bugün

sevdiği entry'ler

mutlak butlan

--spoiler--

gulmekicinyaratilmis'a sonunda içi dolu bir entry yazdıracak kadar mühim meseledir

--spoiler--

Onu da yazamamış ki.

“Nismi butlan” diye bir şey yok. Onun adı “nispi butlan”.

Mutlak butlan, bir hukuki işlemin kanunun emredici hükümlerine, kamu düzenine, genel ahlaka veya kişilik haklarına aykırı olması ya da konusunun imkânsız olması gibi durumlarda söz konusu olan en ağır geçersizlik halidir. Bu tür işlem, hukuken hiç doğmamış sayılır. Herkes ileri sürebilir, resen dikkate alınabilir.

Nispi butlan, bir hukuki kanunda belirtilen belirli kişilerin çıkarlarını korumak amacıyla konulmuş geçerlilik şartlarına aykırı olması durumunda söz konusu olan geçersizlik halidir. Bu tür işlem, başlangıçta geçerli olarak kurulmuş gibi görünse de, kanunun korumak istediği tarafın irade açıklamasıyla geçmişe etkili olarak geçersiz hale getirilebilir. Eğer bu hak kullanılmazsa, işlem geçerliliğini korur. ilgilleri ileri sürebilir, hakim resen dikkate alamaz…

Uzmanlık gerektiren konularda biliyormui gibi atıp tutmayın bir zahmet. Biz yıllarımızı verdik okulunu okuduk bu kadar bilmişlik yapmıyoruz haddimize değil diye…

Ama gidiş yolu ve niyet iyi. 100 üzerinden 17.

mutlak butlan

universitede borclar hulku dersi gormustum.
anlamayan varsa ogretmen gibi ya da sıra arkadasına sınav oncesi anlatan gibi anlatayım.

iki cesit butlan vardır:
-mutlak bıtlan
-nismi butlan

mutlak butlanda sozlesme en basından beri gecersiz sayılır. cunku hukukun sart kostugu sartlar yoktur. mrsela akli dengesi yerinde olmayan birinin evlenmesi.

nismi mutlakta ise iradenin sonradan sakatlanması vardır sozlesme en basta gecerli olsa da. kandırmayla, korkutmayla, aozlesme imzalatmak gibi.

rica ederim. iyi ve herkesin anlayacagı sekildr anlatırım. hatta bi cocuk bana o kadar basit ve anlasılır anlatoyorsun ki srnden atomları bile dinleyebilirim dedi:)

mutlak butlan

gulmekicinyaratilmis'a sonunda içi dolu bir entry yazdıracak kadar mühim meseledir. hayretler içerisindeyim.

gerçi kapanışta yine emme-gömmeye bağlamış ama olsun, buna da şükür.

napıyonuz

Napiyonuz lan gorusmeyeli her sey yolunda mi *

bik bik abla

Ayko benim kardeşimdir onun hiçbir lafına kızmam kırılmam. Saklanacak yaşım yok zaten arkadaşlarım biliyor gerisine de buradan deklare edecek değilim. Ananızdan küçüğüm ama ajsjdkl.

sözlük kızlarının yolumu kesmesi

Oha sen şimdi naneyi yemedin mi?

kürtlerin dünyadan daha eski olduğu gerçeği

Dünya, güneş, galaksi, evren hatta allah yokken kürtlerin var olduğu gerçeğidir. Demirci kawa* daha dünkü kadim kürt masalıdır. bilinen en eski kürt masalı ise isot yiyen kürdün sıçarken güneşi oluşturmasını anlatan bokçu rojda masalıdır.*

adet kanı içirerek bağlamama büyüsü yapan kız

al şunu içç ya adettendir.

sözlük ahalisini sahura elektro gitarla uyandırmak

iroa sen iste bağlama gibi çalayım ya.

mollaların iran'da 12 bin sivil öldürmesi

Ulan manyakmısın, olur öyle şeyler, siktir et, telef olmuşlar falan ne demek, insan mısın ne boksun, seni gebertseler aileni telef etseler olur öyle şeyler mi diyeceksin, şeriatçı mısın, kimleri savunuyorsun, bunun normal bir tarafı mı var?

en sevdiğiniz fotografı koyun

görsel

ölümün ne zaman olacak

ölümüm birden olacak seziyorum
hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim.

16 ağustos 2025 göztepe fenerbahçe maçı

doğu tribününden izleyeceğim maç. gel bakalım fener.

eşinin bikini giymesine izin veren insan

Hayatında gördüğü kadın sayısı üçü geçmeyen, istediklerini hiçbir zaman elde edememiş babun maymununun, bütün kadınlara o cinsel açlıkla bakmasından mütevellit kendi karısına da aynı gözle bakılacağını zannederek yargıladığı er kişidir.

akit'in skandal ferdi zeyrek haberi

şerefsizlik başka bişey değil.

işkembeyi atacaksanız ben alayım diyen sevgili

Sıçam işkembesine bu sene ellerim mahvoldu et doğramaktan. işkembe isteyen yallah lokantaya.

bik bik'in mutfağına konuk olmak

görsel

Tatlımız da oldu.

bayram sarması

Yarın gel önce etlere yardım et sonra sana bunlardan ikram edeyim.
© copyright 2005 - 2026