatın anlamıdır. sevdamızdır. cemaat tayfası bunu olmayan beynine soksun!
linke dikkat. nisan 2010'a aittir. özellikle 3. paragraf.

http://haber.sol.org.tr/s...mu-ogun-unal-haberi-26476
https://www.youtube.com/watch?v=V_GkAm4YOkU
gün geçmiyor ki sol framede bahsi geçmesin. büyüklük böyle birşey olsa gerek.
rahatlıkla söyleyebilirim ki türk takımları içerisinde en az şike yapanıdır. yoksa 2006 ve 2010'da son haftada şampiyonlukları sırasıyla galatasaray ve bursaspor'a kaptırmazdı.
sevgilerin en üstüdür.
hayatın anlamıdır.
kederli günlerin dermanıdır.
fenerbahçe sevdadır.
bu aralar dengesiz ve küfürbaz taraftarları ile ön plana çıkan camia. sağduyulu ve terbiyeli fenerlileri görmek istiyor gözler.
sözde örgütün sağ kolu şekip mosturoğlu tahliye, sözde örgüt üyesi cemil turan tahliye, fenerbahçenin şike şike yendiği sivasın başkanı tahliye, fenerbahçenin şike şike yendiği eskişehirin teknik direktörü tahliye...
aziz yıldırım, ilhan ekşioğlu ve tamer yelkovan bu örgütü 3 kişi kurup kendi kendilerine mi şike yaptılar?
3 temmuzdan beri bas bas bağırıyoruz bu şike operasyonu değil fenerbahçe operasyonudur diye, ancak fenerbahçe düşmanlığı bazılarını kör etmiş.
kimlerle şike yaptığını merak ettiğim kulübüm.sakın tahliye demek beraat değil diye cik cik ötmeyin yamulturum.bülent ve mecnun'u salıyorsan aziz başkanı da salacaksın.
taraftarı polise saldırmış olan takımdır.
cemaati de yenecek kulüp. kimleri yenmedi ki.
bu aralar dengesiz ve küfürbaz taraftarlarla uğraşan taraftara sahip övünülesi camia. sağduyulu ve terbiyeli rakip taraftar görmek istiyor gözler.
taraf gazetesi yazarı roni margulies, şike savunmasını güzel bir ironiyle anlatmış.

--spoiler--

Fethullah Gülen şu anda iktidarda mı, yoksa iktidara gelmek üzere mi, bilemiyorum.

Ya geldi ya geliyor.

Bu iktidar yürüyüşü hangi aşamada, en azından bana malum değil.

Ama tüm değerlerimizin saldırı altında olduğunu artık ben de anladım.

Gözlerimin açılmış olmasını Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe camiasına borçluyum. Kendilerine
teşekkür etmek isterim.

Çünkü Cemaat'in saldırısına maruz kalan en ulvî ve önemli millîdeğerimiz, tabii ki Fenerbahçe.

Ama Fenerbahçe bir futbol takımı değildir.

Ben de zaten buna uyanamamıştım. Futbol takımı zannediyordum.

Üstelik, şımarık zenginlerin ve yeteneksiz zengin çocuklannın elinde oyuncak olan, mafya tarzı örgütlenmelerin servetlerine servet katmak için kullandığı, bundan başka pek de önemi olmayan bir futbol takımı zannediyordum.

insan bu kadar mı yanılır?

Fenerbahçe, futbol takımı değilmiş.

Tüm değerlerimizin, bizzat Cumhuriyet'in, hatta bizzat Türklüğün simgesiymiş!

Ve Cemaat zaten tam da bu nedenle saldırıyormuş Fenerbahçe'ye.

Nasıl da gözden kaçırmışım ben bunu!

Gözlerimin açılması sürecinde, önce "Kemalist Gençlik" adlı güzel bir internet sitesinde okuduğum bir haber dikkatimi çekti:

"Binlerce Fenerbahçe taraftarı Şike Davası'na karşı tek yürek oldu. Davayı protesto etmek için bir araya gelen binlerce taraftar, 'Büyük Fenerbahçe Mitingi' ile takımlarına sahip çıktı. Miting konuşmalarında cemaat vurgusu dikkat çekti. Hükümet ve Fethullah Gülen
cemaatinin yuhalandığı mitingde binlerce kişi 'Mustafa Kemal'ln askerleriyiz' sloganı attı."

Bu haberi okuyana kadar, ben Aziz Yıldırım'ın savunmalarına gerekli önemi vermemiştim.

Örneğin, "Asıl şike Galatasaray'da" dediği zaman, "evet, Türkiye'de bütün takımlar gibi Galatasaray'ın da şike yapmış olma ihtimali hiç de küçük değil, ama bu senin şike yapmanı mazur mu gösterir, seni suçsuz mu kılar?" diye düşünmeden edememiştim.

Ama Aziz Yıldırım'ın savunmasını bütünüyle okuyunca, ne kadar yanıldığımı anladım. Bir kısmını aktarayım:

"1920'li yılların Istanbul halkının yaşadığı simsiyah günlerde istanbullular'a Türklük gücünü, yaşama sevincini veren kulüplerin başında Fenerbahçe geliyordu. Fenerbahçe tüm halkın sevgilisi haline geliyor, zamanla da millî mücadelenin ve milliyetçi karşı çıkışın adeta istanbul şubesi halini alıyordu..

Onlar, cephelere gönderdikleri vatan evlatlarının, Çanakkale'de yaptıklan müdafaanın bir örneğini de sahada gösteriyor, yaptıklan hücumlarda ise sanki kısa birsüre sonra Kocatepe'den verecekleri millî taarruzdaki şahlanışımızın provasını yapıyorlardı. Cepheden gelen her yeni zafer istanbullular'ın moralini yükseltirken, Fenerbahçe de aldığı galibiyetlerle halkın başını dik tutmasını sağlıyordu.
Fenerbahçe artık Kuva-i Milliye ruhunun halk içindeki sembolü olmuştu..

Diğer bir konu da Anadolu Harekâtı'nın başında olan Mustafa Kemal'in Fenerbahçeli olarak bilinmesiydi..

Biz Türkiye Cumhuriyeti devletinin ayrılmaz bir parçası olarak yüz yıllık hayatımızı sürdürdük. Bu yüz yıllık çizgi içerisinde hep Atatürk ilkeleri ve hep Türk gençliğinin ve Türk halkının sporda ileri noktalarda olması gerekliliği, ideali bizlerde ana düşünce olarak yer etti..

Bugün benim ve değerli yönetici arkadaşlarımın itham edilmesinin nedeni kanaatimce yüz yıldan bu yana Fenerbahçe'nin sürdürdüğü bu temiz, ülke sever ve ATATÜRKÇÜ YOLDA BiZ FENERBAHÇELiLERi ÇEViRME GAYRETiNDEN BAŞKA BiR ŞEY DEĞiLDiR. 'Fenerbahçe Cumhuriyeti' her şeyin üzerinde Atatürk'ü ve Türk gencini sembolize eden bir nitelemedir."

Şimdi anladım.

Ama ben Atatürk'e, Cumhuriyet'e ve Türklüğe önem veren biri olsam, bu şekilde sembolize edilmekten gocunurdum doğrusu.
--spoiler--
© copyright 2005 - 2026