bugün

Burdur ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köy.

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: Burdur)
garanti bankası paramatik, iş bankası, ziraat bankası, akbank ve finansbankın atmleri bulunmaktadır. bunların yanı sıra; diasa, bim ve şok gibi zincir marketlerin şubeleride mevcuttur.
akşamları su sesi eşliğinde alabalık yiyebileceğiniz cennet köşesidir.
gökova körfezinin en dibinde yer alan cennetten köşe bir yer. özlenir kışın oralar. yaz gelir insanın aklına... bende derin izler bırakan bir yerdir. orman deniz nehir doğa adında herşey var burada.. yeme içmesi kalması ucuz bir yer.. her sene gidilmeneli. herkes bilmemeli doğası örtüsü bozulmamalı......
geçen hafta sonu gitme imkanı bulduğum harika yer.gökova'da efenim biraz sakinlik,tertemiz deniz,harika bir doğa barındıran tatil yöresi.sahilinin sonunda ki orman bölgeye bağlı kamp alanında bungalovlar,karavanlar mevcut.daha rahat etmek için hoteller,pansiyonlarda var pazarlıkla makul fiyatlara kalıyorsunuz.biraz sıkılır gibi olursanız atlayın dolmuşa hemen marmaristesiniz.*
bu aralar taşınmayı kafaya koyduğum harika kasaba.
her yaz tatilimi geçirdiğim huzur dolu mekan idi. Yurdum insanının burayı keşfetmesiyle plajında kumdan çok et yığını olur oldu. Denizide yavaş yavaş kaplıca havuzuna döndü.
ev fiyatlarının epey yüksek olduğu belde.
gizli kalmış ve böyle olması fazlaca işime gelen yer. sevgiliyle tatlı bir tatilin biraz da güneşin ev sahipliğini çok güzel yapabilir.
10 mart 2011 tarihinde cumhurbaşkanı abdullah gül'ün ziyaret edeceği şirin belde.
yolları falan düzenlediler devletin adamı gelecek diye.
spica adlı çok şirin bir restaurant ve aparta sahip körfez beldesi, manzara, hava, deniz süper ötesidir burada. öyle çok çok lüks aranmadan bir taka da rakı, balık ve müzeyyen senar felan şahane gidiyor.
5 senedir mutlaka uğradığım uğramassam kendimi tatil yaptı saymadığım doğa harikası, yeşil orman deniz kumsal hepsinin kucaklaştığı yer.
ekstradan gülbeyaz adlı mekanda dünyanın en güzel balık ekmeklerini de yediğim yer.
kaya mezarlarının karşısında ki portakal bahçesinde geçirdiğim iki yazdan sonra benim için daha da farklı bi' anlama bürünmüş mekandır.
halk plajı dahi insanı mest eden, denizi ve yeşilliğiyle harika bir muğla köşesidir. ayrıca nail çakırhan eseri evleri görmeye değerdir.
muğla merkez otogardan otobüsle yaklaşık 25-30 dakika uzaklıkta olan şirin bir belde. giderken otobüste cam kenarına oturup yarım saatlik yolculukta manzaranın tadını çıkartabilirsiniz.
birçok pansiyon olduğundan kalma sıkıntısı yaşamazsınız. çadırınız varsa eğer kurabileceğiniz güzel alanlar da mevcut. birkaç günlük tatil için ideal bir yer. huzurlu ve sakin.
denizi konyaaltı plajı gibi birden derinleşmez. rahat bir şekilde yüzebilmeniz için baya bir ilerlemeniz gerekir.
yeme içme konusunda da gülbeyaz da balık ekmek yemeden gitmeyin derim.
muğla'nın gizli mücevheridir. bir yılda binlerce turiste ev sahipliği yapan bir tatil beldesidir. ucuz tatil içinse güzel apartları mevcuttur. http://www.mevsimapart.com/
çok güzel bir yer. ula'nun ilçesi reklamla artık herkese kendini tanıtmaya başardı.
tam zamanı geldi denilen, özlenen gökovanın küçük sevimli beldesi.
muğla'ya 22 km uzaklıkta bulunan, yoldan geçerken illa ki benim gibi otostopçuları görebileceğiniz;
takriben 5, en geç 10 sene içerisinde rant yüzünden doğası sikilecek, paranın feci bir şekilde amına koyulacak muğla-marmaris arasında sakin bir bucaktır.
geçen sene milliyet, hürriyet gibi gazetelerde en yaşanılası tatil yeri, en yavaş şehir yazıları çıktıktan sonra iyice yıldızı parladı. 3-5 gün önce de abbas güçlü ödül almaya gelmişti. ayrıca cumhurbaşkanlığı bisiklet turlarında da durak noktası.
ayrıca gökova körfezi, türkiye'nin sayılı rüzgar sörfü yapılan yerlerindendir.
alaçatı 1
gökova 2.
bu kiteboard olayında da, ünlü avukat bilge öztürk ve kardeşi-çılgın dj berna öztürk burada takılıyor. bu sene timuçin esen de vardı kiteboard kursu alanlar kervanında. kiteboard yapma imkanı bulabileceğiniz 1-2 yer var. 2.si zaten pek faal değil. diğeri akyaka sahil tarafında. otobüsün son durağında yani. türk sinemasının ünlü bir yıldızının yiğeni işletiyor orayı..

