bugün

(bkz: #5180505)
kadir has anadolu lisesinde 3 saat boyunca çılgın köpük partileri eşliğinde deliler gibi eğlenip, eğlencenin dibine vurulduğu yüksek lisans sınavı. okadar eğlendik ki keşke her gün ales olsa da girsek diyoruz şuan. babam bana demişti te ben inanmamıştım. "yüksek lisans yap oğlum". o zamanlar küçüktük, anlamıyorduk. şimdi neden dediğini anladım.

(bkz: gençlere yüksek lisans eğitimini sevdirme)
bugün girdiğim ve bu sınava ilişkin çalışma ile bu sınavdan elde edilen başarı arasında ters orantı olduğu tespitine vardığım sınavdır. lan amına koyum, daha önceki iki sınava çalışmadan girdiğim halde 140 soruyu cevaplayabilmiştim. üstelik doğru olduğuna inandıktan sonra verdiğim cevaplardı bunlar. bugünki sınava ise yaklaşık bir ay boyunca çalıştım. ve bakabildiğim tüm sorulara doğruluğundan emin olmasam bile cevaplar verdiğim halde ancak 132 soru cevaplayabildim. bir dahaki ales gecesinde saat 3'lere kadar tv izlemezsem ne olayım.
mayıs döneminde yapılanının kasım döneminde yapılanına göre daha zor olduğu üzerinde herkesin hem fikir olduğu sınav.
alınan bi dedikoduya göre iki sınavı farklı komisyonlar hazırlıyormuş, bu zorluk da ondan kaynaklıymış.

ama kasımın neredeyse üniversitede okuyup da sınava girenler için dönem başı olduğunu kabul edersek ve mayısın da finaller öncesine tekabul ettiğini göz önünde bulundurursak, sınavın zor olarak algılanmasını bu durumla da bağdaştırmak mümkün.

giren sözlük yazarlarının tümüne büyük geçmiş olsun, sonuçlar iyidir umarım..
mayıs ve kasım arasında zorluk farkı yok,sınavın eleyiciliği sadece yetirilemeyen zaman konusunda olmaktadır. nitekim insanı sayısaldan çok sözel bölümün oyaladığı ve zamanın yetmemesiine sebep olan bölümdür.
mayıs ve kasım sınavları arasındaki zorluk farkının havalardan olduğu sınavdır.

(bkz: nisan mayıs ayları gevşer gönül yayları)
anneler tarafından daha çok "alex" olarak bilinen sınav. gazbeton bloğu kadar kitabın üstünde 72 puntoyla dev gibi ales yazar ama o anne ne hikmetse onu alex diye okur.
ösym'nin uygulamaya koyması itibariyle; açılımı "ben o kadar mal, o kadar aciz bir kurumum ki, kendi verdiğim 4 yıllık lisans eğitimine dahi güvenemiyorum, dolayısıyla gerizekalı olup olmadığını anlamam için şu sınava giriver ltf pls tşk" olan sınav. bu yıl sonbahar dönemi başvuruları 14-25 eylül tarihleri arasında, sınav ise 15 kasım'da. leş gibi oldum obebten okekten, hay amk ya.
sözel ve sayısal mantık soruları insanın psikolojisini zedeleyen sınavdır.*

x: bifincancay.
y: annesi.
z: bifincancay ın yaşıyla annesinin yaşının oranı.

y: bifincancay hazırladın mı bavulunu kızım?
x: tam olarak değil.
y: napıyosun kaç saattir?
x: anne bak farkındaysan tam olarak değil dedim. cümle mantığı kurallarına göre bundan şu kadar saattir bişey yapmadığım manası çıkmaz. çıkarırsan yanlış seçeneği işaretlemiş olursun.
y: ne koydun bavula peki bakiim??
x: ama cümleden bavula bişeyler koyduğum anlamı...
y: kızım 2 saat sonra yola çıkıyosun!!!
x: ben de onu düşünüyodum...
y: neyi?
x: şimdi bu otobüste 50 kişi olacak... bunların yüzde 60ı en az gazete okuyor olacak. şimdi biz bilsek ki bu çoğunluğun x kadarı posta, y kadarı zaman, z kadarı da fotomaç okuyor, sadece 6 kişi de üçünü birden okuyor... o zaman bu otobüsün yüzde kaçı kesin sağcıdır?
y: bunu mu düşünüyodun kızım?
x: evet. mütemadiyen.
y: nerde bavulun? ben halledicem artık.
x: sen şimdi dolaba yöneliyosun ama giysilerin düzenini bozucaksın!
y: nasıl bi düzeni varmış giysilerin?
x: farkındaysan pantolonlar gömleklerle paralelkenar oluşturacak biçimde yerleşmiş. ve kırmızı renkteki eşyalarım da yeşil renktekilere doksan derece dik açıdalar.
y: kızım sen git bi çay koy hadi.
x: anne sen yazar mısın?
y: nereye?
x: yok bişey... tamam.
akademik dünyanın ehliyet sınavı. Bu olmadan salamıyorsun kendini ilime.
2009 güz dönemi sınavı 15 kasım tarihinde yapılacak olan sınav.
(#6353292).
15 kasım pazar günü saat 09.30'da başlayacak olan sınav ketılımcı arkadaşlara başarılar dedirten sınav..
yarın yapılacak olmasına rağmen çalışılmayan sınavdır. * *
kanımca, bugünkü sınavdaki soruları 2009 ilkbahardaki sorularına göre daha kolay olan sınav. atlattık bakalım, bir sonraki sınavda görüşmek üzere ösym.
verilen süre zarfında soruların tamamını hiç bir zaman göremediğim tek sınavdır.
bu sene girmediğim sınav, geçen sene yarı uyur yarı uyanık halde girdiğim sınavdan 90 alınca biraz daha kendimi toplayıp önümüzdeki sene girmeyi planlamaktayım. ayrıca kasım sınavı mayıs sınavı ayrımının da yalan olduğunu bizzat arkadaşımdan gördüm ben. kasım sınavından 90 alan bu insan mayıs sınavından 95 almıştır. ales başarısı istekle ilgili sanırım. yoksa ne türkçe soruları ne de matematik soruları öyle ahım şahım değil.
2009 güz dönemi sonuçları belli olmuştur. iş yerinde kapıştığım bir arkadaşın 2. olması ile hafiften yamulmama sebep olmuştur, demek ki neymiş efendim rakibini küçümsemiyceksin.
2010 ilkbahar dönemi için başvuruların 15 martta başlayacağı, 2 nisanda biteceği sınav. sınav tarihi ise 9.5.2010'dur.
80 türkçe ve 80 matematiğin bulunduğu ,düşük puan alan adayların genelinin zamanı yetiştiremediğinden şikayetçi olduğu sınavdır.
torpiliniz veya paranız yoksa spor amaçlı girilecek bir sınavdan fazlası değildir.
öss deneyimi fazla olan biri olarak söylüyorum ki kesinlikle öss den daha kolay. fakat süreyi yetiştiremiyorsun ki soruları doğrudüzgün okuyup cevaplayabilesin. daha bir kere girmek kısmet oldu ama, o sınavda yorulduğum kadar hiç bir sınavda yorulmadım. sınav süresince başımı kaldırmadım, sürekli sorularla muattaptım yani.ona rağmen yetiştiremedim. bir kere zaten sorular komik, yani sınav boyunca yüzünüzde bir gülümsemeyle soruları okuyorsunuz. hatta öss nin bizimle dalga geçtiği düşüncesi bile aklıma geldi. bazı sorular o kadar kolay ki ilkokul düzeyinde, bazı sorular da o kadar saçma ki "ya ben hangi sınavdayım " diye düşündürtüyor insana. sorgulayamam, öss ye girdiğimde de ösym yi sorgulamamıştım çünkü bir zorunluluk olarak bana sunulan bir şeydi. ben ne dersem diyeyim, bu saçma sapan sistem devam ediyor. yüksek lisans yapacak öğrencide bu düzeyde ki sorularla seçime tabi tutuluyorsa, o zaman sistem gerçekten hata veriyor demektir.
türkiye'deki en kolay sınavdır.
bir gece önceden sağlam içilip girildiğinde güzel puanlar alınabilecek sınavdır. özellikle son sorular mantık sorularıdır ki beyin kendiliğinden infilak eder. onun dışında 4 işlem matematik ve okuduğunu anlama üzerine kurulu saçma sapan bir sınavdır.

her gün başucunda bir kitap okuyarak uyuyan bireyler için zaman yetmemesi gibi bir problem yaşanmaz.
akademisyenliğe kapağı atma yolu olan sınavdır. sınav başarısının yanında iyi bir yalaka olmanız da önemle gereklidir.