bugün
- hoşlanılan erkeğin kel olduğunu açıklaması8
- 3 tane kedisi olan kızla evlenilir mi sorunsalı9
- uyku ilacı içmeden uyuyamamak5
- baba ile içki içmek4
- koala akıllı olsun akıllı3
- dinlerle geçen dört beş bin yıl3
- alışverişe gidiyorum siz entry girin2
- minik kurbaga2
- hoşlanılan kızın çiğköfte yoğurdum gelsene demesi4
- barbarlık temeline cila çekmek2
- kendinle sevgili olur muydun sorunsalı23
- cehaletln cazibesi2
- karısını puanlayıp sosyal medyada paylaşan erkek17
- yunan kültürü vs türk kültürü6
- rusya ukrayna savaşı3
- zeki biriyle sohbet etmek3
- yaş ilerledikçe anlaşılan şeyler14
- ismail kartal12
- kendini zeki sanan biriyle sohbet etmek2
- kamyoncuların durduğu mola yeri iyidir goygoyu3
- asansörde kalmak5
- yazarlara gelen son mesaj3
- abd ve iran'ın bugün masaya oturmaması2
- evrenin simülasyon olduğunun kanıtı3
- milli takım'ın paraguay maçı hazırlığı3
- vedat muriqi4
- anın görüntüsü14
- son 3 günde sadece 5 saat uyumuş olmak3
- uyku ilacı içip deniz yatağına binmek2
- 20 haziran 2026 türkiye paraguay maçı8
- deliler2
- sözlük erkekleri kadın olsa nasıl görünürdü8
- beşar esad vs kemal kılıçdaroğlu4
- erhan karaal'ın kurtarılması2
- evrene bir mesaj bırak7
- sözluk kız ayarlama yeri değildir12
- grand theft auto vi2
- islam düşmanlarına epstein şoku13
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj6
- linkedin6
- şu anda ne yapıyorsun19
- bir daha doğmayacak olmak5
- ona bir şey söyle17
- izinli yazarın entry girebilmesi7
- fenerbahçede dördüncü ismail kartal dönemi10
- kızla konuşmaya çalışmak3
- iş verenlerin aç gözlü olması11
- hiçbir kızın senden hoşlanmaması8
- sevgiliden gelen ilk canımlı mesaj5
- bugün ne yedin10
kaldır ve sil butonları kalkmış site. bu yüzden yazarken dikkatli olun.
yazıları mı küçültmüşler ne?
ya da benim bilgisayarda sorun var.
gözlerde de olabilir tabi.
ya da benim bilgisayarda sorun var.
gözlerde de olabilir tabi.
yazıları .mcık boncuk bir boyuta getiren sosyal paylaşım sitesi.
facebook sayesinde insanlar bütün dedidokudaları bu siteden öğrenmeye başladılar.
mark zuckerberg'in canı sıkılmış bu gece anlaşılan.
çok sevdiğim bir site. okuldan döner dönmez durumumu güncellerim. "dinci yine bizi dinden imandan çıkardı.", "anan da öyle diyordu dimi ecesu." gibi espriler ile arkadaşlarımı yararım onlar da xd xd ile karşılık verir.
kısacası anan.
kısacası anan.
bi' hevesle eklenen yüzlerce yüzü eskimiş ve konuşulacak tek kelime kalmamış insanları her dakika insanın gözüne sokan soşıl network şeyisi.
''face verdim book'unu çıkardın'' gibi iğrenç espriler türetilmiş bir mekandır.
bir insan evladıyla ilgili her türlü bilgiye o evladın verdiği kadar ulaşabilirsiniz.
bir insan evladıyla ilgili her türlü bilgiye o evladın verdiği kadar ulaşabilirsiniz.
artık sayfasını dahi açmak istemediğim site. insanların saçma sapan her türlü zırttırık bilgiyi verdiği, dikkat meraklılarının dolduğu, hayatını afişe etmek için her daim resim çektirip ekleyenlerin olduğu gıcık site. insanlar facebook için yaşar hale gelmişler. Hele ki o yeni doğan kırmızı suratlı bebeklerinin resimleriyle doldurmuyorlar mı? Yok banyoda, yok leğende, yok altı temizlenirken? Bu kişilerin hiç özeli yok mu? Bebeklerine bu kadar mı değer veriyorlar? insanlar full time Facebook'ta çalışıyor artık. Eminim bir çok ülkede özellikle vatanımda iş verimliliğini ciddi derecede düşürmüştür bu Facebook zımbırtısı.
araç yönünden ziyade kapıldığında amaç olan sitedir.
