bugün
- durduk yere instagramda takipten çıkan arkadaş9
- gangbangde sıranın bir türlü bana gelmemesi3
- mutlu bir ilişkinin anahtarı5
- sözlükte yazmanın faydaları7
- 14 onlyfansçinin mallarına el konulması6
- chp'nin hali ne olacak58
- kadınlar neyden hoşlanır3
- her şey olabilecekken hiçbir bok olamamak11
- evlilik vs bekarlik7
- sözlük yazarlarının ruh hali6
- 30 yaşından sonra aşık olmanın imkansız olması5
- 13 haziran 2026 fenerbahçe beko beşiktaş rain maçı4
- kaşar sucuk salamın sofrada lüks sayıldığı yıllar3
- ayran ve şalgam suyunu karıştırıp içmek9
- ilişki mi yaşıyoruz satranç mı oynuyoruz amk4
- şirinler köyüne yeni şirin13
- evrim teorisine göre ilk canlı hemen türedi mi8
- arkadaşlar bakar mısınız15
- bir şeyler söyle8
- yakışıklı erkek gören türk kızının tepkisi9
- kötü biri olduğunu bilmek10
- aşık olunca neye benziyorsunuz4
- saraca finch house6
- nataşalara para yedirmek9
- ağzıyla osuruk sesi çıkaran misafir çocuğu3
- şu an hissedilen duygu3
- türkiye avustralya maçı3
- selam sizinle tanışmış mıydık4
- karun kadar malın olsa ne fayda3
- yahudi madalyası almış gürcü6
- diyanetin abd'deki villaları16
- tc'nin geleceği cumhuriyeti kuran chp ile olacak4
- bugün güzel3
- izmir de giyimiyle başkaldıran erkek9
- en iyi antidepresan16
- başkanlık sisteminden beri her şeyin kötü gitmesi16
- 13 haziran 2026 abd paraguay maçı2
- dersimli kemal3
- true'nin akp'ye oy vermesi5
- fazla şüphelenmek sorundur2
- müfredatın felsefeyi boğması üzerine4
- uzun boylu beyaz gömlekli kot şortlu beyaz dişli3
- kemal kılıçdaroğlu13
- kedi10
- trendyol4
- sana vurana sen de vur diyen ebeveyn13
- aylık 345 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- kötülük yapan kişiye verilecek en güzel cevap7
- gazze de can kaybı 72 bin 993'e yükseldi9
- kale3112 nickli sözlük yazarı7
Arap mitolojisinde geçen yaratıcı,gücü her şeye yettiği rivayet edilse de dünya da olan gelir adaletsizliği çocuk ölümleri,Müslüman ülkelerin durumu,Filistin'in kafir israil karşısında acizligi bu Duruma tezat oluşturur.
pek sevmediğim bir kitap karakteridir.
yaratıcısı muhammed adında bir yazardır.
yaratıcısı muhammed adında bir yazardır.
müminlerin yaratıcısı, sürekli ibadet bekleyen bir varlık.
ben ortaokula giderken bir gün anneme "anne allah ingilizce biliyor mudur?", "allah matematik biliyor mudur?", "anne allah banyo yapıyor mudur?" gibi sorular sormuştum. o sırada kurabiye yapıyordu, sorularıma cevap veremediği gibi ölçüleri de karıştırıp resmen taş pişirmişti bize.
sahi biliyor mu acaba?
ben ortaokula giderken bir gün anneme "anne allah ingilizce biliyor mudur?", "allah matematik biliyor mudur?", "anne allah banyo yapıyor mudur?" gibi sorular sormuştum. o sırada kurabiye yapıyordu, sorularıma cevap veremediği gibi ölçüleri de karıştırıp resmen taş pişirmişti bize.
sahi biliyor mu acaba?
beynimizi kontrol eden ve istediği her şeyin anında olmasını sağlayan bir tür bilgisayar programı. eğer yaşantınızdan memnun değilseniz dua edin, kabul edecektir, etmiyorsa baskı yapın, o da olmuyorsa sistemden çıkışınızı isteyin.
görsel
görsel
"allah, bir tek olarak anıldığında ahirete iman etmeyenlerin kalpleri öfkeyle kabarır." bu cümle öylesine büyük bir tespit ki inanamazsınız.
