bugün

/152
keşfedilmeyi bekleyen pek çok bakir alanı bulunan şehir.

öyle yerler var ki bursamızda, insan buraları gördüğünde kendini büyük bir şehrin yakınında değil de farklı bir yerde hayal edebiliyor.

şimdi bursa'nın gizli kalmış, pek bilinmeyen doğa harikası bazı yerlerini paylaşacağım.

1)orhangazi-keramet köyü ılıcası;
orhangazi-iznik yolu üzerinde, iznik'e giderken yolun solunda kalan doğa harikası. kışın kar yağarken sıcacık bir gölette yüzmek ister misiniz?
buyrun;
görsel
görsel

2)gemlik-haydariye köyü sudüşen şelalesi;
gemlik haydariye köyü ile yalova-termal arasında bulunan doğa harikası. yazın 40 derece sıcakta bile buz gibi suyu, serin ortamı ve bol oksijeni ile sizi çok farklı yerlerde hissettirmeye aday.
görsel
görsel

3)mustafakemalpaşa-suuçtu şelalesi;
yüksekten dökülen su tanelerinin etrafa dağılmasıyla suyun uçuyor hissi uyandırmasına istinaden bu adla anılan bir doğa harikası. huzur, oksijen ve yeşillik bir arada.
görsel
görsel

4)orhaneli-sadağ kanyonu;
bursa'ya yaklaşık 50-55 km mesafede bir doğa harikası.
bakir ortamı, doğal güzellikleri ve de sıcacık ılıcası ile hayatınızın en keyifli anlarını geçirmenizin muhtemel olduğu bir yer sadağ kanyonu. koskoca roma imparatoru heraklion yanılmış olamaz.
görsel
görsel
görsel
görsel

5)gökdere vadisi;
bursa'nın hemen yanıbaşında, yiğitali köyü'nde uludağ yolundan ayrılıp güneydoğu yönüne vurduktan sonra karşınıza çıkacak bir doğa harikası.
görsel
görsel

6)karacabey longozu;
türkiye'de eşine sadece birkaç tane rastlanan doğa harikası.
görsel
görsel
görsel
görsel

7)uludağ zirve-göller bölgesi;
yazın bursa kaynarken üşüyebileceğiniz, ama üşürken de doğaya aşık olabileceğiniz bir mekan.
görsel
görsel

8)mezitler-zirve;
inegöl'den ankara istikametine giderken, oylat-domaniç ayrımını geçtiğinizde başlayan mezitler zaten başlı başına bir doğa harikası, ama mezitler'in zirvesi bambaşkadır.
görsel
görsel

9)gündoğdu köyü-antenler;
eski yoldan kurşunlu'ya giderken gündoğdu köyünün hemen bitimindeki tv antenlerinin bulunduğu kayalık tepe. tüm gemlik körfezini kuşbakışı seyredebileceğiniz harika bir doğal güzellik.
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel

10)yenişehir-cennet kanyonu;
ismiyle son derece uyumlu bir doğa harikası. cennetten bir köşedir, ama ulaşması da cennete ulaşmak kadar zordur.
görsel
görsel

11)süleymaniye köyü-uludağ;
dünyanın en güzel suyunu kana kana içebileceğiniz yer.
uludağın ortasında çukurda kalan bakir bir mevki.
görsel
görsel

12)cerrah köyü-inegöl;
inegöl'ün 5 km kadar yakınındaki doğa harikası.
görsel

13)ayvaini mağarası;
uluabat gölü'nün güneyinde, ayvaköy yakınlarındaki mağara.
görsel
görsel
görsel

tabi burada örneklerini verdiğimiz pek bilinmeyen, duyulmayan, gidilmeyen ya da gidilemeyen yerler.

herkesin bildiği birkaç favori cenneti de eklemeden olmaz.

-trilye;
görsel
görsel

-kocayayla;
görsel
görsel
görsel

-oylat;
görsel
görsel

-oylat mağarası;
görsel
görsel
görsel

-gölyazı;
görsel
görsel
görsel

-saitabat;
görsel
görsel

-cumalıkızık;
görsel
görsel

-misi köyü;
görsel
görsel

-iznik;
görsel
görsel
görsel
görsel

-kumyaka;
görsel
görsel

-sansarak kanyonu;
görsel
görsel
görsel

-inkaya tarihi çınar;
görsel

-aras şelalesi;
görsel
görsel
Kavuşmayı beklenen özlenen memleket. Kararsız havasını iple çektiğim, bahara geçiş döneminde aniden yağan yağmurunu, belli belirsiz soğuğunu, yazın kavuran sıcağını özlediğim. Dolu dolu iki güne hatıralar geçidi yapılacak şehirdir.
Şehre kafamı çevirip her baktığımda sanki dağa doğru kaçıyormuş hissi uyandıran, yolu beni çileden çıkaran, tarihi güzellik iyi tamam da yeşillik bakımından beni tatmin edemeyen şehir.*
Olm bi de travestileri ne bilim neyse.
Tarihte en cok şehit veren şehir. 5072.