'aaaaa bak dün eklediğim resime mutlaka yorum yaap' 'resimde çok güzel çıkmışsın canım' 'o senin bakışlarındaki güzellik birtanem' gibi saçma sapan cümlelerin sarfedilmesine vesile olan site.
henüz dahil olmadım yakın zamanda olmayıda düşünmüyorum şayet insanların hali oldukça içler acısı.özel hayatın içine bu kadar rahat edebilen ve bu kadar rağbet gören bir siteye saygı duyup kuruluş hikayesini anlatan filminide izledim ama yok arkadaş olmuyor,insanların arkadaşlık anlayışı değişti,bakın bir konuşma anlatıyım okulda duyduğum;
x:bir kız kişisi
y:bir kız kişisi daha
z:eski bir arkadaşları galiba
x:ya z çocuğu gördüm geçen gün 5 senedir görmüyodum aklıma geldi face'e ekliyim dedim kabul etmemiş şok oldum
y:ciddi misinnn? niye öyle yapmış ki acaba ya insanlar çok değişiyor ya nasıl arkadaşlık bu
x:bir daha ekleme talebi gönderirsem ne olıyım takmadı bile beni yaaa nasıl üzüldüm
y:tabi kızım sen arkadaşlık görevini yerine getirmişsin (görevin ne olduğunun farkındasınız değil mi ?)
.
diye uzayıp gitti muhabbet.yani diyiceğim o ki sosyal hayatı nasıl böyle etkileyebildi nasıl arkadaşlık ölçütünü ekleme talebi olarak değiştirdi bu garip şey anlam veremedim uzuuun uzuunn bir süre daha benden uzak olsun.
x:bir kız kişisi
y:bir kız kişisi daha
z:eski bir arkadaşları galiba
x:ya z çocuğu gördüm geçen gün 5 senedir görmüyodum aklıma geldi face'e ekliyim dedim kabul etmemiş şok oldum
y:ciddi misinnn? niye öyle yapmış ki acaba ya insanlar çok değişiyor ya nasıl arkadaşlık bu
x:bir daha ekleme talebi gönderirsem ne olıyım takmadı bile beni yaaa nasıl üzüldüm
y:tabi kızım sen arkadaşlık görevini yerine getirmişsin (görevin ne olduğunun farkındasınız değil mi ?)
.
diye uzayıp gitti muhabbet.yani diyiceğim o ki sosyal hayatı nasıl böyle etkileyebildi nasıl arkadaşlık ölçütünü ekleme talebi olarak değiştirdi bu garip şey anlam veremedim uzuuun uzuunn bir süre daha benden uzak olsun.
öğrenci yıllarındaki eziklerin nasıl da sizden daha güçlü hayatta yer edindiklerini yüzümüze vuran, götümüze sokan site.
bakıyorsunuz;
- evden okula, okuldan eve elleri bacaklarının arasında gidip/gelen metin... şimdi mühendis olmuş.
- "üniversiteliye veriyor" dediğin sevgi... şimdi doktora veriyor. * *
- o sümüklü, sizle muhabbete girmek için bir götünüzü yalamadığı kalan ama sizin "bi kafa sikme be" dediğiniz şenol... vücut yapmış, ağzına sıçar senin.
o siklemediklerin şimdi, "sen neler yapıyorsun bebişim" dediklerinde sen ne diyorsun?
- abi ben yani. ne iş olsa yaparım abi.
vay arkadaş. bir yerde görmeseler bari.
bakıyorsunuz;
- evden okula, okuldan eve elleri bacaklarının arasında gidip/gelen metin... şimdi mühendis olmuş.
- "üniversiteliye veriyor" dediğin sevgi... şimdi doktora veriyor. * *
- o sümüklü, sizle muhabbete girmek için bir götünüzü yalamadığı kalan ama sizin "bi kafa sikme be" dediğiniz şenol... vücut yapmış, ağzına sıçar senin.
o siklemediklerin şimdi, "sen neler yapıyorsun bebişim" dediklerinde sen ne diyorsun?
- abi ben yani. ne iş olsa yaparım abi.
vay arkadaş. bir yerde görmeseler bari.
uzun süredir açmıyodum. yazılar küçülmüş dediklerinde bakmıştım. bugün bi daha açtım. iyice mi küçülmüş ne? dertleri ne bunların karınca duası gibi...
zati metinleri okumaya üşeniyodum artık hiç bakmam...
zati metinleri okumaya üşeniyodum artık hiç bakmam...
Sosyal paylaşım platformuymuş,peh.insanlar asosyal oldular,facebook için yaşar oldular.Fotoğraf çektirirken 'ay bunu facebook'a atıcaem' içeriğindeki cümleler uçuşur oldu havada.
Her bokunu orda paylaşmak da nesi yahu?'@adana,@america' tarzında nerde olduğunu beyan etme,'canı çok sıkkın:(' şeklinde kendinden 3. şahıs olarak bahsetme,' yarın okula gidiyooo' tarzında ne halt yediğini/yiyeceğini anında yazma ve akabinde gelen saçma sapan yorumlar.'uymak istiyorum ama uykum yokk' şeklinde yazılmış gereksiz ötesi bir yazıyı neden 8 kişi beğenir?
