bugün

/41
ölüm haberi her kimin olursa olsun beni sarstı. Ama ölüm haberi sayesinde de onu tanıma fırsatı buldum.
ölüm sadece popüler olunca mı sol frame'de kendine yer buluyor, yoksa uuserlar magazinden başka hayat mı tanımıyor sorunsalını bana bırakmış ölü şarkıcı. evet ölüdür, tıpkı norveç'te katledilenler gibi, tıpkı görevi başında katledilenler gibi, tıpkı kendi yolunda giderken bir tır tarafından katledilenler gibi, tıpkı cahillik ve tedbirsizlikler yüzünden boğulanlar gibi. bu ölümlerin hepsi bu hafta sonu yaşandı ama varsa yoksa amy ki o da kendini öldürmüş. diğerlerinin hepsinin altında toplumsal sorunlar, ciddi meseleler var. yeni nesiller için de çözüm üretilmesi gereken sorunlar bunlar ama burada çoğunluk magazin derdinde. tamam o da konuşulsun ama diğer ölümlerle ilgili de birşeyler söylensin, tartışılsın. bende yazmıyorum evet ama yok ki öyle bir ortam yazayım. yazmak olmak için de yazılmaz ki. ortam burada, o yüzden buraya taşıyorum sorunu. ayrıca burada amy amy diye zırlayanlardan çok daha uzun süredir tanıyorum ben o kadını, sinema ve müzik bilgim gayet iyidir. sesini de kim olduğunu da albümlerini de çapını da gayet iyi biliyorum ama su yolunda kırıldı işte testi. sırf popülerdi diye, sırf sesi güzledi diye, sırf şarkılarıyla kederlendik diye neden sadece amy amy diye zırlayayım ki? sözlüğe haksızlık yapmayayım twetter'da da durum aynı aslında. çünkü herkes kolayına kaçıyor, amy'yi yazmak kolay ama diğer konularda yazmak biraz birikim, biraz düşünce, biraz glikoz yakmayı gerektiriyor.
değişik bir şekilde 27 yaşında ölen ünlüler kervanına katılan bir başka ünlü. Doyumsuzluğun verdiği çıkmazdan çıkamayıp ölümün kapısını çalmıştır ve içeri alınmıştır.
Ebesinin kukusunu tersten görmüştür öbür tarafta muhtemelen.
(bkz: amy götü dağıttı)
ölümü magazin meraklısı gençler kadar, sosyal meselelere kafa yormakta olan duyarlı vatandaşlarımızın da ilgisini çeken mutsuz kadın.

bence son konser görüntülerinde alkollü olduğu veya uyuşturucu kullandığı doğrudur ama o hallerine sebep değil. yıllardır alkolün, uyuşturucunun dibine vurup öyle çıkıyor zaten sahneye, sahnede çekerken görüntülerini bile izlemedik mi? orada niye bozmuyor kendini? seyircisini yumruklayacak kadar kafasının iyi olduğu bir konser görüntüsü de izlemiştim orada da bir yandan yumruk sallıyor, diğer yandan şarkısını söylemeye devam ediyordu.

Belgrad konserinde ise olaylar başka, alkol veya uyuşturucunun etkisi değil, kadın resmen tırlatmış, bildiğin deli var sahnede gömleksiz. taa 2008 yılında aşırıdoz dan hastaneye yattığında hakkında çıkan haberlerde beyninin büyük hasar gördüğü yazıyor zaten. o zamandan bu zamana kadar beyni tamamı ile bitmiş olmalı. belgrad konserlerindeki tavırları sarhoş, seyircisine saygısı olmayan sorumsuz bir sanatçıya ait değil, o konser görüntülerinde kadın hasta, delirmiş, aklını yitirmiş halde. ara ara kim olduğunu hatırlayıp ağlamaklı oluyor, sonra aniden saçına başına tutuluyor, kollarını kaşıyor falan offf yani içim parçalandı lan.

