bugün

/400
Ankara demek Türkiye nin başkenti demektir bu bir gerçek.
Onun dışında diyecek bir şey yok. Bir süreliğine iş dolayısı ile mecburen kaldığım ve bu süre boyunca gezmek bile istemediğim bir şehirdir.
işim dolayısı ile iyi insanlar ile de tanışmadığım değil.
Seven sever, sevmeyen sevmez.
Her yer bina,kasvet hiç sevmedim
yaklaşık 3 ay önce taşınmış olduğum şehir. istanbuldan daha az kaotik. insanları daha medeni gibi istanbula göre. trafiği bir tık daha az. ama deniz yok , boğaz da yok.
iç anadoludaki çankırı,kırşehir,yozgat gibi şehirlerden çok fazla göç alan şehirdir. Şive, tavır olarak sert, hatta bazı durumlarda da oldukça kaba, saba insanların ikamet ettiği şehirdir. istanbul ya da ege şehirlerindeki kibarlığı, naifliği bekleyenler beklediklerini bulamayabilir. Welcome to angara gardaş.
corona olmasaydı bugün orada olacağım şehir, başkentim.
müthiş bir belediye başkanına sahiptir.
(bkz: mansur yavaş)
Burada üniversite kazanıp, şehir ve yaşam hakkında bilgi edinmek isteyen olursa seve seve yardımcı olurum.
Ankara'nın Denizi yok diye dalga geçenler su camışlarıdır.
denize kıyısı olmasa da çok güzel bir şehirdir. insanların sırf deniz var diye sevdiği istanbula göre daha düzenli ve güzeldir. daha da önemlisi başkentimizdir.
Ankara'nın denizi yok diyenler gereksiz tespit yapanlardır.

Zira kimse var demiyor.
Bir ara etimesgutta bir kaç hafta arkadaşta kaldım.
Ankara ayazı harbi farklıymış,götüm düştü lan o derece soğuktu.
çok soguk bır yerdır kendısı her anlamda Gri şehir derler 6 yıl gıttım geldım oraya pek sevmem ankarayı.istanbuldan sonra pek çekici gelmiyor.
Coronada istanbulu 2ye katlayan sehir. Ankara oyun havasi hep bunlar.
Garip bir büyüsü olan şehir. insan öZlüyor.
40 derece. işi olmadan sokakta gezenin aklı yok.
geçen birileri eylül geldi, sonbahar ımmh diye romantizm kasıyordu burada. onlar şu an ne düşünüyor acaba.
Gerçek bir Ankaralı Eylül ayında da yanacağını bilir.
Evet yanıyoruz. Hem sıcaktan hem de virüsten.
Varsın denizi olmasın, varsın bozkırın ortasında olsun ankara samimidir, cana yakındır. Istanbul'da deniz olsa ne olur sanki hepsi şile sahilinde denize giriyor. Yazın güneyde batıda 34 plakadan geçilmiyor. En azından ankara daha yakın bu yerlere. Ayrıca deniz olmasada deniz gözlü bir yiğit yatıyor orda. Bu bile sevdirir ankara'yı.
kimdi o sıcakta virüs yayılmaz diye. 1 haftadır 40 derecelerde yanıyoruz bu virüs her türlü artıyor. dikkat edelim!

t: virüsün deli gibi kol gezdiği canım şehrim.
belediye başkanlığını Mansur Yavaş alalı 1 yıl 4 ay 26 gün oldu. Hala burada belediye başkanı Melih Gökçek yazıyor. çok geriden geliyorsun sözlük...
Kısa bir tatilden sonra dönüş yaptığım şehir. Ortalık karışık. Yarın iş başı yapıcam. Bakalım bizi ne bekliyor.
Ankara anılarla dolu mutluluk kokan toz pembe Ankara. Hani atalar der ya insanın doğduğu yer değil doyduğu yerdir memleketi diye işte o doyulan yer Ankara. Her şeyin bir o kadar masum ,bir o kadar temiz olduğu Ankara. Tekrar yaşamak istediğim tek şehir, belki o heyecanı bulamayacak olsamda!. Ama şu da bir gerçek hayatınızı kirleten, dünyaya puslu bakmanıza sebep veren insanlar olduğu müddetçe her şehir karanlık, pus, kabus dolu. Mesleğinin zirvesini yaşasanda ,insanlar hayran hayran baksalarda sana, çok sevilen bir insanda olsan hayatta , yinede alamaz senin yerini kimse Ankara!
Ah ankaram ya <3
Covidli kekim <3
görsel
Esiyooorr. Balkonda titanik yapıyorum kendi kendime.
Mikail duydu sesimizi.
Hem engelli, hem de yetim olan bir kardeşimiz sokakta kalmasın diye ona ev tuttuk.
Fakat evin içini doldurmak konusunda sorun yaşıyoruz. Elinde fazla eşyası olan ve hayrına vermek isteyen varsa talibiz. Yer dikimevidir. Duruma göre araç tutup eşyayı alabiliriz.
© copyright 2005 - 2026