bugün

entry'ler (1466)

her yer bok kokuyor arkadaş her yer

Ayvalık, bodrum, istanbul, her yer, ustümuz başımız, aklınıza ne geliyorsa bonk kokmakta maalesef. Londradan ev alıp yerleşmek vardı amanin aman.

boşnaklar

Kömürde börekleri vardır, kusbaşilı Boşnak boreği, birde kızları maşallah güzeldir.

soğan yiyen kız

Adamın üç eşi varmış, nasıl başediyorsun sormuşlar, her gün üç soğan yerim demiş. Çok yararlı bir sebzedir soğan.

kürtler olmasa türkler anadoluya giremezdi yalanı

Kürtler türklerden çok önce, iki bin yıl kadar önce mezopotamyada vardılar zaten. Türkler 1076 da malazgirt savaşıyla Anadolu'da yer edindiler. Kürtler asya kökenli değil zaten.

uludağ sözlük ten faşizm'i söküp atacağız

faşizm göt gibi birşey, insanların doğasında var.

gökçek ailesinin almanya daki milyonluk serveti

çaldığını ülkede tutmaya güvenemiyor. kimin yurt dışında milyonluk serveti yok ki? içi boşaltılmış memlekette borç içinde yaşamaya çalışıyoruz.

her yer bok kokuyor arkadaş her yer

Yirmi birinci yüzyılda yaşıyoruz, bunu hak etmiyoruz ulennn. Arıtma yok denizler lağım, balık yiyoruz bok gibi, sebze meyve yiyoruz bok gibi, boktan insanlar, bokaklığa saplandık boka batıyoruz imdaaaat!

öküz gibi araba süren öküz

Adam öküz. Altındaki araba da kocaman, öküz gibi. Aşağılık kompleksi markalı. Direksiyonda hep aceleci, hızlı olurlar bunlar, kural mural tanımazlar. Koca yol hep onların ya. Arkadaş, ehliyet vermeden önce zeka ve psikolojik test de lazım. Alkollü yakalanınca abi etme eyleme, sanırsın süt dökmüş kedi. iğrençler.

iki barbar yalaka biri laik diğeri şeriatçı

Biri Atatürk'ü, Kemalizmi kullanıyor, öbürü Allah'ı, Müslümanlığı kullanıyor. ikisi de bizi sömürüyor. Ama siz, bu kendinizi kullandırmayın, ne siyaset ne de dinle kafanızı çok meşgul etmeyin sözlükçüler. Koyun musunuz, onun bunun peşine takılıyorsunuz? Cebinize girene, sizi mutlu edene bakın yeter. Hayat çok kısa.

kars kaşarı vs izmir kaşarı

En iyisi Trakya kaşarıdır, hatta Bulgar kaşarı. Şimdiki insanlar kaşarı mis süt tost kaşarı sanıyorlar, üzücü.

arkadaşlar kararsız kaldım hangisini alayım

Beyaz ve açık renkli tezgahlar ve lavabo kiri lekeyi çok gösterir. Lavabo iki göz ve paslanmaz çelik çok pratik olur. illaki çok derin bir çekmece olmalı süzgeç rende vb için. Ve tencereler çok yer kaplıyor dar veya geniş üç dört raflı bir dolap şart. Çöp ve su için de düzgün ve pratik yerler lazım. Buzdolabı büyukse yazlık tatil modu olmalı, Ocak illaki doğalgazlı olmalı, evye altına illaki su filtresi konmalı, illaki kiler gibi kullanılacak çok raflı ve 180 cm yüksek bir uzun dolap da olmalı, mutfakcı şart.

pipisiyle düşünenler buraya

Arkadaş, öyle başlıklar oluyorki adam sanırsın sırf pipi. Beyin meyin de degil. Başı sonu hep pipi. Hani, neredesiniz ulennn?

kaç gündür kötü oylanan entrym yok bu ne yaa

Oh be arka arkaya kötü oylandi rahatladi ben, çikita muz yer sen?

annen mi ben mi diyen kadın

Evlenince ev açılır, ana evi baba evi olmaz artık. Yunanlar kızlarina evlendikleri de bir daire hediye ederler, boşanmışsa o eve geçsin, güveni azalmasın diye. Kös kös ana baba evine dönmek çok ezik, travmatik bir boktur. Erkek de kadın da eşleri ve aileleri arasında o dengeli mesafeyi tutturmaları gerekir.

kırk yıl almanya ama kırk kelime almancasi yok

Diyenin nikine bak.

netanyahu'ya kırmızı bülten talebi

Netenyahu bir piyonyahu. Piyon, o kadar. Kendi de biliyor piyon olduğunu. Çarkın dişlisi, mekanizmadan çıkamaz, un ufak olur. Dünyayı yöneten bir büyük organizasyonun eli, kolu ya da taşşağı, anadın mı.

kırk yıl almanya ama kırk kelime almancasi yok

Var öyle tanıdığım öküzler. Almanya'nın etini, sütünü, derisini, iliğine kadar sömüren, sosyal yardımla yemediği halt kalmayan, vergiden kaçmak için vatandaşlığını saklayan, hiç vefası, minneti olmayan insansılar. Sonrada Almanlar bizi sevmiyor çünkü turküz, müslumanız falan derler.

Bir de orada doğan nesiller almancanın ağzına sıcmaktalar. Bir kreuzberg deutch yaratmışlar ki konuşunca lağım patladı sanırsın, o kadar boktan.

Kötü iyiyi bozuyor, lanet olsun.

almanca

Almanca muhteşem bir dildir, Türkçe gibi sözcük köklerine ekler alarak tümcede kullanılabilen, özellikle tek uk, bilim, matematik alanlarında büyüktür. ingilizcenin de kökleri Latince norman saxonca almancadan gelir. ingilizce kadar kolay bir dildir. Mantık ve matematik içerir.
Macar olduğumdan Macarca da bilmekteyim. Lakin Macarca da aynı mantık ve matematiği bulamazsınız, dili öğrenene değin saçlarinızın ağarması büyük olasılıktır.
Son zamanlarda Yunanca çalısmaktayım. Çok eğlenceli bir dil. Dünyanın beş bin yıldır konuşulmakta olan tek dili. Arkeolojik ören yerlerinde yazıtları kısmen de okuyabilmek şaşırtıcı.
Dil öğrenmek beyni açar. Boşuna bir lisan bir insan dememişler.

tanga giyen kızı doyurmak ne mümkün

Ablan da çaktırmadan tanga giyiyor.

düşmanın üzerine işemek

çişim gelmişti, girdim bir kahveye, girdim tuvalete, çok karanlıktı, elektrikler kesikti, feci sıkışmıştım, alaturka bir tuvaletti, adamı görmedim, napıyordu görmedim başladım işemeye, hop dur noooluyo falan bir ses duydum sadece, ama durmak mümkün değil, son damlaya kadar işerken kahkahalarla gülüyordum, adamın gıkı çıkmıyordu, kim olduğunu neden sustuğunu bunca yıldır merak ederim, çıkınca iki kız arkadaşım dışarda bekliyordu, yüzümün gülmesinden ne oldu falan sordular, yok bir şey dedim, yola devam ettik, bunu onlara sonradan anlattım ama, daha da güldük, yıllar geçti, hala güleriz....
© copyright 2005 - 2026