hakkında ne zaman öleceğine dair site açılmış ' http://www.whenwillamywinehousedie.com'; ülkemizde ve tüm dünyada sevenleri öleceğini hissetmiş, öleceği her yerde konuşulmuş, doktorları, annesi,babası hatta kendisi bile söylemiş ve ben de dahil onu en az 1 kere gören herkesin aklına gelen bir son. milyonlarca insanın gözü önünde bu kadar açık ve net bir şekilde böylesine bir drama daha önce izlemedim. ' edith piaf ' ın hikayesi de beni bu derece etkiler ama amy winehouse gerçeğini tüm çıplaklığı ile izledik. bizim dönemimizde, hepimizin gözleri önünde yaşandı herşey. kadın kendini saklamadı, en beter hallerini izledik neredeyse milyonların gözü önünde can çekişip öldü. kimse kendi tercihi demesin, sarhoş halde araba kullanmaya kalkan adam hatalıdır ama onu görüpte durdurmayanlar da hatalıdır, kendi istedi, bindi gitti diyemezsiniz, sarhoş adamdan mantıklı bir hareket beklenmez. bir insan uyuşturucu kullanırken de mantıklı kararlar veremez
gerçi bir odaya kapatılıp, yatağa bağlansaydı da birşey değimeyecekti, sadece nefes alacaktı. son konser görüntülerinde beyninin bitmiş olduğunu görüyoruz, beynindeki hasar onarılamayacaktı, eli ayağı titremesin veya kendine zarar vermesin, nöbetler geçirmesin diye sakinleştirici ilaçlar, bir sürü haplar alacaktı, sonra o ilaçlar yüzünden kanser olacaktı, hem aklını yitirmiş, hem kanserli ve daha birçok hastalıklı bir hayat geçirip 45ini göremeden sefalet içinde ölecekti. birileri tarafından bir yatağa bağlanmadıkça kullandığı uyuşturuculardan kurtulma şansı yoktu, süpermen olsa kurtulamaz. insan nefsi ile böyle kuvvetli uyuşturucuların buluşması çok sakıncalıdır, kimse büyük konuşmasın, bizler bulaşmadıysak yarın çoluğumuz, çocuğumuz olacak. gavur da olsa kimseyi kınamamak lazım. kendisini bekleyen son yaşan bir ölü olmaktı. yaşasaydı da yaşayan bir ölü olacaktı.

hiç bir şey yapamadıysa şu hayatta milyonlarca genç kıza, kadına, adama ibret oldu. alkol ve uyuşturucu sayesinde dişlerinden, tırnaklarına kadar verdiği berbat görüntüler, iskelete dönmüş bedeni, yara bere içindeki cildi, kaybettiği şöhreti, çok paraya rağmen mutsuz oluşu bir çok genç kıza ibrettir. istese gözlerden uzakta takılabilir veya daha iyi görünmek için gayret gösterebilir, para saçabilirdi. gözlerden uzak, kimseye belli etmeden, sadece güzel pozlar vererek te takılabilirdi. o zaman bu kadar etkilenmezdik belki.

bir yandan kullandığı uyuşturucuların dozajını kaçırmadan, her zaman iyi görüntüler veren, genç kızlara ve genç adamlara gerçek anlamda kötü örnek, asıl yozlaştırıcı olan zibidileri düşündükçe amy çok harbi kız gibi geliyor bana. lady gaga veya rhianna veya demet akalın, hande yener yalanlarını örnek alacaklarına amy winehouse gerçeğinden ibret alsınlar daha iyi. yıllardır avrupa ve amerika da ''meth'' kullanımına karşı savaş veriliyor, caydırıcı kısa filmler çekiliyor, yardım dernekleri açılıyor. amy bu gibi projelerin bu güne kadar yaptıklarından fazlasını başardı, gençleri ciddi anlamda uyardı. amy gerçeğinden sonra uyuşturucu maddelerden ömür boyu uzak duracak gençlerin sayısı azımsanmayacak kadar azdır diye düşünmekteyim, en azından hiç denememiş olanları biraz daha uzaklaştırmıştır. yalan mı? müslüman inanışına göre amy cehenneme gitti, şahsen benim de inancım bu yönde, kendim de orada bir süre yanacağım zaten ama lady gaga ve rhianna giderse cehennemin taa dibine giderler gibime geliyor.
tamam ölünün arkasından konuşulmaz, gencecik yaşta öldü, çok üzüldük falan ama şunu da söylemeden edemiyeceğim.
şimdi rahmetli hani yıldız tilbe ye benzetiliyordu ya, işte keşke ölmeden önce o da muhabirin birine o... deseydi.
(bkz: yıldız tilbe nin muhabire küfretmesi)
Kafamı duvarlara vura vura dinlediğim, ölümü ile şoka girdiğim hatun. Güzel hatun hem de. Toprağın bol olsun Amy.
amy cehenneme gitmiş..

