bugün

genellikle çocuk hallerinde gördüğümüz bu hastalar birbirlerine benzerler
genelde ileri ki yaşlarda ki kadınların çocuklarında görülür. çünkü yumurtalıkları yaşa bağlı olarak dejenere olur. bununla birlikte sağlıklı yumurtanın döllenmesi diğer yaşlarda ki kadınlara göre zordur.
çocukların yüz tipleri birbirinin aynıdır. ağızları açık, boyun bölgesi kısadır.
genetik temeli insandaki 21. kromozomun normal bireylerde 2 iken kişide 3 adet olmasına dayanan hastalıktır.en tipik belirtisi zeka geriliği olup çoğu down sendromlu hastaların tipik bir görünüşü vardır.
akraba evliliğinin en yaygın sonucu olmakla beraber, vatandaşların bu cahil ebeveynlere sövmesiyle şenlenen ortamlar yaratan durumdur. bu çocuk bana hiç benzemiyor diye karısını vuran adamlar vardır, vallaha bak!
"akraba evliliğiyle pek sıkı alakası olmamakla" birlikte genelde ileri anne yaşından kaynaklanan bir genetik hastalıktır.
Down sendromlu çocukların klasik mongoloid bir görüntüsü vardır.
Baş normalden küçüktür. Yüz görüntüsü karakteristiktir. Yüz profilden düzleşmiştir, dil büyüktür ve dışardadır. Ortalama zeka geridir. Erişkin yaşa ulaştıklarında zeka yaşı olarak 8 yaşındaki bir çocuğun kapasitesine ancak erişebilir. Genel olarak erişkin dönemde başkalarına bağımlı olarak yaşayabilirler. Özel eğitime ihtiyaç duyarlar.
(bkz: mongolizm)
genetik kökenli doğumsal bir kromozom anomalisidir.
annenin 35 yaşından sonra doğum yapması veya babanın ileri yaşta olması down sendromlu bebek sahibi olma oranını arttırır.
down sendromlunun dış görünümü: down sendromuna özgü tipik yassı yüz görünümleri vardır. ağız kaslarının gevşekliği nedeniyle ağız genellikle açıktır. vücuda oranla baş küçüktür. ense boyu kısa ve ense geniştir. saçlar düz ve seyrektir. burunları basık görünümdedir.gözler çekik ve birbirinden ayrı görünür.
normalde her insanda 23 çift olan kromozomlardan 21. kromozomun 3 adet olmasıdır. Yaklaşık olarak 1000 canlı doğumda 1-2 oranında görülür.
kromozom diziliminde 21.kromozomun farklı olamsı normalrden fazla olmasıdır.bu kişiler zeka seviyesi olarak diğerlerinden farklıdırlar.dış görünüş olarakta kısa boyun kilolu ve çok sevimlidirler.eğitilebilir düzeyde olanlar kendi ihtiyaçlarını görebilir.
'trizomi 21' olarak da bilinir.
Çoğu kişide genler, 23 kromozom çifti halindedir ve toplamda 46 kromozom mevcuttur. Down sendromu bulunan kişilerin çoğunda 21 numaralı kromozomdan ekstra bir kopya daha mevcuttur ve bu kişilerde toplam 47 kromozom bulunur.
tanrının birbirine benzeyen çocuklarıdır.

(bkz: down cafe)
ahmet ümit in beyoğlu rapsodisi kitabında selim karakterinin oğlunda * gözüken hastalık.
hamilelikte 16-18. haftalarda yapılan testlerle öğrenilip gebeliğe son verilebiliyor.
Down Sendromlu bir insanda bir kromozom fazladır.Yani 46 kromozomlu olmaları gerekirken,47 kromozomludur.21.kromozomda bir tane fazladan kromozom bulunur

21.Kromozomda meydana gelen kromozom özelliğine göre 3 tip Down Sendromlu insan vardır:
Trizomi tip: Down Sendromlu insanların %95 bu gruptandir
Translokasyon tiptekiler: %4 'ü böyledir.Translokasyon donw sendromlu cocugun ya annesi taşıyıcıdır
Mozaik tiptekiler:Hücrelerinin bir kısmı 46 bir kısmı 47 kromozomlu olan down sendromluların %1 lik kısmını oluşturan kişilerdir.Diğer tipte olan kişilere göre daha az özürlüdürler.

Kaynak linkte detaylı yazım:
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=41391
populasyonda 1/700 sıklıkta görülen genetik bir hastalıktır. down sendromlu dişiler fertil, erkekler infertildir.
annenin yaşlı olmasının önemli risk faktörlerinden birini oluşturduğu, kromozom ayrılmama sendromudur. kısa boylu, yuvarlak yüzlü, basık burun kökü olan, ayak başparmakla ikinci parmak arasında boşluğun fazla bulunduğu dış görünüşe sahiptirler. zekaları normalin altında olmakla beraber iyi bir eğitimle kendi işlerini yapabilecek düzeye getirilebilir.
birbirlerine pek bir benzeyen güzel, şirin fakat kadersiz canlar.
http://www.fims.uwo.ca/ne...uliecuppingfacefinal2.jpg
http://www.downsyndrome.ie/images/dsi-display-79-(3).jpg
http://www.cdadc.com/ajac...kingveryDownSyndromey.jpg
Sanatsal açıdan hastalar gayet gelişkinlerdir.Çok iyi dans edebilirler çok iyi resim yapabilirler vs vs...Ama en sevindirici olay kendi hastalıklarının farkına varamamalarıdır. onların sosyal hayata adapte olmak için en büyük ihtiyaçları yaşıtları gibi muamele görmektir ve bunun önündeki en büyük engel hastalıklı bir ruha sahip olan toplumdur.Toplum çocuk hastalılklıda olsa kürtaja cephe alıcak kadar cesur ve dindar ama hastalıklı bireyi kabullenmeyecek kadar iki yüzlüdür.
Zihinsel özürlü olup dünya tatlısı olan engelli kardeşlerimiz.
genel de çocukken gördüğümüz kardeşlerimiz. malesef erken yaşlarda hayatlarını kaybederler.
ankara kızılayda mekdanılsın karşında kendilerine ait bir cafeleride mevcuttur. *
aile ve çocuk için zor bir yaşam demek olan sendrom.
6 aylıkken eğitime başlamaları gerekir. kalpleri delik doğdukları için küçücük bedenleri neşter altına yatırılır.
kalptan kaynaklanan nefes alma güçlüğünden dolayı ve çene kaslarının zayıf oluşundan dolayı emme refleksleri oldukça zayıftır.
dolayısıyla beslenmeleri de oldukça güçtür. yine kalpleri çok fazla yorulduğu için çok fazla uyurlar...
down sendromu, fazladan bir kromozomun ya da kromozom parçasının varlığının neden olduğu bir grup kusuru içerir.bu olay kromozom kopyalama hatası,yumurtanın ya da sperm hücresinin oluşumu sırasında ortaya çıkar.down sendromlu bireylerde kısa beden yapısı,kas gücü gevşekliği ya da yokluğu,kalp kusurları,hormon bezi kusurları,gevşek kemik eklemleri,küçük bir ağız,zihin geriliği,bodur parmaklı eller gibi yklaşık 60değişik semptomun bazı bileşimlerini gösterirler.