bugün

(bkz: #9661668)

bu entaride sadece hrant dink için çok hassas olan bazı insanların pkk'nın öldürdüğü yüzlerce insan için hiç de hassas olmadığı çelişkisine dikkat çekilmiştir.

entaride ogün samast'a övgü yoktur. bunu görmemek için ya IQ nun 15 ten düşük olması, ya da solcu olmak lazım. tıpkı içindeki pisliği nickaltıma boşaltan arkadaş gibi.

beni izlemeye devam edin efendim. bendeniz bu adamların ayaklarına her fırsatta basmaya devam edeceğim.
tasarlayarak suçsuz bir adamı kafasından vurmakla polise taş atma aynı şey değil deyince sizi bir anda kürtçü yapıp olayları çarpıtmakla suçlayan kişi. aslında cevap vermek istemiyorum çünkü her an ermeni, vatan haini, ateist ya da ne bileyim mecusi falan ilan edilebilirim kendisi tarafından.

her solcuyu kürtçü diye yaftalaması da ayrı bir olay tabi. ogün samast'ı savunuyorum dese her şey tamam olucak da, orda da yan çiziyor.

ha unutmadan, pkkyı savunan hakkarili ne kadar suçluysa, istanbullu da o kadar suçludur. nüfus cüzdanında yazan şehre göre ayrılmaz insanlar, kafa yapısına göre ayrılır. ogün samast'ı savunanlar kadar savunmayan trabzonlular da vardır. tıpkı pkkyı savunan diyarbakırlılar kadar savunmayan diyarbakırlıların da olduğu gibi.
(bkz: #9768407)
kendi yandaşlarının pisliğini solculara yıkarak aklamaya çalışan faşist,ogün samast ve kenan evren hayranı tip.
yukarıdaki sıralamada mehmet ali ağca ve tecavüzcü coşkun unutulmuş. kalbim kırıldı valla.
(#9878206) bahsettiği kişi ben isem eğer okuduğunu anlamayan biri olduğunu düşüneceğim yazardır. şayet serap'ın ölümü de hrant'ın ölümü ya da ceylan'ın ölümü gibi içimi yakmasaydı eğer söz konusu entry'i yazmazdım zaten ancak bireysel tepkimi 'arbutus unedonun samimiyet eşiği'ne göre belirlemek zorunda olduğumu düşünmüyorum. ne insanların samimiyetini ölçmek birilerinin haddine düşmüştür ne de serap eser birilerinin tekelindedir. serap'ı kendi haklılığını kanıtlamak için sadece bir istatistiksel veri olarak görmek ise onun ölümünden nemalanmaktır, ve evet ahlaksızlıktır.
yine nickaltıma sıçmışsın. (#9878702)

bir kere bu tartışmanın yeri bu başlık değil serap eser ile ilgili başkıklar. ama sen tipik bir solcu refleksiyle kişisel saldırı / karalama yolunu seçmişsin. madem öyle, cevabını burada alacaksın.

önce "serap hrant gibi planlı bir şekilde katledilmedi" demişsin. a gerizekalı, o kızcağızın ölüm emri "liderimizin cezaevi koşulları kötü, arkadaşlar şehirlerde eylem koysunlar" diye dağdan gelmedi mi? emri alan senin o kürt kopili kankilerin bir akşam önceden molotofları hazırlamadı mı? ertesi gün durakta pusuya yatmadılar mı? gırtlağına kadar dolu bir belediye otobüsüne sallanan molotofun bazı insanları öldürebileceğini bilmiyorlar mıydı?

sen bilmiyor musun a hayvan?

bu planlı şekilde katletmek değilse planlı şekilde katletmek nasıl oluyor? üç kuruşluk sokma aklınla kimi kandırıyorsun sen?

ama o kürt kopilleri birilerini öldürseler bile senin gibi solcular tarafından hemen arkalanacaklarını gayet güzel biliyorlar. "taş atan çocuklar" yasasını mega-sosyalist ece temelkuran ablaları ittirmedi mi? sen burada -aklın sıra çaktırmadan- onları savunmuyor musun "canım kazayla olmuş" diye.

bunu söylerken maskenin düşüp arkasındaki sırtlanın görünmediğini mi zannediyorsun?

gecenin yıldızı ise "kendi ideolojisinin sınırladığı düşünebilme kapasitesi" cümleciği. bak burası doğru işte, ama senin için. zira sen solculuğun varettiği bir yaratıksın. sıfır IQ'nun üzerine solculuğu koyup biraz da arkadan gaz pompalayınca ortaya sen çıkıyorsun. onun için benden sana tavsiye solculuğa dört elle yapış. zira senden solculuğu çıkarırsak geriye bir hiç kalır.

örgüt bildirileri vasıtasıyla sokulmuş aklınla ona buna faşist diye havlıyorsun. onlar da sana "hoşt" diyorlar.

yazdıkça sinirleniyorum, daha yazmayacağım.
(bkz: #9885356)

sorduğum soru çok basit:

-> hrant dink'in katilleri çocuk mahkemesine gönderilince gösterilen tepki neden serap eser'in katilleri aynı mahkemeye gönderilince gösterilmiyor?

sırasıyla ogün samast hayranı, kenan evren hayranı, ağca hayranı, göebbels hayranı, faşist ilan edildik. fakat sorunun cevabı hala ortada yok. bari ben (seviyene inip) senin yazdıklarına cevap vereyim:

1) <alıntı> serap'ı bayraklaştıranların hrant dink'i, musa anter'i ve daha binlercesini bilerek, isteyerek, planlayarak ve kasten öldürdü. <alıntı>
"serap'ı bayraklaştıranlar" dan serap eser için üzülenler kasdediliyor her halde. çünkü serap için hrant dink ile kıyaslanabilecek bir bayraklaştırma kampanyası yürütülmedi. mesela sözlükte hrant dink le ilgili 101 başlık var. buna karşı serap eser ile ilgili 14 başlık açılmış.
Anlayabildiğim kadarıyla serap eser'e üzülen insanların hrant'ı "bilerek, isteyerek, planlayarak ve kasten öldürdü"ğünü iddia ediyorsun. sakin olmaya çalışarak soruyorum: bu konuda elinde mahkeme kararı filan gibi bir şeyler var mı? yoksa kafan iyi mi?

2)faşistler hep "mağdur" muş. merak etme, mağduriyetin ekmeğini siz komünistler kimseye yedirmezsiniz. iki kadeh içince "biz bedel ödedik ama.." diye zırlamaya başlarsınız. ilaveten (bkz: hrant dink in ayakkabıları) ki başlı başına bir acındırma ve reklam klasiğidir.

3)<alıntı>serap eser eylemi salt hümanist duygularla değil, seçtiği hedef bakımından da mahkum edilmelidir, politik taleplerinden dolayı değil.<alıntı>
zannederim burada "serap eser'in yakılması dile getirdiği politik talepler açısından doğrudur" diyorsun. bu arada hrant'ın öldürülmesi "cinayet" ama serap'ın öldürülmesi "eylem", öyle mi?

sonuç; sen bir öncekinden de aşağılıksın.

sonradan gelen edit: entarinin başında külliyat filan demişsin. o külliyat senin gibi beyinsizlerin olmayan beynini yıkamak için var.
Ulu(uuuuuu) yazarımız. Ogün Samast hayranlığı yüreğinde zerre insan sevgisinin olmadığının kanıtı. Ee tabi o da sadece havlayan cinsten. (bkz: it ürür kervan yürür).
yüreğinde insan sevgisi vardır. kürtçü ve yalaka solcu sevgisi yoktur. bu gruplar "insan" kelimesinden sadece kendilerini anladıkları için onu "insan sevgisi yok" diye bilebilirler.
ilaveten, eğer "insan olmak" tan solcu ve kürtçü olmak kastediliyorsa kendisi köpekliğe fittir.
köpekleri solculardan çok daha zeki bulduğu kesindir.
her defasında aklıma kemal sunal ın faşist tarifini getiren bir çeşit kurtçuk.
(#12049487) entry si ile gerçekleri anlatmış yazar. kendisine kurtçuk diyenler apocukların kıçlarını yalamaya devam etsin.
severek okuduğum kandaş yazar.klavyesine kuvvet.
(bkz: sırrı süreyya önder/#12071985)

peki senin halkın kendi kaderini tayin hakkı konusundaki cahilliğin ve ezilenlerin sınıf kardeşliğine karşı takındığın oligarşi yardakçısı tavrın bu yazının neresine konulacak? bir halkın benliği 80 yıldır emperyal yöntemlerle sömürülürken sen o halkın üretim artığına çöreklenip onları ezmedin mi? o halde şiddet kullanan bize daha fazla ezemezsin diye baş kaldıran mıdır? yoksa halk damarlarına çöreklenen kan emiciler mi?
Siyasi bilgisi ordinaryus derecesinde,bilgilerini paylasirken en zit goruslu insani bile kisisel onyargilarindan dolayi alinmadigi veya at gozluklu olmadigi surece kirmayan olgun,ileri goruslu yazar.ilgiyle takip edilmekte.
(bkz: #12072229)

"....senin halkın kendi kaderini tayin hakkı konusundaki cahilliğin...."

kültürün, bilginin ölçü birimi sen misin?

"...ezilenlerin sınıf kardeşliği....."

pkk'lı "ezilen" lerin öldürdüğü insanların neredeyse tamamen beş parasız türk "ezilen" lerinden oluştuğu gerçeğini düşünerek "ezilenlerin sınıf kardeşliği" lafının ne denli kolpa olduğu gerçeğine kendi başına da ulaşabilirsin. fakat aman yavaş yavaş düşün, o ezbere alışmış sosyalist beynin zedelenmesin.

"..oligarşi yardakçısı..sen o halkın üretim artığına çöreklenip onları ezmedin mi ..halk damarlarına çöreklenen kan emiciler..."

solcuların standart "mahkum eden hakim" üslubunu pek seviyorsun anlaşılan. yanlız "analiz"inden etkilenebilmem için marksist artık değer teorisini kabul etmiş olmam gerekiyor. ben ise bu her yerde çuvallamış, milyonlarca kişiyi öldürmüş, 1880'lerden beri neredeyse hiç gelişmemiş, ama bir sürü katile rant yedirmiş sürü ideolojisini benimsemiyorum.
daha basitleştirerek, örnek vererek açıklayayım: müslümanlığa inanmayan birini kuran-ı kerimden delil göstererek ikna edemezsin.
esip üfürüyorsun ama daha en basit tartışma kaidesinden habersizsin.

"..halkın kendi kaderini tayin hakkı..."
hah, bak işte burada anlaştık. pek yakında biz türkler kendi kaderimizi tayin hakkını kullanacağız ve sizi dicle'nin ötesine postalayacağız. güneydoğu anadolu çöllerinde iran ırak suriye ve türkiye ile kuşatılmış olarak kendi kaderinizi tayin edersiniz artık.
kendi sayfasında esip gürleyen sığ ve biçare insan. sen önce iki elinle bir organını doğrult sonra başka milletleri kendi topraklarından etmek gibi faşist fikirlerini uygulamayı denersin.

ona da kendi kaderini tayin hakkı denmez etnik temizlik denir. cahil.
nickaltına davetsiz damlayıp esip üfürme denemelerinde bulunan solcu, kürtçü ve entelleri layık oldukları şekilde ağırlar

gene de sayelerinde yepyeni bir solcu çifte standardı öğrendim.

kekoların türkere "topraklarımdan çık" demesi = kendi kaderini belirleme hakkı, sosyalizm mücadelesi.

türklerin kekolara "topraklarımdan çık" demesi = etnik temizlik, faşizm.
sırrı süreyya önder in milletvekili seçilip meclisin yolunu tutması belli ki zoruna gitmiştir. sırrı süreyya nın arkasından böyle küfürler ediyorsa( ki gördüğüm kadarıyla bir anasına sövmediği kaldı) 36 blok adayı nın meclise girmesi durumunda intiharı düşünmüştür garibim. yazık, çok üzülüyorum ben bu çocuğa*.

edit: tamam la bir insan ezikliğini bu kadar belli etmez ki.
kendinden bahsederken, sıradan bir palavracının kendisi hakkında böbürlenmesini andıran durun durun hatta bizzat o palavracının kendisi olan yazar. misal:

"nickaltına davetsiz damlayıp esip üfürme denemelerinde bulunan solcu, kürtçü ve entelleri layık oldukları şekilde ağırlar."

böbürlenme bilo. elbet bir gün oportünismden ayrışıp sınıfınla dayanışmayı öğreneceksin. sen öğrenmezsen çocukların onlar da öğrenmezse torunların bunun acısını ve kara lekesini taşıyacak. keko diye faşistçe aşağıladığın insanları, kendi faşist benliğince anlamaya çalışıyorsun şuan. sana göre bir mücadele sadece milliyetçi olabilir. kürtlerde kürtçülük yapıyor gibi geliyor sana ama elbet bir gün millet diye bir şeyin olmadığını insanların tek dayanışmasının sınıf dayanışması olduğunu anlayacaksın. o zaman kültür devrimi gerçekleşecek. o zamana kadar hariçten gazel okumaya devam et. yok asarız yok keseriz. bunlarla ancak etrafındaki üç beş avareyi avutursun. üç beş faşist espri yaparsın ona da üç beş kişi güler. bir bok bildiğini sanıp böbürlenirsin. hayatında serçe vurmadığın halde vatan millet sakarya deyip insanları ölümle tehdit edersin. senin için kadın sahip olunan bir maldan başka birşey olmadığı için komünist kadınların orospu olduğunu düşünürsün. ömrü hayatın boyunca sermaye sahiplerinin verdiği üç beş kuruştan başka varlığın olmadığı halde özel mülkiyet diye götünü yırtarsın. ömrü hayatın boyunca tüketmekten başka birşey yapmayıp lümpence yaşarsın. o zamana kadar böyle devam et oportünisme bulaşmış ortayolcu.
sevgili chazsmyr dhuunyl,

yukarıdaki entarine cevap vermeyi gerekli görmüyorum. yanlız yanlış yaptığın iki noktayı düzeltme ihtiyacını hissettim:

<---alıntı----->
..komünist kadınların orospu olduğunu düşünürsün.
<---alıntı------>

yanlış güzelim. ben kadın erkek ayırmadan bütün komünistlerin orospu olduğunu düşünürüm. zihinsel orospu.

<--alıntı--->
.yok asarız yok keseriz....insanları ölümle tehdit edersin.
<--alıntı--->

200 küsur öğretmeni ben öldürmüşüm gibi konuşuyorsun. oysa katiller senin yoldaşların değil mi?
hem devrimci şiddet diye bişi vardı, n'oldu ona?

sol sloganlar savurarak kendini entellektüel olarak pazarlamanın devri geçti. 68 li ve 78 li abileriniz oralardan çok etmek yediler, çok kız götürdüler. bazıları solculuğun rantı sayesinde iyice semirdi. en klasik örneği sinan çetin'dir. daha az bilinen örneği bülent forta'dır. fakat malesef ülke gelişiyor. insanlar eskisi kadar kolay kanmıyorlar.

yazdığın şeyler ilgimi çekmiyor. zihinsel olarak oldukça sığ, fakir olduğunu düşünüyorum. belki yanlış düşünüyorum ama şu anda düşüncem bu yönde.

başlığımın altına bir daha yazmamanı rica ediyorum.
büyük ihtimalle forum yazarıdır kendisi. ha unutmadan, eğer ki bütün komünistler orospuysa bu gibiler de orospu çocuğudur demek isterdim ama sözlük kuralları yüzünden diyemiyorum ne yazık ki. artık anlasın kendisi iki gramlık aklını zorlayarak bu akıl fukarası trollzade.
(bkz: liberalleri solcu sana davar)
(bkz: sinan çetin)
(bkz: bülent forta)

aga sen birşeyler öğren ondan sonra yazarım buralara birşeyler. misal:

(bkz: dursun karataş)
(bkz: sinan kukul)
(bkz: sibel yalçın)

orospu da ortayolcuların analarıdır. zira mal gibi alınıp satılırlar. erkek [pezevenk] olmadan da sosyal statüleri yoktur.
ırkçının feriştahıdır.