Geçenlerde çok yakın arkadaşım ve sevgilisi facebook'ta ilişki durumlarını hala değiştirmedikleri için kavga ettiler,evet.orda görünmeliymiş; 'dişi olanikslen erkek olanye ilişki içindeler.' deyü.Nasıl bi mantalite allaseniz?
E gösteriş meraklısı insanlar sadece kendilerine özel şeylerle kalmıyorlar tabi;özel günleri,dini-milli bayramları falan da unutmuyorlar.29 ekimde profiline atatürk resmi koymak , 5 kasımda v for vendetta resmi koymak ve 6 kasımda fenerbahçe resmi koymak bir ritüel haline gelmiş bulunmakta.Sonumuz hayrolsun.
Her bokunu orda paylaşmak da nesi yahu?'@adana,@america' tarzında nerde olduğunu beyan etme,'canı çok sıkkın:(' şeklinde kendinden 3. şahıs olarak bahsetme,' yarın okula gidiyooo' tarzında ne halt yediğini/yiyeceğini anında yazma ve akabinde gelen saçma sapan yorumlar.'uymak istiyorum ama uykum yokk' şeklinde yazılmış gereksiz ötesi bir yazıyı neden 8 kişi beğenir?
Geçenlerde çok yakın arkadaşım ve sevgilisi facebook'ta ilişki durumlarını hala değiştirmedikleri için kavga ettiler,evet.orda görünmeliymiş; 'dişi olanikslen erkek olanye ilişki içindeler.' deyü.Nasıl bi mantalite allaseniz?
E gösteriş meraklısı insanlar sadece kendilerine özel şeylerle kalmıyorlar tabi;özel günleri,dini-milli bayramları falan da unutmuyorlar.29 ekimde profiline atatürk resmi koymak , 5 kasımda v for vendetta resmi koymak ve 6 kasımda fenerbahçe resmi koymak bir ritüel haline gelmiş bulunmakta.Sonumuz hayrolsun.
insanları sanılanın aksine daha da asosyalleştiren sözde sosyal iletişim yuvası, ne kadar eleştirsem de ben de buranın gariban bir üyesiyim, ama hayır hayır kimseye ilişki durumumu beğen demedim.*
Türkiyenin dördüncü sırada 23.313.440 kişiyle ortamını paylaştığı sosyal arkadaşlık sitesi.
dün gece saçma salak olaylara girmiş sosyal paylaşım sitesi. arkadaşlarımın profillerine girdiğim zaman ''arkadaş olarak ekle'' butonlarını görünce, ulan dedim sildiler herhalde bu kızlar beni. son şakası güldürmedi.
son zamanlarda işe yarar paylaşımlar göremediğim için dondurduğum hesabımın sitesi. insanların birbirine sarfettiği yalandan cıvık cıvık sevgi ifadeleri, arttıkça rahatsız olduğum arkadaş listem rahatsızlık verdi. içimde öldürme isteği uyandıran insanın artık bir üyesi olduğu site...
tüketim toplumunun neferleriyiz hepimiz... tüketiyoruz!
hemde herşeyi...
facebokta mesela;
güzel bi kızın onlarca resmini inceleyip, çirkin bir resmi ile onu artık yok sayıyoruz ...
uyuz olduğumuz bi arkadaşın 'venedik te' çekilmiş fotoğraflarını inceleyip venedikten soğuyoruz, onuda tüketiyoruz...
bi şarkının klibini on kere izleyip bıkıyoruz...
hepimiz yunan filozofların sözlerini 'iletip' onlarıda tüketiyoruz, oysa o adam sırf bir tek şey demek için kim bilir kaç yıl beklemişti...
arkadaş sayımızın az olduğunu görüp kendi kendimizi tüketiyoruz...
ve sonra ben gibi bundan yakınıyoruz...
işte facebook bu.
hemde herşeyi...
facebokta mesela;
güzel bi kızın onlarca resmini inceleyip, çirkin bir resmi ile onu artık yok sayıyoruz ...
uyuz olduğumuz bi arkadaşın 'venedik te' çekilmiş fotoğraflarını inceleyip venedikten soğuyoruz, onuda tüketiyoruz...
bi şarkının klibini on kere izleyip bıkıyoruz...
hepimiz yunan filozofların sözlerini 'iletip' onlarıda tüketiyoruz, oysa o adam sırf bir tek şey demek için kim bilir kaç yıl beklemişti...
arkadaş sayımızın az olduğunu görüp kendi kendimizi tüketiyoruz...
ve sonra ben gibi bundan yakınıyoruz...
işte facebook bu.
bir günde ayna karşısında geçirilen dakikayla doğru orantılı biçimde içinde bulunma süresi artan narsizim şeysi...
insanların yarısından fazlası can yücel, özdemir asaf ve küçük iskender dizeleriyle karşı cinse laf sokuyor burada.
tehlikenin farkında mısınız? insanlar tek tip olmuş burda lan!
tehlikenin farkında mısınız? insanlar tek tip olmuş burda lan!
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar