bugün

en alt kat. mahzen. karanlik.
ege'nin tüm güzelliğini izleyebileceğiniz,özellikle değirmenler'i için gidilip görülesi bir yer.denizi de şahanedir.
doga olarak sahane ama son 5 yıl içinde tamamen fuhus yuvasına dönmüş mekan.
yokuşbaşına geldiğinde bodrum'u göreceksin
sanmaki sen geldiğin gibi gideceksin
senden öncekilerde böyleydiler
akıllarını hep bodrum'da bırakıp gittiler

cevat şakir kabaağaçlı
bir seferad şarkısı. yazlık şarkıdır. güzeldir fakat henüz tatile gidilmemişse insanda ters etki yapar. depresyona sokar.

sözleri:

Koca kış devrildi yaz geldi sonunda
Uzansa her gece yine sabahlara
Şimdi tam zamanı topla eşyaları
Güneş bizi bekler yine bodrum'da

Bu yaz bodrum'da
Yine kumsalda
Yine barlarda
Yine seninim

Sularda oynasak senle koylarında
Güneşin izleri çıksa burnumuza
Yine kumlar bulaşsa her tarafımıza
Merhaba bodrum'da senin kollarında

Bu yaz bodrum'da
Yine kumsalda
Yine barlarda
Yine seninim
bugün gideceğim ve sözlüğe 50 gün* boyunca giremeyecek olmama sebebiyet veren yer.
Kişiye 'kendi memleketinde sürgün olmak' durumunu hatırlatan, gürültü ve çıplaklığın doğa güzelliklerine baskın çıktığı yerleşim birimi.
çok met edilmesine rağmen türkiye'nin yakın zamanda popüler olmuş yerlerindendir. herkesin çok sevmesine rağmen denizi kötüdür, şöyleki denizi çok taşlı ve tuzludur. muğladadır.
marmarise kıyasla daha sıkıcı buldugum turizm beldemiz.tatil degil calistik. *
genellikle komurluk olarak kullanilan veya ise yaramayan malzemelerin koyuldugu,cok katli apartmanlarin kazan ve kapici dairelerini icinde barindiran mekan....
(bkz: alttaki yer)
sağında solunda binlerce koyu, onlarca yüzlerce ören yeriyle turist ruhlara hitap ederken, "aman da 7 gün tatilim var, binlerce insan arasında olayım. sapıtalım, çoşalım!" mantığındaki insanları da kucaklayan türkiye de görülmesi gereken yerlerden.

