bugün

allah

81tw15e'ye ithafen:

Öncelikle evet annenin sevdiğinden daha fazla seviyor. Adaletlice seviyor. Sevilmeyecek durumda ise hakettiğini veriyor ama sevilmeyecek duruma gelmek için zalim olmak gerekiyor. Hatta sevgiyi ve adaleti yaratan bizzat kendisi.

Ayrıca bilmiyorsun galiba. Karar aşamasında Allah bize emrediyor. "Benden bağımsız olarak ver kararını" yani Allah bize özgürce, kendinden bağımsız olarak seçmemizi emrediyor. Yani seçimimizden sorumlu olan bizleriz. Seçiminizin sebebi Allah değil seçimimizi yapan onun izin vermesi ile biziz. Ve evet ne seçim yapacağımızı biliyor Allah. Fakat seçimi yapan biziz. Tam anlamıyla özgürüz.

Sonracığıma. Üzerinde ciddi ciddi düşünmediğin ve araştırmadığın için bilmiyor olabilirsin ama Allah bize mesajında diyor ki.

"Şüphesiz biz emaneti göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar onu yüklenmek istemediler, ondan çekindiler. Onu insan yüklendi. Çünkü o çok zalimdir, çok cahildir.(ahzab72)"

"Hani Rabbin (ezelde) Âdemoğullarının sulplerinden zürriyetlerini almış, onları kendilerine karşı şahit tutarak, “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” demişti. Onlar da, “Evet, şahit olduk (ki Rabbimizsin)” demişlerdi. Böyle yapmamız kıyamet günü, “Biz bundan habersizdik” dememeniz içindir.(araf172)

Yani kıymetli yazar dostum bu hayatı sen seçtin. Evet ben yaparım dedin. Zamanı gelince hatırlayacaksın.

Ben din adamı değilim sadece mantığımı ve aklımı kullanarak delillerle inanan birisiyim. Önemli birşey hakkında sıkmadan önce etraflıca araştırman gerektiğini önerebilirim sana sadece.

dipnot:arkadaşlar esmaül hüsna sanatsal bir şiir değil. Şu yukarıdaki saçma sorulara cevaplar var onda. Allahın tüm sıfatları birbiri ile ilişkili biçimde Allahın yaratmasının, öldürmesinin, iyiliklerin, kötülüklerin, cennetin, cehennemin vb. hepsinin gerekliliğini açıklıyor.
© copyright 2005 - 2026