bugün
- biz bu aptallık ile nasıl mücadele edeceğiz ya8
- recete8
- arkadaşlar yogaya başlayalım mı10
- çaylaklar cennete mi gidiyor cehenneme mi5
- gocu geldi gocu geldi6
- kiraz cicegi kolonyasi4
- yagmurcu12
- galatasaray8
- gammazların gizli hesapları görebilmesi5
- dinamik güler yüzlü takım çalışmasına yatkın6
- sözlüğün en kültürlü yazarı8
- diyojen3
- otobüste açamadığı camı kıran erkek12
- ölürken dinlenecek müzik3
- yapay zeka 10 yıl içinde tüm insanları öldürecek4
- her sabah yeniden başlamak3
- kadın bacağı paylaşan mehdi8
- yazarlara çaylakken neler oluyor3
- birader beylerin birader baylar olmaları2
- namazın amacı12
- serhat kılıç26
- ben sana demiştim2
- telefonu bırakmak isteyip asla bırakamamak4
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı23
- ismail kartal16
- sözlüğün en masum yazarları23
- bülent ortaçgil dinlerken hüngür hüngür ağlamak2
- 9 eylül izmir in kurtuluşu6
- anın görüntüsü26
- kavanozda gizlenen biyolojik saatli bomba3
- müfredatta eleştirel düşünce2
- iltica3
- adana dürüm vs adana porsiyon9
- sana değer'i aç sana değer i2
- seksenlerde nasıl görünürdüm trend i24
- 08 eylül 2026 üsküdar da başkan vekili seçimi7
- bütün eziklerin 80 ler paylaşımı yapması15
- arkadaşlar ben çalışmak istemiyorum5
- niye uyandık sözlük5
- claudian clouds21
- chp'nin 103 yılı reklamı5
- gebze yi gebze yapan şeyler6
- istiklal mahkemeleri kurup fetöcüleri asmak5
- elif cansu eda zehra ilkin hande derya vargas gizo2
- uyudun mu11
- komünistlerin tatar sürgünü4
- adnan selçuk mızraklı3
- manifestten hangi kızla sevişirdin16
- queen ravenna ve cinleri14
- ahlak abartılmış balon bir kavramdır6
fildişi kule bulamayanın sığındığı halet-i ruhiyedir.
eski bir rockgrubu.bursalıdır.
(bkz: bohemian)
yaşantının kendisi sanatsal bir durum, tutum ve tavırdır.
hayatı başıboş, dertsiz, tasasız, umursamaz yaşayan, sanat ve dallarıyla, edebiyatla uğraşan kimse.
(bkz: bohemian rhapsody)
toplumun kapıldığı rutinin kaosuna katılmayı ve genel geçer kurallar bütününe sıkı sıkıya bağlı olmayı ve kuralların saptırılmasını reddeden, dışarı çıktığında kalabalık sohbetlerdense, sakin bir cafe köşesinde kitap okumayı tercih eden ve yanında sürekli kalem, kitap ve kağıt üçlüsünü bulunduran, mantığı aradan çıkartmayan ve sürekli düşünen nihilist kimse. entellektüel telaşla kendini vakitli vakitsiz yiyip bitiren sessiz sedasız fikir adamı.
gamsız insandır.
uzlaşmayan kimse.. züğürt uzlaşımsız..
genis insan.
zamanında bursa'dan çıkmış dünyanın en detone vokalist bayanına ve en ton dışı solo atan gitaristine sahip olan progressive metal grubudur. hııı elemanları süper yerlere gelmişlerdir, gitarist avukat, basçı pc dergisi editörü. ayrı.
anı yaşayan insandır. bi baltaya sap olamaz, ot gibi değil ama bok gibi yaşar.
çoğu edebiyat ustası, şair bu türdendir. dertsiz, tasasız günü kurtarma gayretindedir. Çoğusuna göre böyledir. aslında duyarlılığın ermiş halidir.
bir zamanlar nobran vardı, milletin yarısı ne olduğunu bilmeden kullanırdı. şimdi de bu, hadi hayırlısı...
kültürüyle,bilgisiyle cumhurbaşkanıyla, aynı zamanda muhabbetiyle,adabıyla,raconuyla köprü altındaki şarapcıyla oturup konuşmasını bilmektir.toplumun heryerinde yeri vardır bu yaşam tarzını benimsemiş insanın.akla hemen biri gelir ki;
(bkz: sait faik abasıyanık)
(bkz: sait faik abasıyanık)
(bkz: bohembebek)
bohemia vatandaşı kimse.
(bkz: rafet ekiz)
umut sarıkaya'nın ilginçlikler adamı'yla akrabadır.
tamamen "paraya" kısmen de sımarıklıga dayalı bir yasam tarzıdır. kosedeki rizeli bakkal amcadan "usagımm parasını sonra da verebulursun haa" diye bir laf duymamanın ezikligiyle yasamlarına devam ederler.
benim icin bohem, fransız edebiyatcının ucurumun kenarında intihar edecek kızın fotografının bulundugu kitabı yapip, piposunu ateslemesidir.
benim icin bohem, fransız edebiyatcının ucurumun kenarında intihar edecek kızın fotografının bulundugu kitabı yapip, piposunu ateslemesidir.
iki tür vardır bu tip insanlardan. bazıları gerçekten dertsiz tasasız yaşarlar, yarını gerçekten düşünmezler. bazıları da yarını düşünmekten korkarlar, umutsuzdurlar; bu yüzden "bohemim abi işte" şeklinde bir kalıbın arkasına sığınırlar. elbette ki bohem insanın yararı da zararı da kendinedir, bunu eleştirmek başkalarına düşmez. ama samimiyet her şeyden önce gelmelidir. korkaklık ve aylaklık farklı şeylerdir.
bir diğer anlamı da pek sevgili(!) edebiyat hocamızdan bildiğim kadarıyla buhran kelimesinin fransızcasıdır. yani bunalım, depresyon anlamına gelmektedir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar