bugün

arbutus unedo

kendinden bahsederken, sıradan bir palavracının kendisi hakkında böbürlenmesini andıran durun durun hatta bizzat o palavracının kendisi olan yazar. misal:

"nickaltına davetsiz damlayıp esip üfürme denemelerinde bulunan solcu, kürtçü ve entelleri layık oldukları şekilde ağırlar."

böbürlenme bilo. elbet bir gün oportünismden ayrışıp sınıfınla dayanışmayı öğreneceksin. sen öğrenmezsen çocukların onlar da öğrenmezse torunların bunun acısını ve kara lekesini taşıyacak. keko diye faşistçe aşağıladığın insanları, kendi faşist benliğince anlamaya çalışıyorsun şuan. sana göre bir mücadele sadece milliyetçi olabilir. kürtlerde kürtçülük yapıyor gibi geliyor sana ama elbet bir gün millet diye bir şeyin olmadığını insanların tek dayanışmasının sınıf dayanışması olduğunu anlayacaksın. o zaman kültür devrimi gerçekleşecek. o zamana kadar hariçten gazel okumaya devam et. yok asarız yok keseriz. bunlarla ancak etrafındaki üç beş avareyi avutursun. üç beş faşist espri yaparsın ona da üç beş kişi güler. bir bok bildiğini sanıp böbürlenirsin. hayatında serçe vurmadığın halde vatan millet sakarya deyip insanları ölümle tehdit edersin. senin için kadın sahip olunan bir maldan başka birşey olmadığı için komünist kadınların orospu olduğunu düşünürsün. ömrü hayatın boyunca sermaye sahiplerinin verdiği üç beş kuruştan başka varlığın olmadığı halde özel mülkiyet diye götünü yırtarsın. ömrü hayatın boyunca tüketmekten başka birşey yapmayıp lümpence yaşarsın. o zamana kadar böyle devam et oportünisme bulaşmış ortayolcu.