uyuşturucu ve alkol kötüymüş..

size bunlardan daha kötü olan bişi söliyim ,ahkam kesmek..

b. shaw'ın çok ilginç bi tespiti var.. idama giden adamı incelerken farketmiş ki , adam ayağındaki ağır postallara rağmen çamura basmamaya çalışıyor yolda yürürken.. o yolun sonunda ölüceksin lan ?! her yanın çamur olsa kaç yazar.. bi kaç adım sonra ölüceksin..

ben de mesela , intihar konusunu ne zaman düşünsem lan diyorum şimdi kendimi kesicem asıcam , annemler o görüntümü görüp üzülücekler pis mis durucam..

ölücem amk ama hala düşündüğüm şeye bak..

bi insan hayatı kolay vazgeçilen bişi değil.. acil serviste bulunanlar hak verecektir bana.. en vazgeçmiş adam bile , hayata devam etme gayretinde içgüdüsel olarak..

intihar , kendini öldürdü kadar basit değil.. sevgiliden ondan bundan vazgeçmek gibi değil..

bi hasta vardı , ağzından kanlar geliyo şok odasında her tarafı dik deşik , yaşı 80 kusur yaşadığı her an hemodiyalize bağlı kalacak.. acı somutlaşmış öyle bi durum..

kalp ritmi bozulunca , çırpınırcasına bakıp korkuyla nefes alarak doktorun bişiler yapmasını bekledi.. böyle anları yaşamayan bilmez.. hayat memat meseleri işte..

fakat bu kadın vazgeçti.. olay uyuşturucu alkol salak sevgilisi o bu değil.. dandik predispozan faktörler hepsi.. olay vazgeçmek.. ne düşündü neler gördü bilmiyorum.. fakat vazgeçti..

öldü gitti.. kadın demeye dilim varmıyo kızcağız.. hala arkasından örnek teşkil ettiğini , efendim ibreti alem yaşadığını konuşuyorsunuz.. eee eveet ?! sorun da bu kadının boktan bi hayatının olması.. ondan intihar etti zaten.. kadını ne için suçluyoruz yani ? boktan bi hayatı olduğu için mi ? bizim aklımızdan yüz kere geçeni yaptığı için mi ?

neyse..

hayat ile ölüm arasındaki çizgi ince filan değil.. ve ölümün en iyisi ani geleni..

umarım janis joplinle buluşup take another peace of my heart baby'yi söylerler.. coverını cehennemde lavlı kokteylimi yudumlarken içerim..

o değil de datçada bu hatunun şarkılarıyla hamakta şarap içip sızıcaktım.. bütün aile yanımda sıcacık bi ortam.. sonra noldu ? hamak , şarap , aile burda.. teypten gelen sesi sahibi ölmüş..

seni niyeyse çok kendim gibi görmüştüm amy.. taksimde verada bi kaç kadeh bişi içip , tophanede arkadaşların yanına uğrayıp böyle kafa hafiften iyiyken , dilim ağzımda büyümüş ama gene de millet anlamasın diye söyleyeceklerimi tek tek seçerken bazen etrafa bakarken hissettiğim bi duygu ; millet en iyi arkadaşın bile olsa yabancı.. kussan rezillik çıkıcak.. eve de tek başına gitmen lazım.. hem zaten millet sarhoş olduğumu anlarsa ne düşünür.. bu duygunun kim bilir kaç katını yaşadın amy.. kim bilir kaç kişi yabancı geldi kim bilir kaç parmak hızla burnunda onaylanmamazlıkla sallandı.. keşke gelip bende kalsaydın bari.. tedavini de yapardık ne güzel.. erkeklerden konuşurduk sen eve erkek atardın.. bazen ağlardık , beraber yemek yapardık..

keşke de gelseydin..
olm, ne kadar üzülüyorum anlatamam. geçen gün hakkında küfür etmiştim. şimdi daha çok ediyorum. olm olmadı bu böyle .tamam efsaneydin ve diğerleri gibi 27 yaş gelince hepimiz korkmuştuk zaten ama yine de olmaz diyordum. lanet gerçekmiş olm lan.