https://www.youtube.com/watch?v=ROXb0ylj5aU 2:20
https://www.youtube.com/watch?v=ROXb0ylj5aU 2:20
beni en ama en çok etkileyen, adeta düşününce dumur eden özelliği hiç yaratılmamış olmasıdır... düşünsene. o hep vardı. hiç yaratılmadı. nasıl, sen de dumur oldun değil mi?
yaratabilmesini bir şekilde şu aklım anlıyor, gelecekte olacak her şeyi bilmesini, her zerreyi kontrol edebildiğini vs... ancak iş şu "ezelden beri" var olduğu kavramına geldiğinde dünyevi kavramlara alışkın insan büyüleniyor... nasıl " olduğuna" akıl erdiremiyor... hiç bir şey yokken o vardı, o ne kadar geriye gidersen git vardı... hep vardı... nasıl yani?..
ancak öyle, delilleri var. üzerine düşündüğünde ve zaman, mekan, sebep-sonuç gibi kavramlardan sıyrıldığında ipuçları buluyor aynı akıl. en başında o'nun varlığı başlı başına bir delil.
hamdler doğmamış ve doğurulmamış allah'adır.
yaratabilmesini bir şekilde şu aklım anlıyor, gelecekte olacak her şeyi bilmesini, her zerreyi kontrol edebildiğini vs... ancak iş şu "ezelden beri" var olduğu kavramına geldiğinde dünyevi kavramlara alışkın insan büyüleniyor... nasıl " olduğuna" akıl erdiremiyor... hiç bir şey yokken o vardı, o ne kadar geriye gidersen git vardı... hep vardı... nasıl yani?..
ancak öyle, delilleri var. üzerine düşündüğünde ve zaman, mekan, sebep-sonuç gibi kavramlardan sıyrıldığında ipuçları buluyor aynı akıl. en başında o'nun varlığı başlı başına bir delil.
hamdler doğmamış ve doğurulmamış allah'adır.
Yaratıcı.
Her gece öldürüp her sabah yeniden dirilten Rabbim e hamdolsun.
her şeyin en güzeli.
tanrım allam, biliyorum çok işin var, o yüzden beni azcık kendi halime bıraktın. ben de o yüzden iki tane büt bıraktım.swh bi ara bu konuyu konuşabilir miyiz rica etsem?
allam yardım et nolur ya!!
edit: allam bu kadar çabuk müdahale beklemiyordum.* tek puanla geçtim be. bildiğin sayıyla 1 puan.
allam yardım et nolur ya!!
edit: allam bu kadar çabuk müdahale beklemiyordum.* tek puanla geçtim be. bildiğin sayıyla 1 puan.
ya yok , ya da çok acımasız. öyle.
isim değil sıfattır.
Bazen bizi sevdiğine inanmıyorum.
Tanım: yaradan.
Tanım: yaradan.
Tüm mülkün yaratıcısı ve tek sahibidir. Kendisini inkar edenleri azdıran da iman edenleri hidayete erdiren de odur. iman etiyorsanız buna şükredin.
din kavramının mitolojik bir kavram olmadığını cehalet mertebesinde karşısındaki insanı küçük görerek kabul ettirmeye çalışanlara dert olmuş bilinmezliktir.
sanki 650 de ebu cahille pişpirik oynamış amk.
sanki 650 de ebu cahille pişpirik oynamış amk.
Hayal kuran arkadaşımıs hayallerden uyanamamış belliki
Kuranda birçok ayettede cehennemden ve Oraya Gidecek Insanların Olduğundan bahseder. Şeytanın Insanları Aldatacağından Bahseder. Bide Cennete Gidecek Olan Muminlerden Bahseder. Allah iki Turlu Insanında Olacağını Biliyor. Sadece Sen tarafını Seçiyorsun.
Cennet Ya Da Cehennem.
Allah isteseydi herkesi kendine kul ettirirdi ama bu, öğrenciyi sınava sokan öğretmenin soruları çözmesi gibi olur. O zaman Sınanmamızın Bi Anlamı Kalmaz.
Şimdi diyecek neden sınanıyoruz direk cennete gidelimya. Insanoğlu zaten cennetteydi. Şeytanın hz. Ademi kandırması ve allaha "bana kıyamet gunune kadar zaman ver insanları yolundan saptırıyım" demesi üzerine dunyaya gönderildik ve şeytanla aramızdaki sınav başladı.