akyaka ile gökova genelde karıştırılır.
akyaka denizin olduğu sahil şeridinin olduğu yerdir. hani balık ekmek yediğiniz yer.
gökova ise, fethiye-marmaris sapağından marmaris yoluna doğru gittiğinizde akçapınar'dan sonra gelen yer. orada da denize girilir ama sazlık alan sahili iyi değil. akçapınar dan geçecek olursanız-ki zaten küçük bir köydür- mutlaka tostunu yiyin. orada küçük bir cafe-restaurant ayarında bir yer var. yayık ayran da cabası. hazır gitmişken oradaki meyve bahçelerinde falan fotoğraf çekinebilirsiniz.

1.5 seneden beri akyaka'da yaşıyorum. 1 sene daha yaşama planım var.
yaklaşık 5 ayda 3 yeni bina diktiler.
(bkz: migros)
(bkz: tansaş)
(bkz: apart)
apartın altı bistro denilen türden olacak falan..

yeni alışveriş yerlerinin açılması hem rekabet hem de çeşitliğiği arttırır.
siktiğiminin diasasında bir keresinde yanlış hatırlamıyorsam kabak, pazardaki fiyatın 2 katı idi. kabağı ne yapacaksın diye soracak olursan cevabım mücver olurdu *

yerel pazarı çarşamba günleri kurulur.
köylünün samimiyetini, kazıkçı olmadığı orada anlarsınız işte.
bu ülkenin en onurlu en dürüst adamlarıdır köylüler.

madem yazdık yazıyı uzatalım da gezi rehberi olsun.

akyaka'da balık ekmek idealdir. zaten bir tane tekne var balık ekmek için. ihale ile yaptıklarından ötürü başka tekne açtırtmıyorlar.

sahile gidecekseniz 1-2 günlüğüne gidecekseniz şezlong kiralayabilirsiniz, lakin apart kiralayıp ya da haftanın 7 günü sahile giderim derseniz şezlong kiralamak yerine,sahilde bulunan şemsiyelerin altına çöreklenebilirsiniz. ücretsizdir orası.
ama gel gör ki orospu çocukları ücret isteyebilir.
(bkz: sahilde rant peşinde koşan esmer orospu çocuğu)
işte dün sahile gittim. adam benden para istedi. yanımda da arkadaşım var..

hangi gerekçe ile para istiyorsun dedim, şemsiyenin gölgesi dedi. ben buranın yerlisiyim geçen sene de geldim ve sandalyemi açıp kilimimi serdim kuruldum 1 kuruş da vermedim sana da vermem dedim. başta şaşırdı.
sonradan öğrendim ki komisyoncu imiş.
2011 de bu kadar çarpık bir sistem yoktu.
2012 de komisyoncular da işin içine girmiş gölgeden bile para almaya kalkıyor.
adamın gerekçesi şu:
-şemsiyenin altına şezlong atacaaaaz amma şezlongumuz yok ondan!

