bugün
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum26
- kızlara bişey soracağım erkekler gelmesin11
- yüzüklerin efendisi abartılmış boktan bi filmdir6
- sinirli kadını sakinleştirmenin yolları14
- ayı saldırınca yapılması gerekenler13
- uysaljakoben21
- samsun da elektrik akımına kapılan 3 işçinin ölümü4
- gammaz olmuşum13
- kadın mı erkek mi belli olmayan yazarlar21
- gece yarısı çalan telefon7
- reha muhtar25
- babaya masaj yaptırmak2
- ilşkisini herkese anlatan kızlar7
- kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması7
- aquila bicipite8
- bayrakları bayrak yapan bayrak imalatçılarıdır2
- her şeyin sanalda olmadığı gerçeği2
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba7
- hayatın artık aşırı monoton gelmesi2
- kadınların zeka seviyesi3
- denize sıfır bir ev sahibi olmak3
- türkiye dünyanın 16 avrupa'nın 6 ekonomisidir2
- çıplak ayakla misafir karşısına çıkmaya utanmak3
- başımın tatlı tatlı dönmesi4
- minyon kadın siniri5
- koca2
- geceye bir söz bırak3
- osuruk kokusunun kalıcılık süresi6
- eski dizileri izlemek3
- kemal kılıçdaroğlu35
- aşık olunca yapılan salaklıklar3
- elit olmak için gerekenler13
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- hiç evlenemeyecek gibi hissetmek4
- kel erkek3
- güzel ayaklar mevsiminin gelmesi9
- gocu26
- ikinci evliliği yapanları anlayamamak21
- bir kadına alınabilecek en güzel hediye7
- yazarların 2005 yılı maaşları7
- ona bir şey söyle16
- kadınların erkeklerde aradıkları şeyler2
- ankarada masaj yaptırmak2
- bir erkeğin instagram kullanma amacı2
- daha önce erkeklerle aynı ortamda oturmuş kız2
- toplu taşımaya binen kızın asıl amacı4
- bizim delilere bakayım4
- yemek yemek mi güzel giyinmek mi5
- tek arkadaşının olmaması10
- hapse düşünce hemen koğuş ağasını dövmek9
asıl amacında miadı dolsa da, güneş tutulmasını izlemek için ideal manyetik araç. her tutulmaya birebir.
Bir zamanların taşınır belleği. Minicik hafıza boyutundan mı bahsedeyim, sürekli hata verişinden mi... Ödev teslim ettim lan ben bunlarla. Amk korka korka. Disket sorun çıkarırsa başka bir diskete bir daha kaydet, yine getir...
Teknolojinin gözünü seveyim.
Teknolojinin gözünü seveyim.
Hafıza kapasitesiyle şu anki mutluluk seviyemin eşdeğer olduğu bilgi depolama aygıtı.
intel 10 mhz bilgisayarda 5,25 disket kullanıyordum. kırmızı ve mavi disketlerim vardı. banner programı vardı. test driver oyunu vardı.
https://upload.wikimedia....a/Floppy_disk_2009_G1.jpg
http://www.fileformat.info/media/5.25-floppy/top.jpg
https://upload.wikimedia....a/Floppy_disk_2009_G1.jpg
http://www.fileformat.info/media/5.25-floppy/top.jpg
ilkokulda fen bilgisi dersi icin ödev vermistim bu zimbirtiyla.
kafasina gore icine kaydettigin dosyayi silerdi. korkuturdu biz ogrencileri.
simdi o gunlere bakiyorum da; ögretmenler de iyi disket toplamis. valla her sinifta 40 kisi olsu. iyi, iyi valla iyi.*
kafasina gore icine kaydettigin dosyayi silerdi. korkuturdu biz ogrencileri.
simdi o gunlere bakiyorum da; ögretmenler de iyi disket toplamis. valla her sinifta 40 kisi olsu. iyi, iyi valla iyi.*
surucusundeki step motoru, lpt ile calistirip kontrol etmek gibi amelelikle ugrastigim depolama birimi. 2 steple pan tilt yapip programla kontrol etmistim. basim goge ermisti evet.
2000 li yıllarda içine mario oyunu atardık.
