bugün

/146
Arap mitelojisindeki bir tanrı.
herşeyi gören, bilen, işiten lakin buna rağmen tayyip i başımızdan almayan garip bir olgudur allah.

hayır kul hakkı yemesinin, yalan söylemesinin, hırsızlık yapmasının, riyakarlığının, insanları birbirine düşürüp aralarında ikilik çıkarmasının, ölümlere sebep olmasının cezasını öteki dünyada vereceksin bu adama da, bizi niye bu adamla cezalandırıyorsun yahu?

bakma öyle yukarıdan.. in aşağı bişey dicem sana..
Biricik yalnızlığım benim. Cahil aklımın çocukluk şüphesi. Sevinci severek baş ucuma koyan... şefkatli ve merhametli Rabbim. Sonsuz şükür sana.

seni seviyorum..
allah bize kafi'dir, o ne guzel vekil'dir.
olup olmaması beni ırgalamayan varlık.
Vacib'ül vücûttur.
Kendisine inanmayan,hakaret edenlere bile rızık veren yüce yaratıcıdır.
netice itibariyle her insan bir "alem"dir.
ve allah "alem"lerin rabb'idir.
(bkz: allah-u teala)

“de ki: o, allah birdir.
allah sâmed'dir.
o, doğurmamış ve doğmamıştır.
onun hiçbir dengi yoktur.”

ihlas - 1/4
bence çok kibirli. thor dur zeus dur mesela bunlar insanlarla hep aktif iletişim halinde. ama allah ı kaç yüz yıldır ne duyan var ne gören. tam fildişi kule tanrısı.
Kardeş başlık yazmayı unutmuşsun(ince).
kocaman korkunç siyah mide bulandırıcı boğucu ağır şişko vahşi kötücül karanlık bir boşluk.

onu sevmenizi bekliyor.

sevin.
Haşr suresi'nden:

21. Bu Kuran'ı bir dağın üzerine indirseydik, ALLAH'a olan saygıdan ötürü onun titreyip paramparça olduğunu görecektin. Belki düşünürler diye biz insana böyle örnekler vermekteyiz.
22. O ALLAH'tır ki O'ndan başka tanrı yoktur. Tüm gizemleri ve açıktakileri Bilendir. O Rahmandır, Rahimdir.
23. O ALLAH'tır ki O'ndan başka tanrı yoktur. Egemendir, Kutsaldır, Barıştır, Güvenilendir, Koruyandır, Üstündür, Güçlüdür, Uludur. Onların ortak koştuklarından ALLAH çok yücedir.
24. O, Yaratan, Vareden ve Biçim veren ALLAH'tır. Tüm güzel isimler O'nundur. Göklerde ve yerde ne varsa O'nu yüceltir. O Üstündür, Bilgedir.
ekonomi 101 dersinden bile kalırdı. takipçileri de faiz haramdır diye diye islam ülkelerini batırdılar.
biliyorsun, yaşamım tuhaf geçti kandırma imkânım olsaydı seni demek isterdim her an duâ ettim, fakat her anım için şu an geçti, maalesef senin yarattığın yüzümün üstüne hep şeytanî bir surat çektim..
en çok kullanılan sıfatlarından biri rab "terbiye eden" dir.
Hicbirinizin ibadetine ihtiyacim yok deyip bizden surekli ibadet etmemizi isteyen varlik.
şeytan ın yaratıcısı. yaratırken böyle olacağını biliyordu çünkü o her şeyi bilir.
Merhameti sonsuz, azabı çekilmez olan.
bir kere burada da tezatlık var. şimdi merhametli biri işkence yapabilir mi? yapamaz çünkü merhametli biri kıyamaz kimseye. ancak allah a bakıyoruz sonsuz merhamet sahibi ama türlü türlü cehennem fantezileri kurmuş.
nasıl oluyor bu?

yani merhametten zalimlik nasıl çıkıyor?

bence de saçma.
yaratandır. hz. ömer demiş ki; inandığınız gibi yaşamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız.
allah yar ve yardımcınız olsun.
şizofrenik toplumların boş eğlencelerinden biridir. ayrıca ol değince her şey oluyormuş vay amk.

bide buna açıklama diye inanıp ateistlere laf diyenler var. öyle bir enteresan dünyada yaşıyoruz işte.
Varlığı ispat edilemez. Çünkü yok.
Tanrı üreten her toplum kendi vicdanı ve insanlığı kadar bir tanrı yaratır. Araplardan da böyle bir şey çıkmış. Bizimkiler de hergün abi çekiyor kendisine.
evreni 8500 yil once dunya evrenin tam merkezinde ve duz olacak sekilde her seyi yerli yerinde ve tam uygun sekilde yaratan guc. cunku kitaplarinda oyle yaziyor.

yaratilis fikrini savunanlara inanacak olursaniz.
övülmeye layik olan tek varlık.
© copyright 2005 - 2026