bugün

/146
Birgün bana mutluluğu tattıracağına inandığım kutsal varlık.
Bendeki ilk çağrışımı şefkattir merhamettir.
ali imran/18: ALLAH, kendisinden başka tanrı olmadığına şehadet eder; melekler ve adaleti gözeten ilim sahipleri de... O'ndan başka tanrı yoktur. Üstündür, Bilgedir.

taha/8: ALLAH, O'ndan başka tanrı yoktur. Tüm güzel isimler O'na aittir.
Hayali bir masal kahramanı. Kendisini muhammed uydurmuştur.
annenin cocuklarini sevdiginden daha cok sevdigi kullari; kendi istedigi sekilde kendisine tapinmazlarsa onlari yakmak icin ozel bir "firin" tasarlayan islam tanrisi.
81tw15e'ye ithafen:

Öncelikle evet annenin sevdiğinden daha fazla seviyor. Adaletlice seviyor. Sevilmeyecek durumda ise hakettiğini veriyor ama sevilmeyecek duruma gelmek için zalim olmak gerekiyor. Hatta sevgiyi ve adaleti yaratan bizzat kendisi.

Ayrıca bilmiyorsun galiba. Karar aşamasında Allah bize emrediyor. "Benden bağımsız olarak ver kararını" yani Allah bize özgürce, kendinden bağımsız olarak seçmemizi emrediyor. Yani seçimimizden sorumlu olan bizleriz. Seçiminizin sebebi Allah değil seçimimizi yapan onun izin vermesi ile biziz. Ve evet ne seçim yapacağımızı biliyor Allah. Fakat seçimi yapan biziz. Tam anlamıyla özgürüz.

Sonracığıma. Üzerinde ciddi ciddi düşünmediğin ve araştırmadığın için bilmiyor olabilirsin ama Allah bize mesajında diyor ki.

"Şüphesiz biz emaneti göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar onu yüklenmek istemediler, ondan çekindiler. Onu insan yüklendi. Çünkü o çok zalimdir, çok cahildir.(ahzab72)"

"Hani Rabbin (ezelde) Âdemoğullarının sulplerinden zürriyetlerini almış, onları kendilerine karşı şahit tutarak, “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” demişti. Onlar da, “Evet, şahit olduk (ki Rabbimizsin)” demişlerdi. Böyle yapmamız kıyamet günü, “Biz bundan habersizdik” dememeniz içindir.(araf172)

Yani kıymetli yazar dostum bu hayatı sen seçtin. Evet ben yaparım dedin. Zamanı gelince hatırlayacaksın.

Ben din adamı değilim sadece mantığımı ve aklımı kullanarak delillerle inanan birisiyim. Önemli birşey hakkında sıkmadan önce etraflıca araştırman gerektiğini önerebilirim sana sadece.

dipnot:arkadaşlar esmaül hüsna sanatsal bir şiir değil. Şu yukarıdaki saçma sorulara cevaplar var onda. Allahın tüm sıfatları birbiri ile ilişkili biçimde Allahın yaratmasının, öldürmesinin, iyiliklerin, kötülüklerin, cennetin, cehennemin vb. hepsinin gerekliliğini açıklıyor.
adalet anlayışı hiç adil olmayan müslümanların tanrısı.
En ileri derecedeki cennetliklere büyük ödül olarak kendi görüntüsünü sunan ilginç bir yaratıcı. Allah'ı neden görmek isteyelim ki? Nasıl bir zevke erişeceğiz onu görünce? Bilmiyorum bazen hiç inanasım gelmiyor. Ne olacak bu kavganın sonu acaba.
arapça el-ilah.
kendi yarattığı cehennemden bizleri korumak için kendi koyduğu kurallara uymamızı emreden ve tüm bunların bir sınav olduğu, aslında her şeyin sonucunu zaten bildiğini iddia eden orta doğu mitolojilerinin son versiyonu durumundaki tanrısı.

peygambere yalnızca ismiyle hitap etmeyi saygısızlık olarak addeden muritleri, çocuklarına allah'ın isimlerini koymakta tereddüt etmezler.
Cenabı hakkın nurlarından bir nur tur-i sinaya tecelli edince o koca dağ paramparça olmuştu ilahi tecellinin heybetinden. Denilir ki cennet ehlinin 1 saat cemali ilahiyi seyretmesi, 1000 yıllık cennet hayatı yaşamaktan daha çok tad lezzet mutluluk verir müminlere. Yaşamak lazım. Bilemiyoruz tabi. Anlatılanlar bu minvalde.
Kainatı altı günde yaratmış eşsiz yaratıcımız. Ancak o'nu tesbih ederiz ve ancak o'ndan medet umarız.
O'nun her şeye gücü yeter. Her şeyi bilir. Şüphesiz ki Allah alimdir, hakimdir.

(bkz: tanrı)
(bkz: rab)
(bkz: yaratan)
(bkz: mevla)
(bkz: cenab-ı hakk)
olmayan.
hiç birşeye ihtiyacı olmayan. Mutlak güç, yaratıcı.
Bütün eksikliklerden uzak ve bize şah damarımızdan bile yakın yaratıcımız.
afrikadaki aç çocuklara yemek yollamayan çok güçlü varlık. hayır, bi cevap verse bari neden yollamadığına dair.
var olmayan, bulunmayan şey.
varlığı ve yokluğu en çok tartışılan ve hakkında kesin şeyler söylenemeyen varlık.
Hades, zeus, athena vs. Gibi tanrılardan sadece biri.
tanri degil col ilahidir.

yahudilere ve araplara kuzenleriyle ciflesme izni vermistir. onlarin surungesi yuzlerinde allahin suretini goruruz.
Herşeyi yerli yerinde yapan, acizlikten uzak, tek ilah.
La ilahe illallah muhammeden resurullah.
Alemlerin yaratıcısı ve sahibi.
Muhammedi yahudileri girtlaklayip mallarini yagmalarken vecde getiren gorunmez arkadasi. Allah yahudilere kenan'i dar etmisti.
Alemlerin yaratıcısı.
© copyright 2005 - 2026