bugün

/146
çok büyük bir adamdır.
her şeyi yapabilir.
al-ilah olunca ateist mi olmak gerekiyor? yok adı allah değilmiş de yok bilmem ne. başka bahane bulun.
görsel
Arap dili dışında herhangi bir dildeki ibadeti kabul etmiyorsa hakiki değildir, olamaz da.
istese çarpar.
Borç istiyorsa allah yok... (bkz: bakara)
nefretim.
ilahi güç.Aramızdaki manevi gücü hiç kimse kıramaz.Beni koruyan,kollayan,köşeye sıkıştım mı elimi tutan ve dualarımı geri çevirmeyen yaradan.Senin yolundan şaşmamam gerektiğini çok çok iyi anladım.
Düşünsene Allah'sın evreni yaratmışsın, her şey hizmetinde senden daha muhteşemi yok falan, sen tutup kendine çamurdan oyuncak yapıyorsun aq.
her gece uyumadan önce ölen sokak çocuklarını gözümün önünde getirip kinlenerek küfür ettiğim.

bazen de ağlayarak sorarım..

neden?
Kim o? Unuttuydum. Haaa borçlu şahıs...
adaletine teslim olduğum.
ulan Allah ne var ne yok bize azılı azgın pis adam kadın çoluk çocuk aciz kullarından uzak eyle güzel kullaına mecbur muhtaç eyle sen işitenler işitenisin amin.
o Allah en büyüktür.
arapça sözcüktür.türkçedeki karşılığı tanrıdır.
kendisine çok sormam gereken soru var hepsini cevapsız bıraktı.
Varlığının delillerini dış dünyada gördüğüm kadar iç dünyamda da hissediyorum. Beklediğim herşeyi ondan bekliyorum ve şükürler olsun alıyorum.
Varsın be hocam yapma işte, yokmuşsun gibi davranmaktan bıkmadın mı?
insan uydurmasıdır, büyük ihtimalle.
aksini ispatlayana cennet garanti *
mitolojik bir masal kahramanı.
Tüm varlıkları yaratan, kendisi yaratılmaktan münezzeh olan ezeli ve ebedi varlık.
görsel

edip yüksel'in "ateistlere 19 soru" kitabından...
herkesin kendine inanmasını ve itaat etmesini istiyor. isterse hepimize sesini duyurmaya gücü yetiyor, ama ne hikmetse sadece birimizi seçip onun kulağına sesleniyor. geri kalan bizler ise o arkadaşın anlattıklarına kanıt ya da mantık aramadan inanmak zorundayız. yoksa alevli işkenceler bizi bekliyor.

son derece adil ve mantıklı.
diz çökün o yaradana itaat edin.
şüphesiz kurtuluşa ereceksiniz.
bir çok ismi ve sıfatı olan, hristiyanların, yahudilerin, müslümanların yaratıcı olarak gördüğü ve çeşitli ayinlerle ibadet ettikleri, akla mantığa uymayan tapınılan şey.
© copyright 2005 - 2026