bugün

/262
mark zuckerberg in kurduğu ismail yk nın meşhur ettiği internet fenomeni olmuş site.
yeniden aşkı, sevgiyi, terkedilmeyi paylaşıla paylaşıla ağzına sıçılan cümlelerle öğrenmenizi zorunlu kılan sosyal oluşum.*
ilişki ilanları, yirmi dakikada bir değiştirilen profil fotoğrafları(bak bak sağ profilden nasılım bir de ahaha modu), devleti kurtarmacalar, soner sekabedeciler.. ohoo say say, şimdi çıktı ay!
işi olmayan kızlar şimdi de "çay, süt, pepsi" muhabbeti başlatmıştır. işiniz yok mu amk ya?
ilkokul arkadaşlarlarımın nerdeyse hepsini buldum ama o sidikli oğlanların sümüklü kızların eşşek kadar olmasını gördüğümden başka bir kazancım olmadı. dondurdum kurtuldum.
aynı şehirde yaşadığımız yakın sayılabilecek bir arkadaşımla dün görüştüğümde " geçen gün sen de in a relationship yazıyordu birini mi buldun ? " demesi üzerine artık damarlarımıza kadar bağımlısı olduğumuzu anladığım site.

yakınlarımıza bir mesaj atıp ayda arayıp hal hatır sormak yerine duvarına hediye yollar olduk iyice...
ilahi facebook dedim gecenlerde. bu nasil bir sayfadir diye hayiflandim. yeter lan falan dedim. gelin anlatayim.

simdi efendim, gectigimiz sure zarfinda hoslandigim bir kiz vardi, bir de eski sevgilim vardi. ayrica hepimizin bildigi facebook onerileri, suggestions var. bu ilahi facebook sayfasi, bana her an suggestion olarak az once bahsettigim iki kadinin gelmis gecmis, eski yeni fotograf albumlerinden falan dem vurur, facebook sayfamin sag tarafini onlara ayirirdi. bir girerdim falanca kiz bilmem nerde etiketlendi, tarih 2 ay once. filancasi arkadaslariyla gecen sene bilmem neyi kutladi. falan filan diye, surekli bu iki kadini burnumun icine sokardi.

az once yeni bir sey fark ettim, yeni bir suggestion. daha once hoslandigim kadini ve bir diger arkadas olarak gosteriyor. gereksizmis gibi yani. oha lan dedim tekrar baktim evet evet aynen oyleydi. arkadaslarindan x ve bir diger arkadas bir fotografta etiketlendi. bu durumu fark edince dusundum facebook neden her zaman oldugu gibi burnuma sokmuyor o hoslandigim kadini da, artik ondan bir diger arkadas diye bahsediyor? sebep ortadaydi, facebook artik o kisiden hoslanmadigimi idrak etmis, yeni ufuklara yelken acmam gerektigini soyluyordu bana. ilahi facebook.
eğer karı kız peşinde koşmak dışında mantıklı işlerde kullanılırsa faydası görülebilecek sitedir. profilimde 55 arkadaşım var, hakiki dostlarımla iletişim halindeyim ve 1895 üyeli hukuk sayfamla hem paylaşımlar yapıyorum hem de dertlerimizi anlatıyor ve sorunlarımızı çözmeye çalışıyoruz üyelerimizle. bunlar varken facebook' un boktan bir site olduğunu söylemek saçmalık olur. kullanmayı bilmek gerekir; 300 arkadaşın olup 20 tanesiyle bile iletişim kuramıyorsan tabiki facebook boktan gözükür sana. ama kemikleşmiş arkadaş ortamını facebook' ta da korursan sorunun olmaz.

önemli not: facebook' tan sevgili bulmaya çalışmayın. profil resminde 1.80 gözüken kız gerçekte 1.58 çıkabiliyor hayal kırıklığı, hüsran yaşamak kötü oluyor.

edit: artık sayfamda 2030 kişi var.
18 Ekim 2010 ve 19 Ekim 2010 tarihlerinde mail serverlerinde bakım olduğunu düşündüğüm sosyal ağ. manyak manyak mailler mesajlardan 3 saat sonra geliyor.
paylaşılan fotoğrafa, fotoğrafı çeken insan da yorum yapıyorsa genellikle şöyle cümleler içeriyor;

- kim çekti yha bu fotoyu güselmiş. *
- ee kim çekti fotoyu kızım sen ona bak. *
- fotorafı kim çekti hiç sölemiyosun amaaa :(
- fotoyu çekene bakmak lasım asılll !!!
insanın ilşkisini sosyal çevresini meraklarını gideren bol bol vakit kaybettiren bir işletim sistemi.
bilgisayarımdan video eklemekte zorlandığım site. bi tek ben de mi oluyor yoksa genel bir sorun mu var acep?

(bkz: yazar burada dolaylı yoldan yardım istiyor)
an itibari ile yine kafayı sıyırmıştır .
an itibariyle rutin sıçışlarına başlamıştır.
ahmak avutan.
olası sıçış durumunda http://www.lisp4.facebook.com/ linki tıklanası site.
(bkz: koy götüne rahvan gitsin)
Bilgisayarı açar açmaz Google- Aramaya 'fa' yazdıktan sonra hemen gelen 'facebook' kelimesidir. ilk iştir, Facebook'a girilir, her şeye bakılır ne var ne yok, açık bırakılır, diğer işlere öyle devam edilir.
olay budur.
an itibariyle ulaşılamayan sitedir.
asosyal kişilerin sosyalleşme uğruna girip zaman öldürdükleri sözde sosyal paylaşım sitesi.
bilinçsizce başına geçenleri(*) yavaş yavaş ve acı vermeden yutan, dışı onu bunu içi herkesi yakan elektrikli canavar..
siki taşşağı yemiş site. açılmıyor.
(bkz: siki taşşağı yemek)
paranın üzerine cep telefonu numarasını yazıp ortalama salarak sosyalleşmeye çalışan bir millet için * bir devrim niteliğinde olan sosyal paylaşım sitesidir.
güzel bir oluşum. net başında zaman geçirgeçlerinden biri.
yalınız şöyle bi sorun var kendi adıma.
arkadaş arası geyik çevirme amaçlı kullanılırken; eş dost akraba taifesinden hatrı sayılır kimselerin de arkadaş olarak listeme eklenme talebi.
böyle bir isteğim hiç olmamasına rağmen gönül koydukları için reddetmedim hiçbirini.
fakat kendilerinin paylaşımlarının gereksizliği ve sığlığı beni o kadar baydı ki, bi çoğunu gizlemek zorunda kaldım.
''kabe fotosunu paylaşmayan beni listesinden silsin'' başlıklı paylaşımlar,
tedavülden yıllar önce kalkmış, binlerce defa yapılmış espriler görmek ve aynı kişilerin sürekli bu tip şeyler paylaşması...
gizlediğim arkadaşlarım da var tabi ama gizlediklerimin çoğu eş dost akraba.
bence başarısının sebebi kullanım kolaylığı ve altyapı iyiliği..onu gördüm bunu buldum da cabası
bu aralar herkesin profilinde şu var:
--spoiler--
Sizin ideal Kilo Hesapla
--spoiler--
bu nasıl bir türkçe facebook? bu nasıl bir duyarsızlık ey facebook üyesi? eklediğin uygulama profilinin amına koymuş haberin yok. dakka başı senin kilo hesaplarını görmek zorunda mıyım lan psikopat.
© copyright 2005 - 2026