bugün

/636
ölüm nedenim olacak.
tarifi olmayan duygu.
aşk; su an gözlerimin dolmasına sebep olan varlık. aşk o yoksa kendimi ölü gibi hissettiğim varlık. aşk yaşanması en kutsal duygu. yaşayamayana da aşk olsun.
terk edilene kadar ayaklarınızı yerden kesen,ama sizi terk ettiğinde yere çakılmanıza sebep olan duygudur efendim.
ateşten denizleri, buzdan gemilerle aşmaktır.
onu beklemediğiniz bir anda gördüğünüzde dizlerinizin bağının çözülmesidir. nasıl yürüdüğünüze anlam verememenizdir devamında. objektif bakmaya çalışınca huy, mizaç hatta karakter olarak ondan daha iyi gördüğünüz birinin kalbinizde onun yerinin zerresini dolduramayacağını bilmenizdir. onsuzken acı çekmeniz ve bundan bile zevk almanızdır. aşk tatlı sefalettir.
seks olmadıktan sonra bir hiçtir. kimse kendini kandırmasın.
kitabı milletin gazına gelip okumuştum.
hiç bu kadar seveceğim aklıma gelmezdi.
ben beşeri bir aşk beklerken ilahi bir aşkın bu denli güzel işlenmesi beni çok mutlu etmişti.

çok kısa bir sürede okuyup büyük bir merakla bitirmiştim.

(bkz: bu da böyle bir anımdır)
üreme isteğinin duyguya dönüşmüş hali.
bir insanı güçten düşürür, iradesini yok eder, insanın her zaman hayalini kurduğu şeyden bile vazgeçirebilir. o derece birşey yani.
şeytanın bir oyunudur.
Sevgiliydik.Tüm çabalara rağmen sevgili olmayı beceremedik.
Hem o zaten hep bana sırtını dönerdi. Tersine geliyormuş. Kızamazdım,nasıl da severdim. Arkadan sarılır, omuzunu, boynunu öperdim. Anlamazdı o.. Yine uyurdu. Sarılmazdı.
Ama sabahları öperek uyandırırdı. Dudağıma dudağı değdiği an yüzümü saran gülüşü çok severmiş. O yüzden öperdi. Kendi sevdiği için? Benim sevdiğimi düşünmezdi hiç..
Mesela ben otobüslerde cam kenarı severdim. Ama hep o otururdu. Meğersem güneş yüzüme vursun da başımı ona yaslayayım diyeymiş.
Biz iki sevgiliydik.Ama sevgili olmayı hiç beceremedik. Başkalarına da aşık olamıyoruz,
ya da sadece ben olamıyorum işte.
"kalp yerinden çıkacakmış gibi atarken aynı zamanda nasıl öyle huzurlu olunur?"un cevabıdır.
--spoiler--
gül ateş gülbün ateş gülşen cuybar ateş
semender-i tıynetan-ı aşka bestir lalezar ateş
--spoiler--
*
(#13360067)
üç harflidir efenim. çocukluğumuzdan itibaren üç harflilerden korkmamız empoze edildiğinden hep ürkerek yaklaşmışızdır aşka da. ki aşkta fena halde çarpar, cin çarpmıştan fena olursunuz. besmelesiz niyetlenmemek ve aşık olmadan aşka meyillenen tiplerden uzak durmak gerekmektedir.
aşk dediğimiz şey bence hiç bir varlığın yokken bile seni sevebilendir. yani gerçek olan sevgidir. çünkü sevgi bitmez. eğer sevilmek istiyorsan bu bencilliğe girer. ama sadece sevgisini gerçekten veren ve bunu hisseden sevgiyi tanır ve hisseder. herkese iyi geceler.
şu sıralar beni sarıp sarmalayan; kir ve pas tutmuş kalbimin delicesine atmasını sağlayan ve hiç olmadığı kadar özlem duymama sebep olan enerji ve duygu bütünüdür.
(bkz: exergy)
Bir tek aşk yoktur acıya garketmesin
Bir tek aşk yoktur kalpte açmasın yara
Bir tek aşk yoktur iz bırakmasın insanda
Ve senden daha fazla değil vatan aşkı da
Bir tek aşk yok yaşayan gözyaşı dökmeksizin
Mutlu aşk yoktur ama
Böyledir ikimizin aşkı da...
Bu mudur...budur.
karşılıklı ise güzel karşılıksız ise hayatını biteren olay.
ilk ''gerçek'' sevgilinin ruhuna kadar inmek olanaksızdır.

2,3,4 sonunu getirene kadar matruska gibi bir alt tabakaya inersiniz, en derine indiğinizde ise bu aşktır ve iki kişide bunun farkındadır.
--spoiler--
aşk köprü kurmaktır. insanlar köprü kuracakları yerde, duvar ördükleri için yalnız kalırlar.
--spoiler--
(bkz: isaac newton)
aniden. birdenbire, beklenmedik olandan...
beklemeyene: dilegelen bir dünya.
vahiy gibi, en çok ona benziyor.
baharın karnını öptüğüm rüya.

o yüzden "ayak"landım, yukarı ağdım.
sana vardığımda ağlamam bundan...

adını andığımda sıcak akıyor bütün nehirler
dünyayı dolduran sözü olduran o.
ve ben ne desem şimdi, benden değiller.
hâlâ soruyor musun bana, aşk ne demek:
o en "bir" ve "tam" olana yürümek.

durup durup geçmesin içinden ağlamak
dur, neden ağlıyorsun canım,
yetmez mi ikimize bir sağanak..

(bkz: birhan keskin- aşk)
cemal safinin dediği gibi yasanmadan çözülmeyen sır benim.....tek hece ask
Klitoris'ten kalbe giden yolda, duygulu nefes atışmasına aşk denir.
© copyright 2005 - 2026