hayır bunu dediği an başımı arkaya çevirdiğimde üst üste yığılmış şezlongları gördüm. biraz kelime oyunları yapıp adamın aklını karıştırdım. 2 gündür para vermiyorum. taviz vermediğim için de bu saatten sonra para isteyemez zaten. amına kodumun kürdü. marmaris'de de var bunlardan..
her neyse.

azmak turunu pek önermem. gezi yerine göre pahalı çünkü. soğuk suyun aktığı dereyi gidip geliyor ve bu aralar 5 lira alıyor. ta 2008 de bindiğimde 3 lira idi. gezisi iyi değil ondan pahalı dedim. dereyi gidiyor sonra geri geliyor. geri gelirken zaten akıntı getiriyor. gezi boyunca göreceğiniz ilginç şeyler, etraftaki kazlar ve derede yüzen balıklar.
geçen sene çektiğim ilginç bir an:
görsel
görsel
yalnız o derede yüzmeye kalkmayın. felaket soğuktur. girenler var. götünüz yiyorsa girersiniz orası sizin bileceğiniz iş.

azmak/akvaryum turu yerine bedava olarak yapacağınız aynı şeyleri yaşayacağınız alternatif 2.rota ise yürümek. balık ekmek teknesinden azmak deresi yönüne yol boyunca yürüyebilirsiniz. güzel bir çay bahçesi var. yemyeşil çimlerin üzerinde..

akyaka da marmaris cubucak orman kampı kadar olamasa da çadır kampı mevcut. yücelen otel mevkine doğru yürüyüp (yani sahilin sonuna doğru) kamp alanına girmeniz mümkün. orada çay bahçesi var 1-2 tane. ilk giriştekinin fiyatları yüksek fakat konforu da yüksektir. sevgiliniz özel arkadaşınız varsa buraya girebilirsiniz. çay 1.5 tl ama fincan. (örnek olsun diye fiyat verdim)
2.mekanda çay 1 tl masa sandalye var klasik. yan yana sayılırlar zaten.

çay bahçelerinin sonunda apple beach denen bir yer var. esasen kuru bir iskele. lakin kışın kapalı sadece yazın açık olan bir yer olduğu için girişi 10 tl idi yanılmıyorsam. oranın sahibinin chopper ı var biraz marjinal takılıyor zaten.
oranın pek de güzel olduğunu söyleyemem. birkaç yastık ve etrafı tül olan yarı bungolov evlerini anımsatan, bu ünlülerin bodrumda çeşmede yakalandıkları yastıklı minderli yerler gibi. müzik var işte biraz. onun dışında çekiciliği yok pek.

yolun devamı kayaklar var. kayalıklardan atlayan birçok genç mevcut. intihar için değil yüzmek için.
kayalıkların arkasında adeta mağara gibi bir yer daha var. genelde sevgililer öpüşür koklaşır falan..

apple beach in oradan yukarı çıkarsanız çadır kampına doğru yol alırsınız.
karavan için de yer mevcut.
çadır kampında rüzgarüstü cafe denilen bir yer var. girişinde sayılır. orada çay kahve için derim. ağaçların arasında gayet güzel manzaraya sahip bir yer.

esasen azmak dedikleri yer çınar dedikleri yer. akyaka nın içinde, soğuk su akan yere de azmak diyorlar ama bence esas azmak çınar denilen yerin oradaki.
pazar yolundan devam ederseniz maden iskelesine doğru gitmiş olur yol ayrımında zaten tabelalardan çınar-ören-bodrum yolundan devam edeceksiniz. çınar ın plajı kötüdür genelde piknik yapıp çöp bırakan insanlar mevcuttur ama soğuk suyun havuz gibi bir yerden denize aktığı güzel bir yerdir. o çelik gibi soğuk suya girmek de size kalmış. lakin girin derim. alışıyorsunuz zaten. sonra denize girince deniz sıcak geliyor.

