bugün
- imamların maaşı çok diyen öğretmen9
- yeni parti30
- sarhoş olunan gecenin sabahında hissedilenler5
- kasiyer kıza nasıl açılırım20
- bik bik sözlüğün kraliçesidir4
- benzetildiğiniz ünlü10
- pompacı kıza nasıl açılınır7
- insan olmaya ceyrek kala18
- cimer şikayetine sayın cbaşkanım diye başlamak3
- enayimiknatisii4
- ideal erkek boyunun 1 84 olması14
- güne bir soru bırak5
- rakı tokuşturan tipler4
- chp nin camileri ahır yapması3
- nasıl gidiyor hayat5
- true'yi eskorta emanet etmek3
- hırt9
- true ahlaksızlığı6
- ben ahbap derneğine güveniyorum16
- hem kemalist hem sosyal demokrat olunmaz4
- cumhuriyet halk partisi15
- irmik helvası5
- barış yarkadaş7
- çok seviyorum sözlük anlıyor musun4
- kabak yemeği vs hamburger14
- nervio28
- ben burada ne yapıyorum hissi6
- büyük sözü dinlememek4
- adnan oktar7
- butlan chp sinde kalan 44 milletvekili4
- film önerisi2
- dem parti'nin chp den daha büyük olması2
- tai lung2
- yazarların lahmacun yeme rekorları8
- anne hathaway3
- put7
- seri gizli artı oy veren melek13
- doktor bey vizitte7
- özgür özel chp den istifa etti4
- aile hekimini överek istediğini yazdırmak4
- gece sevişilen erkeği sabah kafası kesilmiş görmek2
- en büyük korkunuz8
- 186 boyundaki erkek19
- sözlükte salça olunabilecek altenatif yazarlar9
- dünya kuzenler günü5
- yeni parti sosyal demokrat mı olacak kemalist mi3
- erdoğan ın dünya lideri olması8
- çocukların şımarık olması6
- özgürlükçü eğitimin imkansızlığı üzerine3
- altı ok'a ihanet edip mührü başka yere vurmak21
entry'ler (356)
yıllar yıllar evvel, netten tanıştığım bir kız vardı. bana deli sevdam diyordu. kızın bana ilişkin yargısını güçlendirmek için deli deli hareketler yapıyordum ben de. bazen, ağzına sıçayım; bazen, gelirsem oraya seni sikerim, gibi ifaedeler kullanıyordum ki, daha deli daha dolu görüneyim. sonra ayrıldık. sözüm ona, ben kaba ve terbiyesiz biriymişim. beni sen bu hale getirmedin mi, be hey amına koyduğum?
cartı curtu, ve sairi türkiye'nin bölünmesine yormak, bir hastalık olsa gerek. kime göre dış mihrak, kime göre karanlık güçler? kimin, hangi endişeleri korkularımızı yaratmakta belirleyici olmaktadır? dünya ile bütünleşmenin elzem olduğu şu dönemde, bu bütünleşmenin gerek ve sonuçlarından arkadaşlarla uzun uzun oturup komplo teorileri üretmek sağlıklı bünyelerin işi değildir. dünya değişiyor, bu değişim ölçüsünce türkiye de değişiyor. zaruri bir gelişmeyi, durağan bir yaklaşımla ele almak hiçbir ideolojinin de kendi idamesi için kabul edemeyeceği bir tavır olur. ideolojiler, değişimlerin önünde durarak değil, değişimi kabullenip buna göre konumlanırsa ayakta durabilir.
ismen pek sorunlu olmasa da son zamanlardaki gelişmeler beraber değerlendirildiğinde işleyişinin nasıl olacağına ilişkin endişe uyandırmaktadır.
(bkz: fethullahçı seçme ve yerleştirme merkezi)
(bkz: fethullahçı seçme ve yerleştirme merkezi)
yunan vardır, yunanistanlı vardır ama, yunanlı yoktur. kaça kadar okuyorsunuz be kuzum?
akıl, yöntem; zeka ise stratejidir.
bu başlığı, bugün kuzu'su acımış bir ezik açmıştır. sağa sola salyalar akıtılacak bir müddet, ardından gelsin güdülmenin dayanılmaz hafifliği.
f tipi kadrolaşmanın karnını doyuracağı son üyedir. kpss ve benzeri sınavlarda sorular sızdırılıyor ve nedense bu işleri yapanlar bir türlü bulunamıyor. yiyor muyuz? yiyoruz valla. bugün de engelliler sınavının soruları sızdırıldı. koyun gibi baktık mı? baktık valla.
+ ekmeleddin abi, sorularda sızma mı var?
- sızar o. rabbim, sızıntının yönünü ve kuvvetini bozmasın.
+ ekmeleddin abi, sorularda sızma mı var?
- sızar o. rabbim, sızıntının yönünü ve kuvvetini bozmasın.
empati kurdurmak için kullanılan söz öbeğidir. varsayım olup temenni olmadığı aşikardır. coşmaya, o takla senin bu takla benim sokaklarda akrobasi yapmaya gerek yok.
"kokuşmuş müessese" ile kurduğu tek taraflı gönüllülük esasına dayalı ilişkisinin bitmiş olmasından ötürü derin sevinç duyduğum abim/kardeşimdir.
cemaati aklamak için iptal edilmiş olan sınavdır.
kopya çekilen her sınavdan sonra fail olarak cemaat isminin ön plana çıkması, devlet kurumlarında yapılan adam kayırmalar, başbakan ve okyanus ötesi arasındaki paslaşmalar, ülkede yapılan her değişiklikle sebebi anlaşılamayacak biçimde daha çok güçlenmeleri, bugün her kurumun politikasını belirleyebilmeleri ve bu kurumlarda tam yetkili direktör olmaları vs. cemaatin üllke içindeki etkinliğine örnek gösterilebilecek faaliyetlerdir. tek tek incelendiğinde, çıkar ilişkine dayalı olduğu fikrini uyandıran bu faaliyetler totalde anlamlı bir birliktelik oluşturmaktadır. bu faaliyetleri tasarlayan, örgütleyen, finanse eden karanlık gücün varlığı aşikardır. fethullah gülen, bu tasarımları yapacak kadar zeki olmadığına göre asıl güç derinlerde olmalı.
"keşke hayat da, hak edene hakettiğini o alanda bulunanlar gibi verebilse..." dedirten olaydır.
asılmadığı için dörtyol'da taşlanan işyerlerinden sonra tedbiren de katılınabilecek girişim.
ağzı süt kokan yazarlardan müteşekkil uludağ sözlük'te, varlığıyla beni mutlu edebilen nadir yazarlardandır.
(bkz: kuyruk acısı)