bugün

/152
Bu pazar gidebileceğim şehir, motor turu.
Aşık olduğum şehirdir.
tayinim çıksa da gitsem dediğim memleketim. burnumda tütüyor.

her gün mobese kameralarından hayran hayran izliyorum. mesela bugün yağmurlu.

ama her haliyle güzel. memleket bambaşka bir şey.
Hafif esintili havasına karışan güneşiyle, yasın rutin günlerinden birisini yaşayan şehir. Darısı tez zamanda özleyenlerinin başına. Zikindirik zincir cafelerinin yerine merkezinde oturup bir akşam üstü çaylarını kahvelerini yudumlasınlar, hatta imkanlar dahilindeyse dağ yolundaki bir çay bahçesine gidip, bursa'nın manzarasını izleyip, "aaa şurası da şurasıymış." Deyip hafızalarını tazelesinler uzun zamandır uzak kalanlar.
yaşadığım şehirdir. cennet bursam benim.
lise yıllarımda yaşadığım şehir. üniversite sebebiyle kopmuştuk şimdi geri dönüş zamanı.
Seneye bulunacağım il. O yeeeeee.
4.5 yıl sonra bugün geri döndüğümüz şehir. Gemlik ten esmeye başladı güzel hava zaten belliydi güzel olduğu bugünün. Ve Bursa bizi güneşiyle gülüşüyle karşıladı. Sabah 9 dan beri mal taşıyorum ama şuan bu şehrin içinde ve nilüfer de sakin bir semtte koltuğa uzanmış olmanın mutluluğu için değerdi. Merhaba bursa.
Kızları güzel oğlanları yagusuklu memleketim.
Gitsem mi kalsam mı hala karar veremediğim şehir.
Seviyorum ama sevmiyorum da.
Kabul etmemeye çalışsamda çok özledim lan galiba ben bursayı.
tarihi olması yanı sıra ekonomisiylede türkiyenin mütevazı kozmopolitik kentidir. memleketim olması nedeniyle gönlümde ayrı bir yeri vardır.
pek temiz akan musluk suyuyla bünyeleri tazeleyen kent.
(#28280170)
yeni yeni şeylerini keşfettiğim şehir.. çok meşhur bir şeyi varmış ama ben yeni öğreniyorum.
an itibariyle tatlı bir esinti olan şehir.
Her gittiğimde birini hatırlamama sebep olan şehir.
''kerhaneler şehri eski osmanlı'' lakaplı, tükiye'nin 7. büyük şehri ve bülent arınç'ın memleketidir.

evet şehir, küçük amsterdam olarak bilinmektedir. yeşil rengi ile özdeşleşen şehrin futbol takımıda şampiyonluk yaşayan ve şampiyonlar liginde ki başarılarıyla tanınan bir klüptür.

bizansa ve selçuklulara başkentlik eden şanlı bursa da iskender cağ kebapı meşhurdur.

gittiğinizde muhakkak cumhuriyet bulvarındaki hd iskender'e uğramalısınız.

en bilinen dağı uludağ'dır ki sözlüğümüze de ismini vermiştir.

yine aynı isimle üniveristesi mevcut olup en başarı yakalayan fakültesi ise idari ve iktisadi bilimler fakültesidir.

tam bir üniversite ve memur şehri olan bursa'da ilçelerinde de canlılık söz konusudur.

mudanya ilçesinde tavukçuluk almış başını gitmiştir.

(bkz: kerhaneci timsahlar)
bayramdan sonra nasip olursa hafta sonu için gideceğim özlediğim şehir. ama bu sefer yalnız gideceğim.
Aşık olduğum hep o şehirde yaşamayı hayal etmişimdir,
fakat hayaller gerçek olmuyormuş bunu anladım.
genelev projesiyle iyice itibar kaybedecek il. güzelim evliyalar şehrini ne hale getirdiniz pislikler.

iyice soğudum artık bu şehirden de biri beni kurtarsın.
ALLAH kerh hane gibi bir şeyi proje olarak hele oraya nasip etmesin dediğim, Osmanlının başkentidir, emir sultan-ı Buhari'nin kemiklerini sızlatacak hadiseye maruz kalmasından korkulan şehir..
Gavur ami gibi yaniyor, eriyoruz.
2010 Yılından beri yaşadığım, iş mevzuları konusunda avantajlı bir şehirdir.
Sosyal olarak izmir ve istanbul'un çok gerisinde olsa da Türkiye'de bir çok ilden de ileridedir.
Nerede hangi ortamı bulacağını bilenler için güzel yerdir Bursa.
esentepe mevkiisinde olduğum şehir.
bir kaç aydır yaşadığım şehir. sevdim güzel şehir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026