bugün
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle17
- sözlüğün kapanması4
- kumburgaz plajına gidecek olan gence tavsiyeler8
- su tabancasından su içen çocuk3
- burçlara inanmak3
- blackberry6
- anın görüntüsü15
- estetik ameliyat olan kişiyi ziyaret etmek2
- sebahattin şirin14
- sözlüğün en tipsiz kız yazarı6
- esrar içip müzik eşliğinde sevişmek8
- yakışıklı erkek görünce verilen tepkiler2
- kalp krizi8
- çerçeve yasa23
- arkadaşlar bana müsaade2
- bir erkeği yakışıklı gösteren 3 şey3
- hiçbir servet zamanı satın alamaz11
- eksi oy alan tanımları siliyorum2
- sözlük yakışıklıların fotoğrafları9
- kırathanede one more cup of coffee dinlemek2
- apo piçtir piç kalacak12
- hangi film karakteri olmak isterdiniz3
- ultravesti tiribün liderinin gözaltına alınması3
- malum takımın azalarak bitecek olması6
- romelu lukaku7
- kova burcu2
- eski türkiye5
- herkes öldüğü hal üzere diriltilecektir2
- z jenerasyonunun önceki nesilden az zekalı olması4
- bu plak para eder mi3
- profilini gizli tutma nedeni9
- numan kurtulmuş3
- rabbin sana verecek ve sen hoşnut olacaksın2
- milliyetçi faşistlerin pkk biter korkusu12
- aslolan fenerbahce dir andavalı4
- ırkınızı seçme şansınız olsaydı6
- aslolan fenerbahce dir vs frank lucas3
- türk milletine kurulan pusu7
- ipsala vs kapıkule2
- allah'ın delili hazreti mehdi5
- ümmetçilerin vatan sevgisi5
- 1 milyon dolar ama sözlükte nude'un dolaşacak5
- true'nun sözlüğe küsmesi6
- en sevdiğin eşofmana çamaşır suyu dökülmesi5
- mel melin palavra sıkması7
- ismet'in domuz çukulatası getirmesi7
- poğaca ile kahvaltı yapmak8
- akp iktidarının yaptığı en önemli hizmet6
- kendi doğum gününü unutmak3
- 73 yıllık sigara2
bir çok psikiyatrik rahatsızlık için kullanılabilen ilaç grubudur. mesela depresyon gibi. bazen gereksiz olur, bazen kötünün iyisi olur, bazense kaçınılmaz olur. iyileştirir mi? her zaman değil ama çoğu zaman demek daha doğru bir yaklaşım olur.
darmadağın olan bir hayatı toparlamanın ilacıdır.
rüküş yapar.
ve
yılanın küçükken ezilir başı.
rüküş yapar.
ve
yılanın küçükken ezilir başı.
hepsi aynı kafayı yaşatıyor sankı birbirinin genetık kopyasını yapmışlar
yan etkılerı bıle aynı
paxıl yutup ertesı gun lustralı kakalasan paxıl dıye kesınlıkle anlamaz.
yan etkılerı bıle aynı
paxıl yutup ertesı gun lustralı kakalasan paxıl dıye kesınlıkle anlamaz.
icat edenler sahabe efendilerimize cennette komşu olacaklardır.
11 senedir kullanıyorum zaman zaman bıraktığım oldu ssri grubu antidepresanlar güvenlidir bağımlılık yapmaz doktorların zaten ilk tercihidir bunlara örnek;
Lustral
Paxil/paxera
Cipralex
Prozac
Cipram
sadece bırakırken yavaş yavaş doz azaltılarak bırakılır ki çekilme sendromu( yoksunluk) yapmasın.
Bu ilaçları gerçekten ihtiyacınız varsa kullanın sevgilimden ayrıldım bunalımdayım,kimse beni sevmiyor gibi dert sandığınız geçici durumlar için kullanmayın gündelik hayatınızı sürdüremeyecek durumda iseniz ve bu durum en az 3 aydır sürmekteyse doktor yardımı almanız gerekmekte.alternatif çözümler fayda etmez melisa çayı içerek anksiyeteyi ya da panik atağı depresyonu anlatamazsınız önce bunun ayırdına varın yardım almanız gerekiyorsa doktora başvurun kocakarı ilaçları ya da sacmasapan telkinler hiç bir işe yaramiyacaktir.
Edit:yukarıda bahsetmiş olduğum ssri grubu hiçbir antidepresan şeker hastalığı kalp krizi ve ya felç yapmaz prospektusundede öyle bir ibare yoktur .
Lustral
Paxil/paxera
Cipralex
Prozac
Cipram
sadece bırakırken yavaş yavaş doz azaltılarak bırakılır ki çekilme sendromu( yoksunluk) yapmasın.
Bu ilaçları gerçekten ihtiyacınız varsa kullanın sevgilimden ayrıldım bunalımdayım,kimse beni sevmiyor gibi dert sandığınız geçici durumlar için kullanmayın gündelik hayatınızı sürdüremeyecek durumda iseniz ve bu durum en az 3 aydır sürmekteyse doktor yardımı almanız gerekmekte.alternatif çözümler fayda etmez melisa çayı içerek anksiyeteyi ya da panik atağı depresyonu anlatamazsınız önce bunun ayırdına varın yardım almanız gerekiyorsa doktora başvurun kocakarı ilaçları ya da sacmasapan telkinler hiç bir işe yaramiyacaktir.
Edit:yukarıda bahsetmiş olduğum ssri grubu hiçbir antidepresan şeker hastalığı kalp krizi ve ya felç yapmaz prospektusundede öyle bir ibare yoktur .
günümüzde müptelası çoğalmıştır.
Yolda görsem tanımam. Şeklini rengini bilmem.
şeker hastalığı yapar ve kanın pıhtılaşmasını sağlayarak kalp krizi ve felç gibi hastalıklara davetiye çıkaran ilaç türü. bütün antidepresanların üzerine açıkça yazıyorlar.
gösterseniz nedir bilmem isimleri nedir nasıl birşey hiç bilmem.
Parol niyetine dağıtılır olmuştur.
Şekerle antidepresani bir tutan cahil arkadaş okuduğunu anlamıyor musun kıt mi desem ne desem.
psikolojik sorunları tedavi etmek için kullanılan ilaçlar.
antidepresanlar bağımlılık yapmazlar. psikolojiyede oldukça faydalıdır lakin. diyabet ve damar tıkanıklığı riskini arttırdığı için mümkün olduğunca az kullanılmalıdır. onun dışında kalıcı bir zararı yoktur.
Sevgi vermez.
intihar riskini arttırmaktan başa bir boka yaramayan ilaçlardır.
Yav antidepresanlar diyabet, damar tıkanıklığı falan yapmaz.
Öyle bir şey yok.
Öyle bir şey yok.
2020'de Türkiye'de 54 milyon antidepresan satılmış. Bundan 10 yıl önce 10-12 milyon kutu satılırken bu süreçte 5 katına cıkmış.
Siyaset, hayat şartları, eskiye nazaran psikiyatri veya psikoloğa gitmenin artık anlaşılır olması gibi etkenler bunu arttıran nedenler.
Siyaset, hayat şartları, eskiye nazaran psikiyatri veya psikoloğa gitmenin artık anlaşılır olması gibi etkenler bunu arttıran nedenler.
Bu hapların yüzünden, hayatım cehenneme döndü.
aynı zamanda geç boşalmama da sebep olan ilaçlardır.
not: tavsiye değildir.
not: tavsiye değildir.
depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlara verilen isim.
çok sayıda yan etkisi olan ilaç türü.
ilk kullandığım zaman çok mutlu ediyordu, herşeyin güzelleştiğini sanıyordum. Zaman geçtikçe etkisini yitirdi, herşey sıkıcılaştı benim için.
Depresif bozukluklar, anksiyete bozukluğu, travma sonrası stres bozukluğu ve obsesif kompulsifte kullanılır. 5 çeşittir.
Monoamin oksidaz inhibitörleri
Trisiklik antidepresanlar
Selektif seratonin geri alım inhibitörleri
Selektif noradrenalin geri alım inhibitörleri
Seretonin antogonist ve geri alım inhibitörleri
Monoamin oksidaz inhibitörleri
Trisiklik antidepresanlar
Selektif seratonin geri alım inhibitörleri
Selektif noradrenalin geri alım inhibitörleri
Seretonin antogonist ve geri alım inhibitörleri
Hayatimda ilk kez kaynatasi grubundan olan Dideral ilaci ile yoluma devam ettigim ilac grubu . Kalp ritim ilaci ama patlayan anksiyeteyi yumusatti. Daha 2.hap ama.
Depresyon haplari bagimlilik yapabilir, dikkatlice doktor kontrolunde kullanilmalidir.
Depresyon haplari bagimlilik yapabilir, dikkatlice doktor kontrolunde kullanilmalidir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar