bugün

entry'ler (1249)

dinsize inanır mısın

Dini suistimal edip çıkarı için kullananlara hiiiç inanmam,

Kemalizm, faşizm, sosyalizm, milliyetçilik gibi ideolojileri suistimal edip çıkarı için kullananlara da hiiiiç inanmam.

Karşımdaki ahlaklı eğitimli saygılı insansa dinlerim. O kadar.

hiçbir yere ait olmama duygusu

Ailem büyük ve birkaç yüzyıllık. Dünyaya dağılmış durumda. Çok uluslu, çok dinli bir aile. Türkiye'de birkaçımız var. Her yere yabancı, bir çekilmez durum. Savaşlar parçaladı aileyi, sonra ekonomik krizler, siyasal gerginlikler. Neresi sıla, neresi gurbet, bir yaşamdır göreceğiz nerede biter.

tüm yazarların ısrarla format dışı entry girmesi

Birileri on beş yıllık başlıkları buzluktan çıkarıp önümüze koyuyor, yersen...

salak yazarlar

Tarzları hep sikiş sokuş yazmış da nikine bakar mısın: belalı zihinsel orgazm.

Aldı da beni bir gülme, hiç sorma.

chatgpt ile sohbet etmek

Zekanı, psikolojik durumunu, ne yiyip içtiğini, siyasi duruşunu, maddiyatinı seks hayatını her şeyini dostuna bile söylemediğini eninde sonunda senin ağzından ögrenir.

müslümanlardan soğuma nedenleri

Şu anda petrol zengini iran'ın kıyameti yaşaması, iran acemlerin fukaralığı, mollaları yüzlerce milyar dolara çökmesi, daha da beterinin yaşanacağını, daha çok kan dokuleceğini görmek mesela, soğumak için yetmez mi?

atatürkçü sanatçı azlığı

islam ideolojisi sanata karşıdır. Resim yapmak müzik dinlemek heykel sinema tiyatro hepten günah sayar. Atatürkçu ideoloji günah saymaz sanatı da, bence sanata ideoloji sokmak güzel bir yemeğe bok eklemek gibi olur anadınmı. Gomonis mimariyi düşün bir. Yada faşist edebiyatı. iyyyk.

şekeri bırakınca çayın tadını alacaksın yalanı

Şekersiz denedim tadı bok gibi.

bir iki yüzyılda din ve milliyet kavramları biter

Acizane varsayımımdır. iyi de olur. Toplumlar din ve milliyetçilik ile uyutuluyorlar. Bir gün belki tek bir merkezden kontrol olacak.

iranın bir türlü barış anlaşmasına yanaşmaması

Arkadaşlar, daha Amerika saldırmadı bile. iran resmen don kişotu oynuyor. Çok yazık olacak. Toplasan bin kişinin iktidarı için milyonla insan ölecek. Dünya savaşı çıkabilir. iran ona bile razı. Yeterki israil yok olsun. Ama israil her savaştan büyüyerek çıktı. insan geçmişten biraz ders alır be.

kendi ağzına vermek

Kısaymış demekki hehe.

cem karaca

Annesi Toto Karaca idi. Beyoğlunda otururlardı. Güzel, boğaz manzaralı, tarihi bir apartman dairesinde. Babam satın aldı, sonra bana kaldı. Güzel daireydi. 17 yıl kadar oturdum. Depremler başlayınca sattım. Annesi de sanatçıydı. Babası Azerbaycanliydi. Protest bir sarkıcıydı. Sürgünler de yaşadı. Biraz erkek egemen duşünceliydi de. Sanat dünyasına katkıları oldu. Işıklarda uyusunlar.

arkadaşlar kek yaptım

Bende Amerika'ya keşfettim.

Aferin bana.

Sana da.

baklavanın yanında kola içmek

Soğuk su baklavanın yanına iyi gider. En az bir bardak.

sigara içen erkeklerin daha çekici olması

Emzik emenlerden pek fark olmuyor bence. Ne çekiciliği yahu?

atatürkçü sanatçı azlığı

Sanatla ideolojiyi anca barbarlar birleştirebilir. Mollacı islam sanatçı olabilir mi? Barbarlar yapabilir, olur.

iranın bir türlü barış anlaşmasına yanaşmaması

Aradan kırk beş gün geçti, Amerika köprülerini bombalamaya başladı. Adamlar yılmıyor. Sonra enerji santralleri bombalayacak. Mum bile bulamayacaklar. Bu, sadece birkaç güçlü kişinin savaşı. Ama ölenler milyonlarca halk. Reva mı?

türkiye de ruhsatsız silah satışı

Maliyetinin kırk elli katına satınca üreten çoğaldı. Ucuzladı. Müşteri bulmak zorlaştı. Otuz dolara satılıyor yurtdışına.

koyun sürüsü

Stadyumlarda insanları izleyin. Aynı şeylere kızmak, bağırmak, küfretmek, sevinmek, ihtiyaçtır. Fenerlileri bir koyun sürüsü olarak düşünebilirsiniz örneğin. Bir guruba dahil olmak psikolojinizi tatmin eder. Dışarıda kalmak kendinizi sorgulatır. Bok yiyen sinekler yanlış yapıyor olamaz. Yanlış yapan sinek tabağınıza saldırandır. Onu patlatırsınız. He?

2026 yılında hala sigara içen kişi

Ortalamada paketi yüz lira olmuş. Doksanı vergi. Füze olacak sonra.
© copyright 2005 - 2026