Yeni nesil bilgisayarlarda takmak için yer yoktur.
ilkokul bilgisayar laboratuvarı...
kullandığım laptop'a xp yüklemek için usb floppy gerekiyordu. bilmem ne dosyasını diskete atıp oradan formatı başlatıyordum falan 4-5 sene önce. aynı laptopa 7 kurduk.
(bkz: arkadaşlar düzeldi)
(bkz: arkadaşlar düzeldi)
Genelde siyah olup, ustunde etiketi olan veri deposudur. Kasadaki disket yerine bu disketi sokmak bile ayri zevkti. Kucukken bi dunya ici oyun dolu disketim vardi.
Disketin uzerinde metal bi sey vardi saga sola falan oynardi o, neydi hep merak etmisimdir. Windows 98 le mukemmel uyum saglardi. Simdilerde disketin pabucunu dama atan compact discler bile kullanilmiyor. Herkesin elinde bir bellek. Bir disket bir de video kasetler ozleniyor.
Disketin uzerinde metal bi sey vardi saga sola falan oynardi o, neydi hep merak etmisimdir. Windows 98 le mukemmel uyum saglardi. Simdilerde disketin pabucunu dama atan compact discler bile kullanilmiyor. Herkesin elinde bir bellek. Bir disket bir de video kasetler ozleniyor.
Bu cihaz vasitasiyla Mynet'ten indirdigimiz wallpaper'ları paylaşırdık arkadaslarla.. bi disket 20 tane falan aliyordu. Zulmü kes amk.
kota geri geliyormuş.
Ulan kotanin amina koyayim, kota ney daha 10 senelik olay.
Kota beni kesmez aga, win 98 fifa 98 ve bu zikkimlari geri getirmezseniz en adi orospu cocugusunuz.
10 sene sonra da ulkede sadece radyo kalsin amina koyim, haberleri sadece ajanstan almak istiyorum artik.
Ulan kotanin amina koyayim, kota ney daha 10 senelik olay.
Kota beni kesmez aga, win 98 fifa 98 ve bu zikkimlari geri getirmezseniz en adi orospu cocugusunuz.
10 sene sonra da ulkede sadece radyo kalsin amina koyim, haberleri sadece ajanstan almak istiyorum artik.
gecenlerde kutuphanemi yerlestirirken eski dosyalarin arasindan dusup beni cocukluguma goturen nostalji faktoru.. atamadim haliyle.. acaba icine ne kaydettim diye dusundum ama bunun cevabini bulmak sanirim artik imkansiz.
görsel
görsel
nam ı diğer floppy disk. ilk defa 1971 yılında IBM tarafından piyasaya sürülmüş.
elinizde eski disketleriniz var ise, çinliler bunun da dönüştürücüsünü yapmış. 23 dolarınız versa gerisi kolay;
https://tr.aliexpress.com...=2114.49010208.4.1.c7dIGg
elinizde eski disketleriniz var ise, çinliler bunun da dönüştürücüsünü yapmış. 23 dolarınız versa gerisi kolay;
https://tr.aliexpress.com...=2114.49010208.4.1.c7dIGg
'99 yılıydı sanırsam güneş tutulması hali türkiye'den izlenebilecekti. tv'de konu ile alakalı gösterimler vardı. bakıyorum herkesin gözünde garip bir gözlük. dedim biz nasıl izleyeceğiz abi. sonra o gün geldi bir baktım elinde iki tane disket var. birini bana verdi disketin metal hareketli bölümünü parmakla ittirince bir film çıkıyordu. o aradan çok rahat bir şekilde tutulmayı izlemiştik.
sen sağolasın abi.
sen sağolasın abi.
görsel
2000 lerden önce bilgisayarlarda kullanılan veri depolama aletiydi ortalama kapasitesi 1 mb idi.
2000 lerden önce bilgisayarlarda kullanılan veri depolama aletiydi ortalama kapasitesi 1 mb idi.
Eskilerden kalan bir mazı CD yerine kullanılıyordu.
ilk oyun yükleme deneyimi (bkz: bomberman)
bir depolama aracıdır. bence ele falan geliyodu, pratik güzel bi'şeydi.
bir depolama aracıdır. bence ele falan geliyodu, pratik güzel bi'şeydi.
5.25 ler vardı hey gidi günler hey.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar