bugün

90'lı yılların en çok beğenilen, aaron spellingyapımı amerikan teenage dizisi. başrollerde jason priestley, luke perry, jennie garth, shannen doherty, tori spelling gibi hollywood'da ciddi isim yapmış oyuncular yer almaktaydı. konusu kısaca, tipik bir amerikan ailesi olan walsh'ların ikiz çocukları(brendon & brenda) ve onların liseli arkadaş grubu etrafında dönen hikayelerden oluşmaktaydı. yanılmıyorsam her karakter birbiriyle bi şekilde aşk yaşamıştı, tabi en akılda kalan, esas kız kelly ve asi çocuk dylan arasında yaşanan aşktı... o dönemler az hayaller kurdurtmamıştır birçok teenager'a *. muhakkak her kız dylan'a, her erkek kelly'e aşık olmuştur. 90'ların sonunda ülkemizde yayından kaldırıldı, hayatımıza koca bir boşluk girdi.. duyduk ki 2000 yılında final episode'u yayınlanmış; liseli gençlerin yerini koca koca insanlar almış ve bu mükemmel dizi bitmiş...
turkceye evimiz hollywood'da olarak çevrilmiştir.

(bkz: ingilizceden türkçeye saçma çevrilen filmler)
the oc dawson's creek gibi ''genciz,güzeliz,lisedeyiz,habire eş değiştiririz,eğlenirken mesaj da veririz'' dizilerinin atası,ağababasıdır.çok tutmuş bir dizi olarak suyunun suyu versiyonları yapılmıştır.ayrıca,80'lerde çocuk olmak ne demek bilen kişilerin,bir jenerasyonun hayatını karartmıştır,feci etkisi altına almıştır ilk gençlik dönemlerinde.önce star2da cumartesi sabahları yayınlanıyordu biz orta kısımdaydık,sonra kanal d her akşamüstü göstermeye başladı lise zamanımızda.doğal olarak hepimiz kelly ile brandon ilişkisini model aldık,balo gecesi hayalleri kurduk,dylan gibi asi genç triplerine girdik,boş özentiler yaşadık ama eğlendik neticede.şu sıralardada kanalturk'de veriyorlar,meraklısına,nostalji yaşamak isteyene.
luke perry'e tüm kızlar hayrandı o zamanlar.
hayatımın yabancı dizisi
yerlisi için (bkz: super baba)
"ben dylan. ne yapacağınızı biliyorsunuz." *
claire' nin sürekli geri, brandon' un ise ne yaparsa yapsın ön planda kaldığı, bir dönemin ünlü gençlik dizisi.
yenisi çekiliyor efendim. 90210 ismiyle yayınlacakmış.
eski oyunculardan Kelly Taylor rolüyle küçükkene ölüp bittiğimiz Jennie Garth yeni versiyonda da başrollerde.
çok gereksiz bir proje gibi geldi bana. ha ama ''zitadam niye oyle diyorsun Tiffani Thiessen var bak yeni versiyonda'' deseler canımsınız der, yalakalık yapar, oturur gene izlerim.
zehirli bir gençlik dizisiydi.

kızlar ve erkekler kankaydılar daima. ama zaman zaman da sevgili olurlardı. esenyurt'ta, bağcılar'da ya da esenler'de yaşayan bir ergene bu diziyi seyrettirmenin o ergenin beyninde kalıcı hasarlara yol açabileceği düşünülmemişti.

koridorlarında herkesin kendine ait bir dolabının oluşu, herkesin okula dilediği kıyafetle gelmesi, yok okul radyosu yok okul gazetesi, basketbol klubü, sinema klubü... bizi hasta ediyordu. çünkü kravatsız ya da uzun saçla okula alınmayan gençlerdik biz.

aynanın karşısında yarım saat uğraşıp saçlarımın brandon'unki gibi olmayışına lanet ederdim. üstelik limon da sürerdim. ne yapsam dylan kadar cool olamıyordum. onun gibi yürüyemiyordum.

boktan bir beldede boktan bir lisede boktan bir hayat yaşadığımı her hafta yüzüme vuran bu diziyi ve onu yayınlayanları asla affetmeyeceğim.
doksanlı yılların unutulmaz gençlik dizilerindendir.

http://24.media.tumblr.co...ff6ugzdX1qkphhdo1_500.jpg
--spoiler--
80'lerin çocukluğunu ve gençliğini yaşayanların bildiği çok güzel bir gençlik dizisidir. dizisiydi daha doğrusu. çok uzun zaman önce bitti.
brendon ve brenda adlı ikiz kardeşi ve onların arkadaş gurubunun etrafında gelişen hikayeleri anlatırdı. birbirleriyle olan aşkları, kavgaları vesaire. amerikan gençlik filmlerine, dizilerine ilk aşinalığımda bu diziyle başlar. yani bu dizi bir nevi one tree hill, the oc gibi dizilern atasıdır.
kelly (jennie garth) ve dylan gibi iki tane idol vardır dizi'De. özellikle kelly aklıma kazınmıştır. çünkü brenda gibi güzel kelly gibi eşsiz bir varlığa ev sahipliği yapardı bu dizi. alttaki linklerde kelly'nin (sarışın olan) güzelliğine şahitlik edebilirsiniz. neyse efendim. aklıma geldi. nostalji yaşadım. geçmişe saygı olarak yazayım dedim.
--spoiler--
http://watch-beverly-hill...rly-hills-90210-tv-72.jpg
http://www.remotepatrolle...0/beverly_hills_90210.jpg
http://images.amazon.com/...-melrose/bh90210_1_lg.jpg
Beverly Hills 90210 Türkiye uyarlaması geliyor! Gelecek Uzun Sürer ismi ile Ay Yapım’ın FOX için hazırladığı yerli “Beverly Hills, 90210” dizisi kadrosu şampiyonlar ligi gibi.

Mert Yazıcıoğlu
Aslıhan Malbora
Hafsanur Sancaktutan
Necip Memili
Aytaç Şaşmaz
Nur Fettahoğlu

görsel
(bkz: gelecek uzun sürer dizisi).

Swh...