Balkan savaşı,

i.dunya savası,

Gorev şehitleri,

iç guvenlik harekatı,

Kırım savası,

Kore savaşı,

Osmanlı-rus savaşı,

Osmanlı-yunan savaşı,

Trablusgarp savaşı.
dedim ki, baba ben artık bandırmaya dönmeyeceğim başlarım böyle işe orada tüm gün pc de takılıp ders çalışmadan boş zaman geçiriyorum. şurada bi vizeler var sonra da finaller. gitmeyeyim artık okulu burada bitireyim.

yok neymiş, vay efendim okula git de bari son dönemini arkadaşlarınla geçir.

ulan buraya geldim sinirden kendimi sikecem tüm gün evdeyim bi o geliyor bi bu. dışarı adım atmıyoruz. dedim yeter artık vizeler bittiği gibi dönüyorum bursa'ya finallere kadar da gelmiyim.

bu sefer annem çıktı, vay efendim mezuniyet çalışmaları, tez muhabbetleri var buraya gelirsen tüm gün ahmet'le hamza'yla olursun okulu aksatırsın. lan aksatacak birşey mi kalmış mezun oluyorum mezun. bursa'yı özledim amk anlatamıyorum ki.

amına kodumunun yerinden (bandırma) kurtulup bursa'ya kavuşmama şimdilik 13 gün var. sonrasında da yaz itibariyle hep oradayım. 4 yıldır misafir olmaktan sıkılmışım zaten, şu son 2 ay geçmiyor anasını sikeyim.

bursa'dan bıkanlara da şaşıyorum aq. ben 20 yıl çıkmadan o şehirde kalabilirim. en azından kafamı rahat tutacak insanlarla dolu.

not: çok özlenen yerdir.
şu an orda olmak istediğim güzel şehir....
bursa mı bence olmak istemezssin çarpık kentleşmenin ırzına geçildiği yer son zamanlarda
eski yeşil bursa tarih oldu.
Yenisehir'e paraşütle atlarken tereyagli iskender yemek istedigim. Bursaliyim dendiginde hehehe top musun oglum gibi sakalara maruz birakilan güzide sehirlerden biri.
An itibari ile lodosun etkili olduğu şehirdir.
Bir türlü baharın gelmediği şehir, hava çok soğuk.
(bkz: i wish i were here)
Yavaş yavaş gitme vaktimin geldiğini hissettiğim şehir.. öyle böyle 2002 den beri burdayım 1,5 senelik ısparta macerasını saymazsam.. hep güzel anıları oldu, kötü anılarda var onlarda ayrı bi mutluluk, benden aldığı ve bana kattığı çok şey var.. samsun benim için daha zor olacak ama kendimi tutmalıyım.

Edit: vazgeçtim gitmiyom aq.
Havasının oruspu olduğu şehir.
osmanlı devletine başkentlik yapmış güzide bir ilimiz. bursa ulu cami de meşhurdur.
Şu an birçok yerinde elektrik kesintisinin olduğu şehir. Hayrolsun inşaallah?!
(bkz: hande ataizi) nin memleketi.
1999 da demir attığım şehir.
ilerde mutlaka gideceğim güzel şehir. özellikle mudanya şahane bir yer.
Bugün dolu yağmış şehir.
istanbul'dan gelince çok rahat edilen bir yer. Ama çok düzgün derli toplu be. Çok sıkıcı. Kebapçıların hepsi bir arada, telefoncular bir arada. Olacak hepsi karman çorman şehre heyecan gelir.
an itibariyle maceracı'nın gezdiği güzel şehrimiz.
Canım memleketimdir. Yaşanacak şehirdir Bursa öyle münasip öyle deli dolu öyle harika şehirdir.
Bir kere gidip bir daha donmemek,orda kalmak istedigim sehir.
hani bahar gelmişti lan?
kışın gitmek bilmediği, götümüzün donduğu şehir.
© copyright 2005 - 2026