bugün

amy winehouse

ölüm sadece popüler olunca mı sol frame'de kendine yer buluyor, yoksa uuserlar magazinden başka hayat mı tanımıyor sorunsalını bana bırakmış ölü şarkıcı. evet ölüdür, tıpkı norveç'te katledilenler gibi, tıpkı görevi başında katledilenler gibi, tıpkı kendi yolunda giderken bir tır tarafından katledilenler gibi, tıpkı cahillik ve tedbirsizlikler yüzünden boğulanlar gibi. bu ölümlerin hepsi bu hafta sonu yaşandı ama varsa yoksa amy ki o da kendini öldürmüş. diğerlerinin hepsinin altında toplumsal sorunlar, ciddi meseleler var. yeni nesiller için de çözüm üretilmesi gereken sorunlar bunlar ama burada çoğunluk magazin derdinde. tamam o da konuşulsun ama diğer ölümlerle ilgili de birşeyler söylensin, tartışılsın. bende yazmıyorum evet ama yok ki öyle bir ortam yazayım. yazmak olmak için de yazılmaz ki. ortam burada, o yüzden buraya taşıyorum sorunu. ayrıca burada amy amy diye zırlayanlardan çok daha uzun süredir tanıyorum ben o kadını, sinema ve müzik bilgim gayet iyidir. sesini de kim olduğunu da albümlerini de çapını da gayet iyi biliyorum ama su yolunda kırıldı işte testi. sırf popülerdi diye, sırf sesi güzledi diye, sırf şarkılarıyla kederlendik diye neden sadece amy amy diye zırlayayım ki? sözlüğe haksızlık yapmayayım twetter'da da durum aynı aslında. çünkü herkes kolayına kaçıyor, amy'yi yazmak kolay ama diğer konularda yazmak biraz birikim, biraz düşünce, biraz glikoz yakmayı gerektiriyor.
© copyright 2005 - 2026