Melekler iradesiz varlıklardır. Bizde melekler gibi yaratılabilirdik ama bize irade verildi kulluk etmek yada etmemek bizim seçimimize sunuldu. Melekler gibi iradesiz olsaydık onlar gibi cennette olurduk ve hepimiz allaha kulluk yapıyor olurduk. Bu sonsuz güç sahibi allah için zor bişey değil.
Ya bide 604 sayfalık ve 6666 ayeti olan bir kitabın bi ayetini alıp
"şo ayette bele bele der amma velakin öle degildir" diye entel dantel konuşuyolarya ölüyorum ya.
Kalın bi ansiklopedinin bikaç cumlesini okuyup "ben hiçbişey anlamadımki" demeye benziyo bunların iş.
Kuranda birçok ayettede cehennemden ve Oraya Gidecek Insanların Olduğundan bahseder. Şeytanın Insanları Aldatacağından Bahseder. Bide Cennete Gidecek Olan Muminlerden Bahseder. Allah iki Turlu Insanında Olacağını Biliyor. Sadece Sen tarafını Seçiyorsun.
Cennet Ya Da Cehennem.
Allah isteseydi herkesi kendine kul ettirirdi ama bu, öğrenciyi sınava sokan öğretmenin soruları çözmesi gibi olur. O zaman Sınanmamızın Bi Anlamı Kalmaz.
Şimdi diyecek neden sınanıyoruz direk cennete gidelimya. Insanoğlu zaten cennetteydi. Şeytanın hz. Ademi kandırması ve allaha "bana kıyamet gunune kadar zaman ver insanları yolundan saptırıyım" demesi üzerine dunyaya gönderildik ve şeytanla aramızdaki sınav başladı.
Melekler iradesiz varlıklardır. Bizde melekler gibi yaratılabilirdik ama bize irade verildi kulluk etmek yada etmemek bizim seçimimize sunuldu. Melekler gibi iradesiz olsaydık onlar gibi cennette olurduk ve hepimiz allaha kulluk yapıyor olurduk. Bu sonsuz güç sahibi allah için zor bişey değil.
Ya bide 604 sayfalık ve 6666 ayeti olan bir kitabın bi ayetini alıp
"şo ayette bele bele der amma velakin öle degildir" diye entel dantel konuşuyolarya ölüyorum ya.
Kalın bi ansiklopedinin bikaç cumlesini okuyup "ben hiçbişey anlamadımki" demeye benziyo bunların iş.
El ilah arapların ay tanrısı. Şimdiki islamın tek tanrısı.
Herşeyin varlık sebebi.
Evvel ve ahir.
Düşmez kalkmaz bir allah.
Varlığı kendisinden olan ve başlangıcı olmayan. Acizlikten munezzeh.
Evvel ve ahir.
Düşmez kalkmaz bir allah.
Varlığı kendisinden olan ve başlangıcı olmayan. Acizlikten munezzeh.
allah yazmıyo lan indiriyo. hz ömer yazdırıyo.
zaman zaman sığındığımdır.
Aklımda çok ciddi bir soru var. Lütfen yanıtlayabileceğini düşünen ve ateist ya da deist olmayan bir yazar varsa bana yazsın ve sorumu sorayım.
Not: bunu gerçekten samimiyetimle söylüyorum. Aklıma takılan soru sürekli aklıma geliyor. Ben de müslümanım ayrıca kötü bir niyetim yok.
LÜTFEN iLGiLENEN YAZAR BANA MESAJ ATSIN
Edit: ateist ya da deist olmasın dememin nedeni, ben inanarak soruyorum; fikir değiştirmek için değil. Ama bazı ateist arkadaşlar da güzel bir biçimde cevap verdi. Helallll
Edit 2: ateistlerin daha bilgili şekilde cevap vermesine ne diyorsunuz?
Not: bunu gerçekten samimiyetimle söylüyorum. Aklıma takılan soru sürekli aklıma geliyor. Ben de müslümanım ayrıca kötü bir niyetim yok.
LÜTFEN iLGiLENEN YAZAR BANA MESAJ ATSIN
Edit: ateist ya da deist olmasın dememin nedeni, ben inanarak soruyorum; fikir değiştirmek için değil. Ama bazı ateist arkadaşlar da güzel bir biçimde cevap verdi. Helallll
Edit 2: ateistlerin daha bilgili şekilde cevap vermesine ne diyorsunuz?