giderayak sanırım uğurlamak için en doğru şarkı back to black değil. tears dry on their own

http://www.youtube.com/watch?v=ojdbdyahicq
an itibariyle sol framden çıkarılan başlığa ismini vermiş rahmetli.
budur. (#12547201)
nedense insanlar kendisine ve ölümüne üzülen sevenlerine takmış durumdalar. her yerde aynı şey karşıma çıkıyor; "o kadar şehit öldü böyle tepki verdiniz mi lan ibneler" şimdi burda anlaşılmayan bir nokta var. şehitlere tabii ki üzülüyoruz. vatanımız için can veriyor her biri. bunun ne kadar mühim bir mesele olduğunun farkındayız. yalnız bu üzüntü bir yere kadar gider. çünkü hiçbirisiyle bir bağımız yok. haberlerini alıyoruz, üzülüyoruz, dua ediyoruz. ama fazlasını beklemek mantıksızlık olur. amy winehouse'a gelince... bu kadını da birebir tanımıyoruz elbet. ama ortada duygusal bir durum var. kimbilir kaç kişinin hayatla arasındaki bağ oldu, duygularını şekillendirdi yaptığı şarkılarla. bu yüzden hiçkimse ölümüne üzülenleri yadırgayamaz. bu dünyadaki her insan mantıkla hareket etmek zorunda değil. duygusal zekasıyla yaşamını sürdüren insanlar var ve böyle insanlar için sanatçıların ölmesi büyük kayıptır. anan mıydı baban mıydı ne üzülüyorsun demeyin. bu saatten sonra amy winehouse'tan elimize kalan tek şey şimdiye kadar bizimle paylaşmış olduğu şarkılarıdır. yenilerinden mahrum kalmak gerçekten üzücü. çünkü samimiyet konusunda hiç şüphe duymadığım ender sanatçılardan biridir kendisi. takip ettiğiniz sanatçı "ölüyorum, bitiyorum, seni unutamıyorum, yaşayan ölü oldum" ve benzeri sözler yazar şarkılarında. sonra magazinde her gün yeni biriyle görürsünüz, hepsine de aşık olduğunu dile getirir her defasında. amy winehouse böyle değildir. "yüz defa öldüm" ya da "karanlığa dönüyorum" derken son derece ciddiydi. bir insanın hayatının nasıl çöktüğünü izledik hep birlikte. üstelik bu sürekli üreten ve sesiyle bazı insanlara hayat veren biriydi. bunları sadece amy winehouse için söylemiyorum. benim için amy, bir başkası için müslüm gürses, bir başka insan için de black sabbath olabilir. anlatmak istediğim tek şey, şehitlerle kıyaslayacağınıza üzüntü duyan insanlara biraz saygı göstermeniz. herkesin bakış açısı, mantığı, hayatı, beklentileri farklıdır. biraz saygı... hem ölene hem de geride kalanlarına...
ölünce "keş karı yeaa"'dan "efsane idi onu çok özlüycez"'e dönüşen şarkıcı. ilginç.
çok yetenekli bir insandır, yaşama konusunda ise bir o kadar beceriksiz.
işte alkol ve uyuşturucunun insanı düşürdüğü hâle ibretlik bir örnek.
bana 'ben söylemiştim' demenin acısını yaşatmış olan sanatçı.
keşke yaşatmasaydı...
(#12553994)
sesi harikadır kendilerinin.
hayatını kendi istediği doğrultuda yaşayıp ,bir nevi kendi isteğiyle sonlandırmıştır. back to black ile hep aklıma benim sadık yarim kara toprktırı hatırlatan şarkıcı, erken gidenler kulübüne katılmıştır.
türkiye'den de selamı almıştır;

http://uludagbesiktas.blo...nehouseyi-de-unutmad.html
bir zamanların "hızlı yaşa, genç öl, cesedin güzel olsun" hayat prensibini başarıyla uygulamış bahtsız insan.

Onun gibi hızlı yaşayanların da baya bir keyfini kaçırmıştır.
kendisini bilen bilmeyen bir dolu insanın, yavşak yavşak facebook profillerini değiştirmelerine bir anlam veremediğim şarkıcıdır. ulan bir parçasını bile dinlememişsiniz hayatınız boyunca. ne özenti insanlarsınız, bir de bunu 30 yaşındaki kadın yapıyor, çocuk da değil.
israil basını tarafından yahudiliğine dikkat çekilerek haberleri verilen ölmüş şarkıcı.
harika bir ses ve uyuşturucu batağı içinde bir yaşantı.

I'll go back to black
kendine yazık eden birkaç stardan biri.
Gündemdeki Haberler
© copyright 2005 - 2026