civarda konaklama için ise önceden araştırma yapmanızı öneririm. çok apart var. haliyle fiyatlar da farklı oluyor konumlarına göre..
apartlarda fiyatlar sezon başları geçen sene 90 tl den başlıyordu.
bu sene ramazanda kendine yer bakan arkadaşıma 120 130 tl gibi bir fatura çıkarmışlar günlük!
muğla'lılar parayı sever cimridirler ama sizin de kalacak yer konusunda alternatifleriniz mevcut. bir sürü apart var.
çok darda kalırsanız bende kalırsınız bir gün *
eğlence arıyorsanız marmaris barlar sokağına!
akyaka'da hayat sakin geçer. 1-2 bar vardır. yerli yabancı turist olsun oraya giderler genelde. güzel kızları orada yakalamanız mümkün sadece *
sabah erken kalkıp kırlangıç kuşlarının cıvıltısı ile uyanır, akşam gün batarken gene kırlangıçlar güneşi batırır, güne iyi başlamanızı sağlar.
bu doğa cennetine gelip öküz gibi yatmayın. gezin tozun.

akyaka'nın en kötü yanı sivrisinekleridir. gerek turistler ilaçlamaya karşı çıkıyor gerekse gökova taraflarındaki sazlıklardan ötürü sivsisinekler kendilerine yaşam alanı bulabiliyor.
kov-off tarzı ilaç süeceksiniz ya da alışacaksınız başka çare yok.
havası da antalya gibi nemli değildir.
(bkz: muğla akyaka mangal zirvesi)
kesinlikle gidilip görülesi ve yaşanası yerleşim birimi. insanları güler yüzlü, halk plajı dalgalı ve çok sığ, köpekleri gece terör estiren(havlayıp ısırmayanlar), apple beach ve çınar koyuna gidilmesi, abdullah kaptan ile seyahate çıkılması, nadir'in yerinde balık yenilmesi tavsiye edilen bir tatil cenneti. çarşamba günleri pazar kurulur, pazar derken öyle çok büyük ve kalabalık bir pazar canlanmasın kafanızda, tam bir köy pazarı. tüm yiyecekler organik. bal, polen ve çizik zeytin almadan dönmeyin. kekik, susam, salça, nar kesinlikle listede bulunmalı. balık tutarım diyorsanız merdivenlere gidip oltanızı sallayın.konaklama için apart oteller uygun. özellikle üst kısımlarda, pazar yeri veptt'ye yakın kısımlarda fiyatlar çok daha iyi. 2 kişi kahvaltı dahil toplam 90 tl civarında konaklayabilirsiniz.

arabanızla gidiyorsanız sakar geçidine , çınar koyunda tek yönlü ve dar yola dikkat edin lütfen. unutmadan akyaka'ya 10 km uzakta çınar diye bir yer var ki, kahvaltı edilesi, gidilip görülesi bir yerdir. sedir adası yolu üzerindedir.
Yeni yapılan seyir tepesine çıkılmadan gidilmemizi gereken yerdir. Önce tepeden seyredin zaten direk aşağı atlayasınız gelecek. Oldukça güzel bir yer. Çok temiz Deniz'i vardı. Ayrıca çok açılmanıza rağmen oldukça sığdır.
gorup gorebileceginiz en iyi tatil yerlerinden olmakla beraber buyudugum, cocuklugumu gecirdigim, ve halen haftasonlari gittigim muglanin ilcesidir. Bilenler bilir, karataş village .
muğla'nın ula ilçesine bağlı olan Gökova körfezindeki harika bir yer. güzel yerdir Akyaka. şimdilerde öğrenciler için bir yurt olmuş halde, beyaz villaları, denizi hoştur. sessiz ve huzurlu bir yerdir.
dünya harikalarındandır.
güncel Önemli Başlıklar