bugün

canlıları inceleyen bilim dalı
hayatın ve yaşamın raslantısal olamayacak kadar mükemmel inceliklerle yaratıldığını en güzel şekilde anlatan bilim dalı.*
latince bir sürü kelime dahil morfolojisini, sistematiğini ezberlemekle yetinmeyip hayvan bitki börtü böcük dinlemeden herşeyi ezberledikten sonra aklında bir tanesi bile kalmayan ama üniversitelerde okutulan ders.tabi ki bizim bölümümzle ilgili yararlı bir çok şeyi de öğreniyoruz. bu inkar edilemez gerçek. ama diğerleri saçma değil mi dedirten bölüm.
eskiden öys varken en zor sorular bu dersten gelir. sözel bir ders olmasına rağmen full yapılamazdı.
lisede bile pek sevilmeyen sözde sayısal ama içeriğinde sözel ve ezber konuları ile dolu olan sözde pozitif bilimin adı.
(bkz: biyolog)
"mikro" versiyonundan sıkça faydalandığım bilim dalı. *

(bkz: mikrobiyoloji)
%90'ını kız öğrencilerin oluşturduğu bir fen fakültesi bölümü. (bkz: kümes) (bkz: kadınlar matinesi)
uzaktan zevkli gibi gibi görünen,işin içine girdikçe dallanıp budaklanan,4senede bitirene helal olsun dedirten bilim dalı bir bilim dalı.
duyduğumda ilk aklıma gelen şeyin endoplazmik retikulum olduğu derstir.
öğrenirken sözel bir ders gibi gelen ama araştırma yaparken analitik zeka ve gözlem yeteneği gerektiren bilim dalı
sözel bir ders olmasına karşın neden sayısal bölüm dersidir anlam verebilmiş değilim.ama çok kolay bir derstir.iyi bir hocadan dinlenilirse,sadece ama sadece kulak dolgunluğuyla hem lisede hem de öss de ortalamanın üstünde olursunuz,bir de çalışılırsa tavan yaparsınız.ama dersi de sevmem,dersi sevenleri de sevmem.
mantığını çözdüğünüz zaman*rahatlıkla sınavdan*full çıkarabilinecek ders.
canı ders çalışmak istemeyen sayısal bölüm öğrencileri arasında yapılan ankette en fuzuli bölüm sorusuna verilen cevabın adı.
Eğer işi bilen tarafından öğretilirse sizi içine çeken ve hayaran bırakan bir bilim dalı.Ama devlet okullarındaki bazı hocalar yüzünden çoğu öğrenci sivrisinek vızıltısını bu derse tercih eder.
Lise 1 de görülen bir derstir.insanın sectiği bölüm fen ise lise son sınıfa kadar görülür.
lisede verilen en sikik ders. ne amacı vardır hiç kimse anlamamıştır. ne bokumuza yarayacaktır bu kadar ayrıntı hiç kimse bilmez. sadece odun gibi bunlar ezberletilir. işte bizim sistemimiz budur.

edit: kötüle kötüle. hoşuna gidio de mi kendi içinde 50000'e ayrılan dokuları hücreleri ezberlemek

2 yıl sonra gelen edit: biyoloji -özellikle genetik- aslında ilgi çekici ve güzel ama yukarda yazdıklarım da yanlış değil ha. bakıyorum da doğru bi gözlem yapmışım, lisede o kadar ayrıntıya hakkaten gerek yok yav.
turkcesi bi yere kadar cekilebilir ama almanca biyoloji dunya uzerinde gosterilebiliecek en lanet derstir. uzak durulmalıdır.
Tüm canlıları ve canlılığı inceleyen bilim dalıdır.Cahil ve sonradan görmeler genelde bir ticaret ülkesi olan türkiye'de tüccarlığı seçerek (doktorluk,mühendislik gibi) bu gerçek bilim dalını kendi zekaları yettiği kadarıyla küçük görmeye çalışırlar.Fakat yurtdışına baktıklarında apışıverirler.Biyolojinin bitki veya üremeden ibaret olduğunu sananlar ise ortaokul vizyonlarından bir adım ileri gidememişlerdir.Oysa ki biyoloji omni bir bilimdir.Varolan herşeyi içine alır.Asıl olan arabanız, müzik setiniz,eviniz değil,asıl olan hayattır.Ve biyoloji hayata ve tüm canlılara aynı saygıyı duyar.Tıp gibi insanın dışındakileri afedersiniz iktiretmez.Tıp biyolojinin bir alt disiplinidir aslında(yaa ne acı değil mi?).Biyolojinin ilgi alanındaki canlılardan sadece birini inceler (homo sapiens).Fakat ülkemizde marazlı çok olduğundan doktorlara allah gözüyle bakılır.Her yönüyle sözel bir bilim değildir.Sözel ve sayılsalın bir hibrididir.Tabi sayısal demek tuvalette s*çtığı b*kun bile türevini hesaplamaya kalkan tüccarlara biraz garip gelecek ama herşey türev yada integral değil ne yazıkki.
fen bilimlerinin ortaya çıkmasını sağlamıştır, müspet bilimleri de içine alır. öğrenilen kavram ve terimler şekli ve görsel olmadığı için çabuk unutulabilir. ezber istemez. ilgi ve merak ister. uzmanlaşmak çok zaman alır keza kümülatif bir bilgidir ama müspet bilimlerdeki ispatlanma ve görelenme olasılığı deney ve gözleme dayandığı için çok da emek ister.
bölümünü okuyup bitirdikten sonra iş bulamayanlar için acı bir sonuç vardır. hastanede elalemin sidiğini koklamak.
fen bilimlerinde ezber olarak görülen,daha çok tıpçıları ilgilendirmesi gereken,biyoloji kitabını elime aldığımda üzerindeki beyin resmini niye çizdiklerini ve seçimin neden kalp,böbrek,vs... değil de illa da beyin olduğunu çözemediğim,dersime çok tonton görünümlü ancak yüz ifadesinin altında her zaman 'sizi yakıcam' bakışı olan bi hocanın öğretmeye çalıştığı,bio lab ile kredisi 5'e tamamlan,geçmenin gayet güç olduğu yegane ders.
kelimelerin çoğunun latince olmasından ezberlenmesi zor olan derstir.
biocori, forezi, simbiyont, apoptozis, entomoeba, petromyzon, naegleria gibi binlerce ve hatta milyonlarca mantıksız latinceyi hayatıma sokan yeni mezun olduğum ve ee oldum da noldum dediğim bölüm. *
üniversitede bölümünü okuyanların bazılarının 7 senede bitirebildiği,bazılarının ise 2. ya da 3. sınıfta beceremediği için bıraktığı bilim dalıdır.