bugün

t-design adlı şehir yaşamını kolaylaştırma ve ergonomi konusunda çalışmaları bulunan bir şirket tarafından geliştirilip hayata geçirilen proje. dünyada ilk defa istanbul'da kullanılacak bu sistem sayesinde deniz yolu ile her iki yaka arasında deniz otobüslerine benzeyen katamaran tipi küçük botlar bir dolmuş gibi hizmet verecekti.

6 kişilik olarak tasarlanan deniz taksileri Boot 2005'de görücüye çıkmıştı. aynı zamanda yangın söndürme, arama-tarama ve ambulans olarak da görev yapmak üzere tasarlanan deniz taksiler'i 5 yıl içinde aktif olarak kullanıma sunulacağı düşünülüyordu. özel iskeleleri ve işletme tesisleri de yapılacak olan bu sistem maalesef hayata geçemeyecek. çünkü devletimin hizmetten önce düşünmesi gereken bir cebi ve çıkar ilişkileri var. çünkü hükümetimin kendisini daha fazla zengin edebilmesi için kötü görünüşlü ve güvensiz takalara ihtiyacı var. çünkü toplumumun istanbul'da, istanbul'a yakışan yeniliklere saçma sapan nedenlerle karşı çıkanlara dur diyecek birlik duygusu yok. çünkü ülkemde girişimci ve gelişmeci faaliyetlerin onayını halkım değil çıkarları doğrultusunda bürokratlar veriyor.
Fiyat tarifeleri görünce bu insanlar çıldırmış olmalı dediğim durumdur.

Beylerbeyi-Ortaköy 32 YTL
Kalamış-Bebek 86 YTL
Çengelköy-Beşiktaş 37 YTL
Bakırköy-Bostancı 132 YTL (iDO 5 ytl, korsan taksi ile 80 ytl) *
jetskimle kartal beşiktaş arası korsan hizmet vereceğim taksi türü. 5 senelik projem, benden çaldılar.
jetskinin arkasına bir kayık bağlanarak fevkalade 6-7 kişi bir anda taşınabilir.
ancak gökhan özen sevenleri almıyoruz, uğursuzluk falan filan.

fekat devletin deniz taksileri güzergahlarına bakılırsa turistik amaçlı.
turistik amaçlı 80 ytl verene kadar 5 saatliği 300 milyona 40 kişilik yat kiralayıp boğaz turu yapmak daha akıllıca.
cep telefonu ile kısa mesaj atarak, ya da arayarak çağırıyormuşuz bunları. denizin kıyısına gidip "taksiiiiiiiiii!!!" deyince gelmiyormuş yani.

tanım: zenginler için aptalca bir uygulama. insanın içi dışına da çıkar. bi de üstüne bok gibi para.. ohhh!
2009 yerel seçimleri öncesi tam bir seçim yatırımı. tanesi 250 bin dolara mal olmuş güya istanbul'un trafik sorununu bir nebze hafifletmek için düşünülmüş. yahu zenginler dışında, istanbul halkı 15 ytl'den açılıp 1 deniz mili başına 10 ytl yazan bir deniz taşıtına binebilir mi? gece ise açılış 25 ytl, her deniz mili başına 15 ytl. tam asgari ücretli halka göre dimi?

yoğun talep olduğuna tanık oluyorum deniz taksisi için. ama trafiğin bir nebze de olsa rahatlamasına şahit olamadım henüz. 4 değil 44 tane de koysan yine yapısal bir çözüm oluşturmaz. altı tanesi için 1,5 milyon dolar harcanmış, yazıktır. halka hizmet mi oldu şimdi bu?
Çağırdığınız halde bir türlü gelemeyen, sürekli yeni bir aksaklığın çıktığı araç. Eğer bu aracı kullanmak istiyorsanız, çağırdığınız deniz taksinin, bir saat geç gelmesi ihtimaline kesinlikle hazırlıklı olmalısınız.
duısunulenın aksıne devlete herhangı bır zararı olmayan yap işlet modelıyle bır sırkete acık ıhaleyle ıskele kullanım hakkı verılmıs yenı nesıl taksı hızmetıdır, ancak bulmakta genelde problem yasanmakta 6 tekneyle olacak ıs degıl cunku.
beylerbey'inden ortaköy e geçmek için 6 kişi 5 tl verip uygun bir iş yaptıklarını zannedebilirler ama

taksicinin bu mesafeye

- abi ben karşının taksisiyim

diyerekten abes bir cevap vermesi olasılık dahilindedir.

yalnız bu taksileri kapıya çağırmak için de istanbul'da denize sıfır bi konutda oturmanız gerekir ki

böyle adamlarda üçe beşe bakmaz sanırsam.

kısaca şu an lüx bir tüketim bu.
eminönü kadıköy 72 TL, eminönü bostancı 145 TL.
2008 yazında kabataş beylerbeyi'ne akşam sıkışık trafikte 7 dakikada ulaşarak 42 TL vermiştim, iyi para=konforlu hayatmış.
telefon: 444 4 436 adres: http://www.deniztaksi.com/
bu arada, 8-10 kişi filan binebiliyorsunuz!
satılmıştır... yeni sahibi fadıl akgündüzdür... ismini değiştirip capsea yapmıştır...
bir istanbul büyükşehir belediyesi hizmeti.

görsel
© copyright 2005 - 2026