yaz aylarının istanbul'u desek pek yanlış olmaz. bodrumdayken başk ayer yokmuş gibi hissedebilir insan bir yerden sonra. keza istanbulluların en büyük yanılgısıdır, istanbul olmazsa yaşayamam havaları.
(bkz: uüiibf binasındaki bodrum fotoğrafı)
özgür bir anlayışla tatil yapılan, sadece lüks otellerle değil uygun fiyatlı pansiyonlarla toplumun her kesimine hitap eden, çarpık yapılaşmaya rağmen, fethiye ile birlikte, yeşil ve mavinin buluştuğu en güzel yerlerden biri, muğla' nın göğsünü kabartan şehir. karia prensesi ve bodrum kalesi ile tarihseverlere de hitap eden yöre.
yaz zamanı gece yarısı sokaklarında yürürken kız meselesi yüzünden kavga eden güruhları görmeniz olasıdır. yine amiyane tabirle halk ve abazan gençlik arasında " yiyiş mekanı" dır. ispanya'nın ibiza'sının türkiye'deki şubesi olmakta emin adımlarla ilerlemeketedir. ayrıca çok sayıda amele * tarafından işgal edildiğinden orada bayanların işi zordur. yanlarında erkek olsa bile... bir tanıdığıma, yanında kocası olmasına rağmen elle sarkıntılık yapacak kadar öküzbaşlar bulunur. tabi bu öküzbaşlar bodrum'a ülkenin çeşitli dağlarından inip de her önüne gelen kadına orospu gözüyle bakan; ama yeri gelince de namus timsali kesilen magandalardır. yine buna benzer bir olay da geçenlerde gazetlere yansıdı. olay aynı; orta yaş üzeri emekli bir çift yürüken, kadına iki tane maganda sözlü tacizde bulunur. sonra ellemeye kalkar ve kocasının yanında öpmeye kalkışırlar. bunu gören esnaf da adamları güzelce yumoşla yumuşatılmış hale getirip polise teslim eder. bugün de buna benzer bir olayın haberi vardır yine. parkta yalnız başına oturan bir bayanı taciz eden iki maganda, kadın uzaklaşmaya çalışınca engeller. bağırınca da bıçaklar. kısaca bu örnekler de açıklamaktadır ki bodrum gitgide yozluğun dibine vurmaya başlamıştır. zaten çekirge sürüleri gibi, yaz mevsimi istila edip de yoz eğlence anlayışını ve istanbul'un "sosyetesini" bodrum a getirip; yağmalayan kültürsüz zenginleri saymıyorum. bodrum yavaş yavaş bitiyor. yeni gözde çeşme. umarım orası da bu yollardan geçmez ama zor.
bodrum, bugün türkiye' nin en çok ziyaret edilen ve en çok tanınan tatil beldelerindendir. efsaneye göre mö 11. yüzyılda dorlar' ın, yörenin yerli halkı lelegler ile birlikte kurduğu bir şehir. mö 7. ve 6. yüzyıllarda persler' in ve lidyalılar' ın egemenliğine girmiştir. tarihin babası olarak bilinen heredot, bodrum' un en eski yerlilerindendir. dünyanın yedi harikasından biri olarak gösterilen mausoleum' da burada yer almaktadır. ünlü karia kralı mausolos, bodrum' u başkent yapmıştı. ayrıca bu şehir büyük iskender zamanında pers saldırılarına karşı koyabilen ender şehirlerden biriydi. 1522 yılında, kanuni sultan süleyman döneminde osmanlı himayesine giren şehir, osmanlı imparatorluğu tarafından ve türkiye cumhuriyeti' nin ilk yıllarında sürgün yeri olarak kullanılmıştır. ünlü sürgünlerden birisi de halikarnas balıkçısı olarak bilinen cevat şakir kabaağaç' tır. karaağaç, burada üç yıl sürgün olarak yaşadığı süreçte bodrum gönüllülerinden olmuş ve buraya yerleşmiştir.
ege'nin nefes kesen ve bir o kadar da hayat veren beldesi. kale konserleri tarif edilemezdir, barlar sokağının isim babasıdır... ayrıca ruslar kutsal ırklardır... *
otelleri de kendi gibi darmadağın olan tatil ilçemiz. otelde odanızdan resepsiyona varabilmek için oldukça engebeli yollar aşmalısınız.
gözlerinde beliren euro, pound, dolar simgeleriyle kene gibi yapıştıkları turistleri birşeyler almaya zorlayan esnafı yüzünden eski cazibesini kaybetmiş turistik ilçe. barlar sokağıda her turist kızı "türk erkeğine aç bunlar" diyerek değerlendirip sarkanlar ve taciz edenler yüzünden sinek avlamaktadır.

(bkz: yapma canım yapma arkadaşım)

(bkz: türke 5 turiste 15)
carpici eserleriyle unlu bodrum kalesi ve meshur diskosu halikarnas ile turistlerin vazgecemedigi tatil yoresi.
her sene oldugu gibi yazı gene yangınlarla acmış yer. o. cocuklugundan başka bir şey değil gibi bir şeymiş, zira yangından hemen sonra ortalıkta yangın yerinden cıkmış ve koşarak uzaklaşmakta olan insanlar görülmüş. Bu sabah civarında başlayan bu seferki yangın hala söndürülememiş olup, an itibariyle bir otelin yakınlarına kadar gelmiştir, müşteriler cıkartılmış otelden.

rüzgarın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle bir türlü kontrol altına alınamamış.
alev alev yanan muğla ilimizin turistik ilçesi.
koylarıyla dünya harikası güzel belde...
Masmavi semanın altında bembeyaz yıldızlar kadar parlak bir yer...
tekne turunda harikulade koylarını dolaşırken avea'nin;
"yunanistan'a hoşgeldiniz. türk büyükelçiliği'ne 00 30 210 726 30 00'dan ulaşabilirsiniz. bulunduğunuz ülkenin türkiye ile arasında saat farkı yoktur." şeklinde mesajlar çektiği belde.
bazı istanbulluların kışın adını bile anmadıkları, yazın ise doluştukları mekan.
kışın için ise (bkz: uludağ)